Valve vertelt wat er misging op eerste kerstdag 

Valve vertelt wat er misging op eerste kerstdag 2015-12-31T01:32:32
Het hart van vele Steam-gebruikers stond even stil op eerste kerstdag toen je ze niet meer in konden loggen op hun eigen profiel. Valve vertelt eindelijk wat er aan de hand was. Ook zijn de PlayStation Plus games voor januari bekend en is er meer info over de Attack on Titan game. Nachtwacht, goedemorgen.

Valve doet boekje open over gebeurtenissen eerste kerstdag

Zoals je misschien gemerkt had, of gelezen, had Steam een klein probleempje op eerste kerstdag. In een tijdsbestek van anderhalf uur kon je namelijk niet inloggen. En als dat wel lukte, kwam je op een account van iemand anders met daarin een beetje gevoelige informatie. Uiteindelijk waren er zo’n 34.000 gedupeerden, zegt Valve in een statement, van een ‘denial of service attack’ ook wel een DoS attack. Daarnaast was er ook nog sprake van een ‘caching error’.

Steam

Die DoS-aanvallen slaat Valve wel vaker af met behulp van partners, zo ook de eerste golf van de aanval op eerste kerstdag, maar tijdens de tweede aanval, ging er iets mis met de caching en dat was de reden dat je op andermans profiel terecht kwam. Als je tijdens die anderhalf uur niet ingelogd hebt op Steam, is er sowieso geen vuiltje aan de lucht trouwens. En Valve geeft ook aan dat de informatie die je te zien kreeg op andermans pagina niet voldoende is om in te loggen onder een ander profiel.

"The content of these requests varied by page, but some pages included a Steam user's billing address, the last four digits of their Steam Guard phone number, their purchase history, the last two digits of their credit card number, and/or their email address. These cached requests did not include full credit card numbers, user passwords, or enough data to allow logging in as or completing a transaction as another user.”

Ook geven ze aan dat de informatie die te zien was, geen volledige creditcard nummers en wachtwoorden bevatten. In principe kan iedereen weer rustig slapen, als je dat al niet deed.

 

PlayStation Plus games voor januari bekend

In januari is er niet bijster veel te beleven op game-gebied. Het is een goede maand om je backlog weg te werken of om nóg meer Witcher 3 of Fallout 4 te spelen. Maar de PlayStation Plus members krijgen toch nog wel een paar leuke spellen voorgeschoteld. De PlayStation 4 en Vita worden voorzien van Double Fine’s Grim Fandango Remake. Daar is De Wacht erg blij mee, want die staat in zijn backlog. Ook krijgt de PS4 Hardware: Rivals, een vehicular combat game.

De PlayStation 3 krijgt  Dragon Age: Origins, daar ben je sowieso al wel een flinke poos zoet mee, en Medal of Honor: Warfighter. Die laatste kreeg helaas niet zulke lovende recensies, maar hey, als je zin hebt in een paar uur verhaalgedreven knallen, dan mag dat gewoon! De Vita wordt ook nog voorzien van de turn based strategy game Legends of War: Patton en Nihilumbra, een puzzle platformer.

 

En dan nu een muzikaal intermezzo!

Wie had gedacht dat tapdansen leuk kon zijn? Of ja, in ieder geval draaglijk...

 

Mass Effect: Andromeda verliest top ontwikkelaar

Een van de betere ontwikkelaars in het team van BioWare’s vierde deel van hun populaire rpg Mass Effect is vertrokken. Chris Wynn was de senior development directer van Mass Effect: Andromeda, maar hij heeft vorige week middels een tweet laten weten dat hij het team en het project gedag heeft gezegd.

Mass Effect Andromeda

De beste man heeft overigens niet laten weten waarom hij weg is, of wat hij in de toekomst op de planning heeft staan. BioWare publiceerde de volgende statement:

“Chris was a great member of the team. We want to thank him for his contributions and we wish him the best in his new adventures. Development of Mass Effect: Andromeda continues to move full speed ahead at BioWare Montreal, Edmonton and Austin.”

Het ga je goed Chris! We gaan er vanuit dat je awesome shit gaat doen!

 

Nieuwe gameplay-details van Attack on Titan vrijgegeven

Attack on Titan is een van de populairste anime’s/manga’s in jaren en daar hoort dan natuurlijk ook een game bij. Deze is al even in de maak, maar is nog altijd gehuld in mysterie. Onlangs hebben producer Hisashi Koinuma en director Tomoyuki Kitamura wat nieuwe details over de gameplay onthuld. Het complete lijstje aan bulletpoints vind je onder de link, maar De Wacht pikt de interessantste er even uit voor je.

  • Missies hebben bepaalde voorwaarden om als winnaar uit de bus te komen, maar er zijn ook geheime sub-missies te ontdekken.
  • Het is mogelijk om in groepen van vier de titans te lijf te gaan waarbij je je computergestuurde team simpele commando’s kan geven.
  • De snelheid van het zogenaamde ‘Three Dimensional Gear’ uit de serie is zo goed mogelijk geprobeerd over te brengen. Dit zorgde eerst voor motion sickness, maar dat is gefikst.
  • Wapens en het Three Dimensional Gear zijn te customizen. Maar je zwaarden zijn consumables, en gaan uiteindelijk kapot.
  • Zo’n beetje elk gebouw kan met de grond gelijk gemaakt worden.

Attack on Titan

Dit klinkt allemaal serieus erg tof. De Wacht heeft zelf alleen het eerste seizoen van de serie gekeken, maar die game klinkt wel lekker zo! Attack on Titan komt 18 februari uit in Japan en een wereldwijde release volgt ergens in 2016.

 

Oma in virtual reality

Of deze dame of leeftijd zit in een virtuele achtbaan, of ze kijkt hele andere filmpjes... Het resultaat is in ieder geval oprechte enthousiasme en dat is altijd prachtig om te zien. Tip: zet je geluid zachter!

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

Boks!

boks

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord