Watch_Dogs het beste op de PlayStation 4? 

Watch_Dogs het beste op de PlayStation 4? 2013-10-10T12:00:45
De Nachtwacht heeft wat technische details over alle versies van Watch_ Dogs gevonden! Daarnaast nieuws over meer PlayStation 4 bundels, Beyond: Two Souls, Forza Motorsport 5, Call of Duty: Ghosts en FIFA 14 in deze Wacht.

Meer PlayStation 4 bundels op komst?

Boomshakalaka! Daar heb je de Wacht weer met een gloednieuw gerucht om de vroege ochtend lekker in te glijden. In de Nachtwacht van gisteren las je al dat er bundels aankomen van de PlayStation 4 samen met Killzone: Shadow Fall, maar het zou zomaar kunnen dat de Killzone bundel de eerste is in een breed scala aan bundels!

Het is allemaal nog niet officieel bevestigd, maar verschillende retailers zijn begonnen met het aanbieden van andere bundels naast de officiële Killzone bundel. Zo is het bijvoorbeeld bij winkelketen Game in de UK al mogelijk om de PlayStation 4 te pre-orderen in combinatie met Watch_Dogs, DriveClub, FIFA 14 of Call of Duty: Ghosts!

Bundels

Omgerekend zijn het niet echt interessante prijzen, maar laat je daar niet door afschrikken, want de Killzone bundel is in de UK ook een stukje duurder dan bij ons. Zodra er meer bekend is lees je dat uiteraard hier op PU.nl, maar als je niet kunt wachten kan je natuurlijk ook een belletje wagen aan je lokale gameshop.


Speel Beyond: Two Souls ook zonder controller

Opmerkelijk nieuws! Het duurt niet lang meer, voordat we kunnen genieten van het nieuwe briljante project van David Cage en z’n vriendjes. Het heeft er alle schijn van dat Beyond: Two Souls weer een geweldige ervaring gaat opleveren en om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van de game kunnen genieten, hebben de devs bij Quantic Dream een verrassende keuze gemaakt.

Je hebt namelijk helemaal geen DualShock controller nodig om Beyond uit te spelen! De Wacht doelt hier niet op Move controllers, of andere motion onzin, maar op de smartphone of tablet. Via een app kan je de game met je phone besturen en de app maakt de game heel gemakkelijk. Zo kan iedereen meegenieten! Mr. Cage himself legt het uit:

Beyond

“Not everybody was born with a DualShock controller in their hands. Many people played it with someone beside them, often someone not generally interested in games, who was telling the player what to do. The app connects to the console via Wi-Fi, and from this point you can play the entire game, in single-player if you want, just using your iPhone, with one finger. It’s a very simplified interface and makes the game very passive and simple. This was a key feature in the game, and another step on the road to expanding the audience for video games.”

Wen er maar aan, want dit soort second-screen apps gaan vaak gebruikt worden op de next-gen consoles. Op zich geen slecht ding, want de Wacht heeft al wat leuke toepassingen gezien op de E3 en de Gamescom, maar in het geval van Beyond: Two Souls wordt de game toch maar gewoon lekker met de DualShock controller gespeeld.


GTA Online mayhem

Wat de Nachtwacht verwacht van GTA Online?

GTA


Forza 5 gebruikt 100% van Xbox One

Laat de Wacht even een lulverhaal ontkrachten. Je hoort vaak van devs dat ze 100% van de hardware van een bepaalde console gebruiken en er wordt zelfs regelmatig trots verteld hoe het vorige deel maar 80% gebruikte en het vervolg op 100% zit. Het klinkt allemaal heel interessant, maar het is bullshit van de bovenste plank. De hardware wordt namelijk altijd voor de volle 100% gebruikt!

Het gaat er maar net om hoe devs er mee omgaan. Dat is dan ook precies de reden dat games er aan het begin van een console cyclus altijd minder uitzien dan aan het einde. Zet voor de grap GTA IV weer eens op, dan weet je precies waar de Wacht het over heeft. De hardware is niet veranderd, maar door slim gebruik van software en tools kan er meer uit consoles worden gehaald. Dan Greenawalt van Turn 10 werkt op het moment aan Forza 5 en tikt de spijker op z’n harses:

Forza

“The team is using 100% of Xbox One to develop Forza Motorsport 5. It’s funny, because I hear it a lot: ‘are you using the hardware?’ The truth is, you always use 100% of the hardware. You just do, but it’s a question of whether or not you’re using it efficiently, and so that’s what happens over a course of years. Between Forza Motorsport 2 and then three and four, the game got incredibly technical. The hardware didn’t get any more powerful, but we got more efficient at doing our math. We’re using 100% of this console, but obviously we will become more efficient over the years.”

Lekker hoor! Nu dat ook duidelijk is kunnen we het technische gelul achter ons laten en gewoon genieten van een 1080p direct-feed gameplay filmpje van Forza 5. Sieht es gut aus, non?


Mario POV

Mario ziet weinig in 2D.

Mario


Next-gen CoD: Ghosts ook op 5 november in de shops

Opmerkelijk nieuws part deux! De PlayStation 4 komt bij ons op 29 november uit en helaas moeten wij tot begin 2014 wachten op de Xbox One, maar in andere delen van Europa komt de Xbox One op 22 november uit. Dan zou het vreemd zijn als je al weken voor de release date next-gen games uit de schappen kan trekken, toch? Met Call of Duty: Ghosts gaat het gebeuren!

CoD: Ghosts komt op 5 november uit voor de huidige consoles en PC, en er werd altijd gedacht dat de PlayStation 4 en Xbox One versies pas beschikbaar zouden zijn bij launch van de next-gen consoles. Dat blijkt niet zo te zijn, want Ghosts ligt ook voor de PS4 en Xbox One al vanaf 5 november in de shops. Kan je lekker naar het doosje staren! Amazon laat weten:

Ghosts

“Your Xbox One/PS4 version of Call of Duty: Ghosts will be dispatched to arrive on Tuesday, November 5. However you will not be able to play your game until you receive your console on Friday, November 22/Friday, November 29.”

EA heeft overigens ook al laten weten dat FIFA 14, Battlefield 4 en Madden NFL 25 eerder dan de release date van de PS4 en Xbox One in de winkels zullen liggen voor de next-gen consoles, maar in het geval van de EA games gaat het maar om 3 dagen.


Watch_Dogs net iets beter op de PlayStation 4?

Ubisoft heeft met Watch_Dogs potentieel goud in handen en brengt de game dan ook naar alle consoles, inclusief de PlayStation 4 en Xbox One. Dat de game er beter uit gaat zien op de nieuwe hardware is niet meer dan logisch, maar wat is nou precies het verschil tussen alle versies? In een interview geeft Jonathan Morin, de creative director van Watch_Dogs, wat technische info. Zijn belangrijkste uitspraken onder elkaar:

  • “720p on PS3/Xbox360, 1080p on PS4, TBD on Xbox One."
  • “Big difference between last generation and next gen. You can see it. PC can hit up to 60fps 1080p, but I think they are aiming for parity with PS4."
  • "PS4 and Xbox One hit 30fps easy. I think Xbox One suffers a few dips from 60fps. PS4 is pretty smooth. Definitive version"
  • "Meh. Wii U is on par with current generation, to be honest."

Dogs

Het lijkt er dus op dat de PS4 versie misschien iets mooier gaat worden, of iets soepeler draait in vergelijking met de Xbox One versie, maar veel zal het niet schelen. Het is een beetje hetzelfde verhaal van wat we van andere devs horen!

Ander nieuws over Watch_Dogs voor de Xbox 360 is dat ook deze game op 2 discs staat. De eerste disc moet je installeren op je HDD en van de tweede disc speel je. Inderdaad, precies hetzelfde als bij GTA V. Op de PS3 is de install ook verplicht, maar staat uiteraard wel op één Blu-ray disc. Voor welke versie ga jij?


FIFA 14 launch trailer

Over de afsluiter van deze Nachtwacht gaat de Wacht heel kort zijn. FIFA 14 ligt in de winkels, maar de Wacht heeft heel weinig met het spelletje. Dat er een launch trailer van FIFA 14 online staat zou de Wacht dan ook geheel aan z’n reet roesten, maar stiekem is het best een tof filmpje! Oordeel zelf hieronder.

REACTIES (98) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord