Werknemers studio Thief van baan beroofd 

Werknemers studio Thief van baan beroofd 2014-03-05T09:10:41
Terwijl de laatste carnavalsgangers hun bier op straat uitkotsen en er in de straat nog wat man de polonaise loopt, zit de Wacht klaar om te tikken. Want het nieuws zat niet stil vannacht. Zo lijkt Microsoft mobiel te willen gaan en zijn er bij de studio van Thief ontslagen gevallen! Klaar? Alaaf!

Geruchtje: Microsoft brengt Xbox Live naar iOS en Android

TUM TUM TUMMMMMMM. Jawel, de Wacht doet een Floortje en start de Wacht met een sappig gerucht. Microsoft zou hun service namelijk op de mobieltjes kwijt willen. Dat bleek uit een inmiddels verdwenen functiebeschrijving, waarin duidelijk werd dat Microsoft wil programmeren voor iOS en Android. De beschrijving bevatte het volgende:

We will create a modern framework that is open-source, lightweight, extensible and scalable across various platforms including Windows Store, Windows Phone, iOS, and Android.

Het is onduidelijk wat Microsoft nu precies wil aanbieden. Gaat het om een companion app, of gaat het er straks gewoon voor zorgen dat het second screen veel makkelijker te gebruiken is. Of wordt het een veredelde Marketplace om ten alle tijden dure digitale games te kunnen kopen? Gaan ze misschien volledige games naar de mobieltjes brengen?

Xbox Live

Behandel het dus voorlopig als een gerucht, maar het is niet heel onlogisch dat Microsoft meer grond wil winnen op de mobiele markt. Wordt vervolgd!

 

Murdered: Soul Suspect lanceert op 6 juni

De Wacht was deze detective alweer even vergeten, maar dat neemt niet weg dat hij er vanaf 6 juni van gaat genieten! De grootste spoiler in de game was eigenlijk al meteen bekend, dus de Wacht is benieuwd wat ze er nog van hebben kunnen breien. De game komt uit op de PC, PS3, 360, PS4 en Xbox One en zal behoorlijk wat onderbroeken bruin doen kleuren als je geesten niet kunt waarderen!

Murdered: Soul Suspects

Het spel is opgedeeld in verschillende episodes met meerdere zaken die hoofdpersoon O’Connor moet oplossen. We zullen niet alleen saai de plaats van delicten hoeven onderzoeken, maar kunnen schijnbaar zelfs geestelijk bezit nemen van NPC’s om ze zo informatie te ontfutselen. Fokking weird, maar misschien werkt het lekker. En tegen een avondje puzzelen in games zegt de Wacht geen nee!

 

GTA Online gepimpt met gratis ‘Business Update’

Uiteraard speelt inmiddels bijna niemand van jullie nog GTA Online. Dat schip is inmiddels al een beetje gevaren. Er zijn nog altijd groepjes met vrienden die wél genieten van de online sandbox en die de gratis geldinjectie wél hebben besteed. Voor hen is er goed nieuws; je kunt vanaf nu de Business Update downloaden via Xbox Live of het PSN. Dan krijg je voor extragratisch weer vette shit!

Die shit bestaat uit drie wagens: de Albany Alpha, Dinka Jester en Grotti Turismo R. Ook kun je een nieuw toetergeluid aanschaffen en de rook van je banden aanpassen in LS Customs. Daarnaast is er een luxieus jet-vliegtuig dat je kunt bestellen en zijn er twee wapens aan het aanbod van AmmuNation toegevoegd! Je snapt dat je geld weer als vanouds kan rollen met deze update.

GTA Online

Heb je geen moneyz, G? Geen probleem, want met de update komen er 14 Jobs bij. Ook zijn er wat sportieve missies als races bijgevoegd om de spanning tussen je vrienden weer wat op te schroeven. Het feit dat spelers hun auto’s gebruikten voor een Deathmatch is Rockstar overigens niet ontgaan! Dat is nu een geheel nieuwe feature, maar er zijn nog wat andere missies bijgekomen ook.

Is het genoeg om je terug te lokken naar GTA Online? Drop het in de comments!

 

Waarom is men een klootzak in DayZ?

Deze gap deed een onderzoek naar de klootzakken van DayZ. Tijdens dit onderzoek viel hem iets bijzonders op, wat mij ook gelijk een vrijbrief geeft om mijn maat Lutin voortaan ook maar door z'n kop te knallen! Grappig gedaan, leuk voor vermaak.

 

Cosplay Rogue

Want lekker! 

Rogue

 

In de zomer op vakantie naar Tropico 5

Als je net als de Wacht een beetje sadistisch ingesteld bent als het op videogames aankomt, dan zul je genoten hebben van de Tropico-serie! Daar mag je als El Presidente het beleid voeren in je eigen bananenrepublieke. Een niet al te ingewikkelde ‘bouw-je-stadje-en-wordt-rijk-als-een-mofo’-game, die vooral dankzij de knallende salsa-muziek heerlijk wegspeelt. De Wacht is dan ook blij dat we aankomende zomer al kunnen genieten van het vijfde deel in de serie!

Tropico 5

Nu was Tropico 4 eigenlijk niet veel meer dan een uitbreidingsset voor het derde deel, maar ditmaal worden er daadwerkelijk nieuwe features toegevoegd. Wat dachten jullie van een co-op én competitieve multiplayer!? Juist, de Wacht zit er alweer klaar voor. De bètatesten gaan deze maand al van start en verschijnt op de 360, PC, Mac en zelfs op Linux. Er komt ook nog een PS4-versie, maar die zien we pas later in het jaar!

 

27 werknemers bij ontwikkelaar Thief van baan beroofd

Tja, de Wacht maakt er maar een woordspeling van. Dan kunnen we er met zijn allen nog en beetje om lachen, maar eigenlijk is het natuurlijk om te janken. Ook bij Eidos Montreal moet er in het personeel gesneden worden. Thief is inmiddels klaar en het grote team is niet langer nodig. Het geld is binnen! Wellicht dat Eidos zich niet nog eens aan een dergelijk project durft te wagen..

Thief

Het gaat dus om 27 werknemers die per direct aan een solliciatiebrief kunnen beginnen. Natuurlijk is de studio daar ook erg droevig over, maar degene die blijven zitten halen vooral opgelucht adem. Want in de games-industrie lijkt men steeds makkelijker de baan kwijt te raken. Eidos doet er alles aan de mensen die overtallig zijn verklaard weer aan een baan te helpen:

"It's never a nice thing to do but we are genuinely trying to offer as much support as much as we can. We're trying to re-locate as many people as possible into other roles here or at our other studios and we've been in touch several studios in Montreal to arrange a career day for those affected by this. We're very thankful for all their hard work and we sincerely wish them well."

Thief ligt net een week in de winkels en werd door onze Jan zelfs met een 90 bekroond. Moet onze kale hoofdredacteur zich zorgen maken om de volgende Thief? Ach.. dat had anders toch weer jaren geduurd!

 

Scumbag DPS = Top DPS

Het einde van Siege of Orgrimmar is inmiddels in zicht en de blikken zijn gericht op de volgende uitbreiding. Tijdens het raiden wordt er dus wat meer gekloot dan normaal, vandaar dat de Wacht deze gouwe oude tegenkwam. Wij hebben nu meer dan genoeg excuusjes voor het slacken tijdens makkelijke bazen!

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord