Telltale's The Walking Dead: The Final Season wordt toch nog voltooid 

Telltale's The Walking Dead: The Final Season wordt toch nog voltooid 2018-10-07T13:24:08
De bedenker van The Walking Dead redt Clementine, de System Shock remaster is weer op gang en Taipei wordt gedisqualificeerd van de Hearthstone Global Games. Dit en meer in de WKNDW8 van 7 oktober 2018!

hoi
Een kleine disclaimer voordat we beginnen: De Wacht's dikke Game/Werk PC is gisteren gesneuveld, dus deze Wacht wordt gebracht vanaf een krakemikkige laptop met een baggertoetsenbord - er is dus een kans dat er ietsje meer typo's of foutjes in staan dan normaal. Excuus!

Telltale's The Walking Dead wordt afgemaakt door Skybound Games

"Come on, we couldn't lose Rick AND Clem in one year" - aldus Robert Kirkman, de bedenker van The Walking Dead comics. Kirkman heeft sinds kort een eigen gamestudio - Skybound Games. Die studio zegt nu een deal te hebben bereikt met Telltale Games om The Final Season af te maken.

Ze hopen hier ook het team wat bij Telltale aan de game werkte zo veel mogelijk intact te houden. Het is natuurlijk maar de vraag of de ex-crew van Telltale zin heeft om terug te komen, of dat de deal met Skybound ook nog iets kan veranderen aan de situatie met de ontslagvergoeding die alle developers misliepen. Hoe dan ook, Clem is back!

System Shock Remaster komt 2020

Herinneren jullie je die kickstarter uit 2016 nog? Developer Night Dive studios haalde toen maarliefst 1.3 miljoen op om een remaster te maken van de klassieker System Shock. In februari van dit jaar werd de boel alleen even on hold gezet, omdat de devs een beetje het pad kwijt waren. Ze gingen zo enthausiast aan de slag dat ze de visie van de oorspronkelijke game een beetje uit het oog verloren.

Nu is er goed nieuws - het team is weer bezig en ze hebben zojuist een nieuwe trailer gedropt. Alles is natuurlijk nog Work In Progress, maar het ziet er allemaal al een stukje gelikter uit dan het origineel. Nightdive Studios zegt zelf dat deze high-res textures als een soort van blauwdruk zullen fungeren voor het team terwijl ze de art, lighting en level design updaten. Alle backers van de Kickstarter kunnen deze Alpha zeer binnenkort zelf gaan ervaren.

  

Chinese Taipei gedisqualificeerd van de Hearhtstone Global Games

De Wacht heeft niet zo veel met E-sports, maar dit nieuwtje was toch wel interessant. Een speler van het Chinese Hearthstone team Taipei is gedisqualificeerd nadat duidelijk werd dat hij de stream van zijn tegenstander bekeek om zo de overhand te krijgen. Er is een vertraging van 15 minuten bij het uitzenden van Hearhtstone wedstrijden, maar als een match langer dan 15 minuten duurt zou je dus in theorie de acties van je tegenstander kunnen bekijken. Hierdoor kon de Chinese speler dus zien dat zijn opponent aan het begin van de match een bepaalde kaart weg deed, waardoor hij agressiever kon spelen.

De Wacht spreekt geen Chinees, maar volgens Reddit is dit het moment waar duidelijk werd dat er vals gespeeld werd:

  

Nieuwe Pharah Skin onthuld voor Halloween

Meer Blizzard nieuws! Het Overwatch Twitter account heeft een nieuwe skin voor Pharah aangekondigd. Deze hoofdloze armor set is vanaf 9 tot 31 oktober in de lootboxes te vinden, als het "Overwatch Halloween Terror 2018" event bezig is. Hebbon!

Gerucht: Rocksteady werkt aan nieuwe Arkham game

Waar er laatst nog het gerucht ging dat Rocksteady aan een Justice League game zou werken, komt een Resetera user nu met iets heel anders aanzetten. Volgens hen werkt Rocksteady aan een nieuw deel in de Arkham serie, DC's Arkham Universe. Hier zijn de highlights van wat er geclaimd wordt:

 - Rocksteady is niet bezig met die Harry Potter game - dat is Avalanche Software.
 - Er is geen Justice League of Superman game in development.
 - Titel: DC's Arkham Universe
 - Release Date: Herfst 2019
 - PS4/XBOX ONE/PC
 - Je kan spelen met de hele batfamilie (Batman, Robin, Nightwing, Batgirl, Batwoman, Catwoman, Red Hood), ook in freeroam
 - Gotham is 1.5x Zo groot als in Arkham Knight
 - De stad "leeft", heeft een dag/nacht cyclus en weer (regen, sneeuw, etc.)
 - Random crimes: Car chases, bankovervallen, straatroof
 - Het verhaal neemt inspiratie van verschillende Court of Owls storylines. De Court of Owls is dan ook de main villain

Dit zou dan Rocksteady's "last hoorah" zijn qua Batman games. Neem dit alles natuurlijk maar met een paar kilo zout, want je weet het nooit met dit soort geruchten.

arkham  

Twitch Streamer Disguised Toast laat zien hoeveel Streamers verdienen

In een YouTube filmpje wat inmiddels al bijna 400,000 views heeft vergaard, legt bekende streamer Disguised Toast uit hoeveel een Streamer nou eigenlijk verdient. De Wacht wist dat je best een aardig zakcentje kon verdienen met Streamen, maar WOW. Buiten geld van advertenties en subscriptions kan iemand met 10,000 viewers dus 1.000-10.000 dollar per uur verdienen met het spelen van een gesponsorde game. Het is natuulijk een hele prestatie om zo'n aantal kijkers te behalen, maar toch. Bizar.

  

Dat was hem dan wel weer voor deze WeekendWacht. Laters!

De Wacht gaat even kijken of hij weer nieuw leven in zijn gamesysteem kan blazen. Wish me luck!

doei

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord