Watch Dog 2’s T-Bone DLC uitgesteld tot 22 december en 24 januari 

Watch Dog 2’s T-Bone DLC uitgesteld tot 22 december en 24 januari 2016-12-10T17:12:25
Laat niemand je ooit nog vertellen dat zaterdag een saaie nieuwsdag is, want de Wacht staat vanmiddag vol met berichten over Watch Dogs 2-DLC, de voortgang van Skyblivion, boetes voor Ubisoft-executives, Shadow Warrior 2-DLC, Binding of Isaac: Afterbirth+ en veel meer. Goedemiddag!

                    

Eerste Watch Dogs 2-DLC uitgesteld tot 22 december en 24 januari

De T-Bone DLC van Watch Dogs 2 stond gepland voor een release aan het begin van aankomende week, maar via eigen website laat Ubisoft weten dat de plannen gewijzigd zijn. PS4-gebruikers kunnen nu vanaf 22 december aan de slag met de DLC – alle DLC komt eerder naar PS4, member? – in plaats van de 13de, en alle anderen zullen helaas moeten wachten tot 24 januari. Reden voor uitstel is de onverwachte hoeveelheid werkzaamheden die Ubi heeft moeten verrichten nadat de seamless multiplayer van de game nog vóór de launch in de wachtkamer werd gezet. De issues met de multiplayer werden eind november met een patch gefixt, maar op de “swagger of legendary hacker Raymond ‘T-Bone’ Kenney”(niet de Wacht zijn woorden) moet je dus nog even wachten. Ach, we zijn er zo onderhand wel aan gewend... 

This and previous patches were an important step towards stabilizing Watch Dogs 2's seamless multiplayer functionality, and other core online features, before releasing any new multiplayer content. [..] Since these updates required additional development resources, we've made the decision to adjust our release schedule for that new content.

                   

Het huis van Hello Neighbour wordt gigantisch in derde Alpha

Nee, indie developers weten niet altijd de meest boeiende update-video’s te maken, maar als je uitkijkt naar het huis-indringende Hello Neighbour zijn hieronder wat leuke beelden te zien. Het ontwikkelingsproces neemt de game namelijk mee naar een derde Alpha-fase, waarin het huis van de buurman er wat verwarrende uitbouw bij heeft gekregen.

                     

Kerstevent Heroes of the Storm levert semi-gratis Goblin-mount op

Net als met het kerstevent van vorig jaar is er een Goblin-mount te verkrijgen in Heroes of the Storm, maar dit jaar zal je er voor moeten werken. Daar staat tegenover dat de mount daarna helemaal van jou is, en niet zoals bij de vorige editie alleen in de wintermaanden (Winter Veil) te gebruiken is. O, en het is een fucking Goblin - dus als je de game speelt en niet tussen 14 december en 4 januari 25 potjes voltooit, is de Wacht zwaar teleurgesteld. Hij heeft zelfs een kerstmuts op. Ook krijgt iedereen gratis een sneeuwvlokjes-portrait, en nog belangrijker komt er in de hiervoor genoemde periode 25% bonus xp bij! Hiep hoi, winter. 

Goblin of the Storms

                     

Skyrim-Oblivion-mix Skyblivion toont voortgang Cyrodiil in afgelopen jaar

Oblivion-fans wachten al jaren op de door fans-gemaakte game Skyblivion (niet te verwarren met Skywind), die zoals je al verwacht de wereld van Cyrodiil overzet naar de engine van Skyrim. Hoewel een releasedatum nog altijd niet op de loer ligt, heeft het team - de lui achter het zogenaamde The Elder Scrolls Renewal Project – een nieuwe teasertrailer in elkaar gezet die de voortgang van het afgelopen jaar in beeld brengt. Een van de toevoegingen is natuurlijk de heerlijke muziek van Oblivion, maar ook de vernieuwde, visuele pracht en praal van dit Cyrodiil is om je vingertjes bij af te likken. Toch staat er nog veel op de planning voor Skyblivion en is veel van wat je in de trailer ziet aan verandering onderhevig. Die graphics worden gegarandeerd nog mooier (bijvoorbeeld met betere belichting en weerseffecten), en op het gebied van quests en NPC’s valt er wat te verbeteren. Mocht je toch al benieuwd zijn naar hoe ver de ontwikkeling is, dan kun je het beste even een acht uur durende livestream checken. Die krijg je er gratis bij van de Wacht.

                     

In their tongue he is Dovahkiin, Dragonborn

                       

Shadow Warrior 2 toont je de Way of the Wang in DLC-trailer

Het overheerlijke Shadow Warrior 2 – met uitzondering van de one-liners, hoe kun je one-liners verneuken? – heeft een gratis DLC gekregen met de titel Way of the Wang. De uitbreiding voegt zeven nieuwe trials toe waar Lo Wang doorheen kan rennen en opent een nieuw gebied in het hub-dorpje. De voltooiing van een trial levert je nieuwe toevoegingen op als abilities, weapon gem slots en upgrade-perks, en wanneer je alles hebt doorlopen en de zogenaamde Trial of the Agent God afmaakt krijgt Wang het melee-wapen Fist of Gozu. Dat betekent niet dat je met een gigantische vuist rond gaat rennen, helaas – de trailer maakt alles duidelijk. ADRENALINE! 

                        

Spider-Man: Homecoming figure laat Vulture beter zien

Ooee, die trailer van Spider-Man: Homecoming was gisteren leuk, he? Dat vond de Wacht dus ook al, en de grootste verrassing was voor hem toevallig ook de onthulling van Vulture (vgl. het origineel). Toch wordt Michael Keatons kostuum niet in volledig detail laten zien, al hebben we daar een oplossing voor in de vorm van de action figure van de bevleugelde bad guy. Credits voor de foto's gaan natuurlijk naar figure-maker Hasbro. 

Vulture (by Hasbro)

Vulture (by Hasbro)

                         

FFXV-kooktips voor het weekend

FFXV koken

                    

Arekkz toont opgepompte gameplay van Housemarques Nex Machina

Doodsmachine! Zo, nu de Wacht heeft bewezen vloeiend Latijn te kunnen spreken is het tijd om de nieuwe gameplay van Nex Machina te checken. De beelden zijn afkomstig van je boy Arekkz Gaming, en toont een game die er verdomd leuk uit ziet. De twin-stick shooter komt van Resogun-ontwikkelaar Housemarque en Eugene Jarvis en lijkt op basis van de gameplaybeelden wel eens een fantastische arcade-ervaring op te kunnen leveren. Rondlopen, schieten, en dan ook nog eens die opzwepende muziek in de mix; Nex Machina moet in Q2 van 2017 uitkomen voor PS4.

                        

De muziek van Rogue One: A Star Wars Story

De Wacht is deze week erg veel bezig met Star Wars voor een bijzondere special die binnenkort in de winkels ligt, en daarom begint de aanstaande release van Rogue One immens bij hem te kriebelen. Of de oorlogsfilm in het Star Wars-universum zijn hype – Donnie Yen én Mads Mikkelsen, mensen! - waar gaat maken valt nog te bezien, maar met de orkestrale muziek lijkt het in ieder geval snor te zitten. En dat zonder de legendarische John Williams, wie had dat verwacht?

                       

Adult Swim komt op 13 januari met een run & gun-game genaamd Rise & Shine

Van de ene arcadegame naar de andere. Adult Swim Games laat met onderstaande trailer zien dat we in januari helemaal los kunnen gaan met een ontzettend leuk ogende mix van een arcadeshooter en puzzel-platformer met een sausje van kogelregens. Mocht je afvragen wie wie is, Rise is de naam van het speelbare jongetje en zijn wapen heet Shine. Naar verluidt moet Rise & Shine ingewikkelder worden dan de standaard runengunner (kan dat even een woord worden?). “Switch between Shine's add-ons to solve puzzles that redefine what bullets can do. Guide projectiles through intricate mazes, electrify damaged equipment to discover new pathways, and juggle 8-bit fruit because why not?”

De ontwikkelaar heet Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team en hoewel de Wacht van de cringe zojuist zijn PC uit het raam heeft gegooid, lijken ze een leuke game in elkaar gezet te hebben. Je kent het team wellicht van Plants vs. Zombies en Worms, twee franchises waar ze aan hebben meegewerkt, maar Rise & Shine is de eerste game die ze volledig zelf maken voor PC en Xbox One. Spannend, dus. Op 13 januari maken we het mee. 

                       

Fantastisch fucked up Binding of Isaac-trailer bevestigt releasedate Afterbirth+

Driewerf hoezee en een goede glas alcohol alsjeblieft, want de nieuwste trailer van The Binding of Isaac is er één voor het demonische boekje. De jongeling die misschien wel het meest afschuwelijke bestaan van een gamepersonage ooit heeft – hee, een feature-idee – heeft het ook in onderstaande beelden niet makkelijk. Wat begint als een standaard creepy tekensessie in het midden van een verlaten kinderkamer, eindigt als een creepy bezoek van alles wat onheilig en demonisch is, maar dat zet wél perfect de toon voor de aankomende uitbreiding Afterbirth+.

De Wacht staat in ieder geval te springen, want elk excuus om Isaac weer onder de vingertjes te krijgen is er een om met beide handen aan te grijpen. 67 nieuwe items, nóg een nieuw level en natuurlijk honderden nieuwe kamers gevuld met lelijke creaturen en gevaarlijke situaties. Afterbirth+ komt op 3 januari uit op Steam, waar hij een tientje kost voor nieuwkomers en voor €6,66 op te halen is door Afterbirth-eigenaren. Console-spelers zullen helaas op hun portie misbruik moeten wachten tot de lente van 2017.

                    

Hip-hop-eerbetoon aan Chrono Trigger nu te luisteren

Een getalenteerde producer met de naam K-Murdock heeft een crew van vrienden bij elkaar gebracht om Hero Muzik Vol. II te realiseren; een eerbetoon aan Chrono Triggers cast, characters en soundtrack. Veel van de rappers gebruiken hun tijd op het album om hun favoriete Chrono Trigger-personage te herinneren, en dat levert verrassend goede muziek op. Check de samples hieronder, het volledige 12-nummer tellende album kun je via Bandcamp aanschaffen. De Nachtwacht, voor al je game-hip-hop. 

                       

EA maakt van overstroomde Sea of Solitude een EA Original

Als de Wacht zegt ‘die ene reeks gifjes met een meisje dat door een overstroomde stad vaart’ dan gaat er misschien wel een belletje rinkelen, en anders kan dit filmpje je herinneringen kickstarten. Nog niets? Geen probleem, want het duurt nog wel even voordat Sea of Solitude af is en daarom heb je nog alle tijd om er kennis mee te maken. Ontwikkelaar Jo-Mei krijgt hulp uit onverwachte hoek: EA maakt bekend dat het Sea of Solitude onder hoede gaat nemen en er een zogenaamde EA Originals-titel van maakt.

De game, waarin een meisje een overspoelde stad doorkruist en gaandeweg leert dat de gigantische monsters in de wereld misschien niet het engste eraan zijn, is al een tijdje in ontwikkeling, maar dat verliep blijkbaar niet soepel genoeg. EA helpt “throughout the process of developing, publishing, and bringing this incredibly creative story to all of you.” Waarom EA er voor koos de indie-ontwikkelaar te helpen en de game de stempel van EA Original te geven? Viceprecident van EA Worldwide Studios, Patrick Söderlund, zegt het volgende:

Like Fe, our first EA Originals title, Sea of Solitude captures the essence of the games we want players to discover through EA Originals. We are celebrating the passion and talent of the amazing creators in our industry, and enabling them to bring unique and memorable stories to the world.

Sea of Solitude

                          

Pewds en media helpen elkaar aan clicks

Trolololol.

                      

Drink responsibly, kids

                              

Wereld-vervormende ruimteavontuur Astroneer komt volgende week naar PC en Xbox One

Nóg een game die procedurally generated planeten in een gigantisch multiplayer-universum aanbiedt?! Ja, maar deze indie-game is nog niet gehypet door Sony dus wellicht lijkt het je wel iets. De Wacht is in ieder geval aangenaam verrast bij het bekijken van onderstaande beelden (van een trailer van vorig jaar); Astroneer is een hele fijne game om naar te kijken, maar of de gameplay net zo leuk is valt nog te bezien. Het is een soort kruising tussen No Man’s Sky en het tegenovergestelde van Red Faction: 

On this adventure, a player's most useful tool is their ability to shape their world, altering the terrain and extracting valuable resources from planets, and moons. Resources can be traded or crafted into new tools, vehicles, and modules to create everything from massive industrial bases to mobile rover bases.

Astroneer gaat op 16 december in Early Acces-fase en wordt beschikbaar op Steam en Xbox One. Ontwikkelaar System Era Softworks meldt helaas wel dat die Early Acces zo’n twee jaar zal duren. Ja, het is nog zo’n ambitieus project, waarin spelers procedurally generated planeten verkennen en ze on the go vervormen en ook schepen en basissen bouwen – alleen of met elkaar.

                        

Nieuwe Japanse anime-trailer van Gravity Rush 2

Gravity Rush 2 is bijna uit, maar voor het zover is staat er nog het een en ander op ons te wachten. Onderstaande trailer bijvoorbeeld, die zowel de anime Overture – het verhaal dat Gravity Rush 1 en 2 overbrugt – toont, als nieuwe gameplay. De Wacht snapt voor de rest helemaal niets van wat er gezegd wordt, maar dat mag de pret niet drukken. 18 januari is het zover: Gravity Rush 2 op PS4.

                   

Je moeder

Skyrim je moeder

                      

Vijf studio-executives van Ubisoft krijgen boete van meer dan een miljoen voor “insider trading”

Het Franse Autorité des marchés financiers (AMF), verantwoordelijk voor de Franse beurzen, maakt boetes van in totaal 1,27 miljoen euro bekend voor vijf werknemers van Ubisoft. De executives worden bestraft voor “insider trading”; het verkopen van eigen aandelen nét voor de vertraging van grote games als Watch Dogs, waarbij dus exclusieve informatie gebruikt wordt om een voordeel te behalen op de aandelenmarkt. Ubisoft staat echter volledig achter de vijf ‘gedupeerden’, en zegt overtuigd te zijn dat de Franse en Canadese werknemers niet bewust tegen de regels van de markt ingingen.

Omdat de uitstel van een game zeker niet gereguleerd wordt door deze vijf medewerkers en het behaalde voordeel op de aandelenmarkt nihil zou zijn, kán het zijn dat de boetes nog worden ingetrokken. Maar regels zijn regels en Ubisofts verdediging is nou ook niet om over naar huis te schrijven, dus het blijft een interessante situatie. Mocht je de namen bij de bedragen willen zien, check dan het volgende:

  • Yannis Mallat, Ubisoft Montreal CEO (€700,000)
  • Francis Baillet, VP of corporate affairs (€200,000)
  • Christine Burgess, worldwide studios executive director (€200,000)
  • Olivier Paris, Ubisoft Montreal VP of executive operations (€100,000)
  • Damien Moret, brand development director (€15,000)

Watch Dogs

                          

Justice League 2 wordt uitgesteld vanwege Ben Afflecks solo-Batman-film

De solo-Batfilm waarin Ben Affleck het als de gemaskerde Bruce Wayne gaat opnemen tegen Deathstroke neemt aardig wat tijd in beslag, blijkbaar, en daarom wordt Justice League 2 alvast even uitgesteld. We hebben het over een film die gepland stond voor juni van 2019, en dat wordt dus nog later. Hoe veel later? Geen idee, maar dan kun je alvast in je filmagenda strepen. Het laatste wat we over Batmans strijd tegen Deathstroke hoorden is dat hij ergens over anderhalf jaar moet plaatsvinden – o, de duidelijkheid. Wachten geblazen.

Deathstroke (Arrow)

Dat is Deathstroke uit de serie Arrow – iets wat de Wacht niet aanraadt tenzij het gaat om de crossover met Flash, Supergirl en de Legends (smullen!)

                   

En onthoud...

Kill the zeppelin!

Fijn weekend verder!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord