Tease naar nieuw Halo-project? 

Tease naar nieuw Halo-project? 2016-12-19T17:05:12
De Wachtster presenteert jullie de laatste restjes gamenieuws van het weekend. Ze moest diep graven om jullie meer te kunnen vertellen over het succes van Rogue One en de Gearsmas-update van Gears of War 4. Ook toont ze beelden van NiOh en heeft ze nieuws voor de liefhebbers van Halo en Ecco.

Cats <3

   

Rogue One vierde beste decemberfilm ooit

Rogue One: A Star Wars Story doet goede zaken. De film heeft namelijk in zijn premièreweekend in Amerika $135,5 miljoen opgehaald. Maar alhoewel dat als een bizarre hoeveelheid dollars klinkt, valt het relatief gezien best wel een beetje mee…

Met die $135,5 miljoen neemt Rogue One: A Star Wars Story namelijk een vierde plek in op de lijst met beste openingsweekenden ooit in december. De film kan daarom dus lekker meekomen, maar is geen onverslaanbare boxoffice-hit.

De eerste drie plekken op de lijst met de beste december-openingsweekenden ooit worden in beslag genomen door Star Wars: The Force Awakens ($281 miljoen), Avatar ($164,5 miljoen) en The Hobbit: An Unexpected Journey ($138 miljoen).

Rogue One: A Star Wars Story

Zijn jullie al massaal naar de bioscoop gerend om Rogue One te checken? De Wachtster en Wouter kunnen jullie ‘m in ieder geval van harte aanbevelen.

   

NiOh krijgt trailer + gameplaybeelden

Tijdens een livestream liet Koei Tecmo nieuwe beelden zien van hun PS4-exclusive NiOh. Het eerste filmpje betreft een trailer waarin protagonist William en de Shogun Tokugawa Ieyasu elkaar ontmoeten. Ook zie je Hattori Hanzo, die William bijstaat tijdens zijn reis door Japan.

In het gameplayfilmpje zie je Iga Manor, waarin William een herenhuis vol ninja’s betreedt. Hij draagt trouwens het Crimson Master Armor, dat je als extraatje ontvangt wanneer je in de eerste week na de release de digital deluxe edition van de game koopt in de PS Store. De gameplay eindigt met de bossfight tegen Ohgama, wat te oordelen aan het resultaat van Director Fumihiko Yasuda best een pittig robbertje vechten inhoudt…

NiOh is vanaf 8 februari 2017 te checken op PS4.

   

Maker Ecco en Sega schikken over rechten

Ecco the Dolphin was een onverwacht toppertje. Helaas stamt de laatste game in de franchise alweer uit 2000. De recentere games betroffen namelijk allemaal ports voor nieuwerwetse platformen. Het is echter niet dat bedenker Ed Annunziate geen nieuwe games wilde maken, graag zelfs! Hij werd echter tegengehouden door Sega, dat de rechten van Ecco in handen heeft.

Ecco the Dolphin

Annunziate probeerde het daarom in 2013 via Kickstarter. Zijn Big Blue zou dan wel geen Ecco worden, maar in ieder geval wel een onderwater adventure game. Helaas slaagde zijn campagne niet: er werd maar een fractie van het benodigde bedrag opgehaald. Annunziate besloot daarom Sega voor de rechter te slepen.

Het gevecht over de rechten van Ecco is inmiddels gestreden. Annunziate en Sega zijn tot een 'vriendschappelijke' schikking gekomen om verdere procesvoering (lees: tijd, geld en imagoschade) te voorkomen. En alhoewel details nog schaars zijn, is de Wachtster hoopvol dat dit weleens het begin zou kunnen zijn van de wederopstanding van Ecco.

   

Trailerovervloed

In haar trailerovervloed besteedt de Wachtster aandacht aan die games die nog (te) weinig spotlight hebben gekregen. Normaal gesproken, weet ze zich altijd te beheersen tot 3 trailers, maar vandaag krijgen jullie er gewoon 4. Kijk mee naar Night in the Woods, A Hat in Time, The Forgotten Chamber VR en Brawlout.

   

Gears of War 4 viert Gearsmas

Gears of War 4 krijgt een vrolijke feestdagen-update. In deze Gearsmas vind je meer dan 30 stukjes feestelijke content. Voor 400 Credits kun je een Gearsmas pack kopen, welke (onder andere) twee items uit de volgende lijst bevat:

 • 3 ‘Ugly Gearsmas Armor’ Characters – JD, Kait and Swarm Drone
 • 4x Gingerbread Weapon Skins
 • 4x Festive Tree Weapon Skins
 • 4x Snowman Weapon Skins
 • 4x JD Wrapping Paper Weapon Skins
 • 4x Kait Wrapping Paper Weapon Skins
 • 4x Swarm Wrapping Paper Weapon Skins
 • 1 Commemorative Gearsmas Emblem

Vergeet trouwens niet 27 december effe in te loggen om een gratis Ice Boomshot te verdienen.

Het is echter niet alleen cosmetica in Gearsmas, zo is Snowball Fight (een variant op Team Deathmatch) een nieuwe playlist, waarin iedereen sneeuwballen mag afschieten. Je begint met twee sneeuwballen en moet er meer zoeken op het slagveld. Ook maakt Crossplay Versus zijn comeback, zodat Xbox One- en PC-gamers het weer tegen elkaar op kunnen nemen in social playlists.

Het is tot 4 januari Gearsmas in Gears of War 4.

   

Tease naar nieuw Halo-project?

De mensen bij 343 Industries hebben weer eens een Halo Community Update online geslingerd. De post bestaat uit meerdere nieuwtjes, waarvan de Wachtster de belangrijkste twee natuurlijk netjes voor jullie verzameld heeft.

De mensen die een pre-order hebben staan voor Halo Wars 2: Ultimate Edition mogen vanaf 20 december hun code voor Halo Wars: Definitive Edition (de opgepoetste versie van de originele game op de Xbox 360) verwachten. Het kan echter tot 7 à 10 dagen voordat iedereen zijn code bemachtigd heeft, aangezien deze in ‘waves’ verstuurd worden. 

Met deze Halo Wars: Definitive Edition haal je het volgende in huis:

 • Optimized to run natively on Xbox One and Windows 10
 • Improved visual effects, graphics and audio
 • Up to 4K resolution on Windows 10 PC
 • Includes all DLC from the original game
 • Brand-new achievements 
 • Bonus Content

Daarnaast maakt de blogpost melding van een presentatie door Creative Director Tim Longo. Hij sprak over ‘super interesting topics pertaining to super secret future stuff’… Zouden we hier te maken hebben met een nog niet aangekondigde spin-off in de wereld van Master Chief? Of gaat het om een tease naar Halo 6? Hopelijk meer nieuws in de volgende Halo Community Update.

Halo Wars 2 is in ieder geval vanaf 21 februari te checken op PC en Xbox One.

   

Pokémon GO voor Apple Watch verschijnt ‘soon’

Weet je nog dat Apple tijdens hun Keynote in september bekend maakte dat Pokémon Go naar hun Watches zou komen? Je zou dan kunnen zien hoe je eieren het maken, welke Pokémon nabij zijn, en wanneer het monstertje zich binnen vangafstand bevindt. Hiermee biedt de Apple Watch dus meer functionaliteit dan de Pokémon Go Plus.

Pokémon GO Apple Watch

Het enige probleem is dat het na dat event heul erg lang stil bleef… Het is daarom niet verwonderlijk dat de geruchten dat de app het levenslicht niet meer gaat zien steeds talrijker werden.

Althans tot vandaag! Niantic heeft namelijk op Twitter laten weten dat de app er ‘soon’ aankomt. Helaas wordt hiermee nog steeds niet duidelijk of de eerder aangekondigde release in 2016 nog daadwerkelijk behaald gaat worden. Meer nieuws wordt echter snel verwacht.

      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen leer je dat je letterlijk alles kunt bouwen met LEGO en blikken we terug op Shadow of the Colossus.

   

Lekker koesen!

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord