Star Wars Jedi: Fallen Order doet het beter dan EA verwachtte 

Star Wars Jedi: Fallen Order doet het beter dan EA verwachtte 2020-02-02T21:45:46
Die 8 miljoen exemplaren van Star Wars Jedi: Fallen Order zijn sneller over de toonbank gevlogen dan EA had verwacht! Ander nieuws: Nintendo Switch-seriehacker betaalt boete, Sega kiest voor recyclebare verpakking, Microsoft geeft geld voor bugs in Xbox Live en teaset PlatinumGames een The Wonderful 101 port voor de Switch?

Cats <3
     

Star Wars Jedi: Fallen Order doet het beter dan EA verwachtte

Star Wars Jedi: Fallen Order heeft de verwachtingen van EA overtroffen! En dat voor een singleplayer-game...

In een recente vergadering (via Eurogamer) onthulde CFO Blake Jorgensen dat EA verwacht had dit fiscale jaar zo'n 6 à 8 miljoen exemplaren van Jedi: Fallen Order te verkopen. Dat fiscale jaar loopt door tot 31 maart 2020. En aangezien er nu al meer dan 8 miljoen exemplaren van de Star Wars-game zijn verkocht, bleek die schatting dus aan de lage kant! Zodoende heeft EA de schatting inmiddels bijgesteld naar 10 miljoen.

Star Wars Jedi: Fallen Order

EA moet wel blij zijn met Respawn! Zowel Jedi: Fallen Order als Apex Legends zijn namelijk een behoorlijk succes. Laten we hopen dat dit betekent dat de ontwikkelaar ofwel aan de slag mag met een vervolg of gewoon een nieuw Star Wars-verhaal kan oppakken.
      

Nintendo Switch-seriehacker krijgt hoge boete opgelegd

Een Amerikaanse man, die in 2016 de servers van Nintendo of America hackte en informatie over de Nintendo Switch lekte, moet Nintendo bijna 260.000 dollar betalen... Die hoge boete is echter niet zijn grootste probleem.

Ryan S. Hernandez pleitte (via Polygon) afgelopen week schuldig. Hij werd beschuldigd van phishing om toegang te krijgen tot de servers van Nintendo. Eenmaal binnen wist hij verschillende vertrouwelijke bestanden te downloaden met daarin informatie over de Nintendo Switch en een aantal Switch-games.

De officier van justitie liet weten dat ze Hernandez voor het eerst in oktober 2017 benaderden. Hij beloofde toen te stoppen met zijn digitale inbraken. De hacker kon het echter niet laten, zodat hij ook in 2018 en 2019 gewoon doorging met zijn illegale praktijken. Sterker nog: Hernandez schepte online op over zijn hacks en lekte de verkregen informatie naar anderen.

Nintendo

Stom! Deze aanklacht valt echter in het niet bij het andere strafbare feit in deze rechtszaak. Hernandeze gaf namelijk ook toe kinderpornografie in zijn bezit te hebben. Het ging om een map met meer dan 1.000 seksueel expliciete video's en afbeeldingen van minderjarigen.

De uitspraak volgt in april. Er is een straf van drie jaar tegen Hernandeze geëist. Zoals gezegd, heeft hij echter al beloofd Nintendo een flinke vergoeding te betalen.
     

Trailerovervloed

Trailers, versche trailers! Kijk vandaag mee naar:

  • Wasteland Remastered – vanaf 25 februari op PC en Xbox One
  • It came from space and ate our brains – nu op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Aviary Attorney – nu op PC en Switch
  • Hypercharge: Unboxed – nu op PC en Switch
  • Snack World: The Dungeon Crawl – Gold – 14 februari op Switch


     

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Teaset PlatinumGames een The Wonderful 101 port voor de Switch?

Aangezien de Wii U natuurlijk niet zo'n daverend verkoopsucces was, is het fijn dat Nintendo sommige Wii U-games een tweede leven gunt op de Switch. Helaas geldt dat tot op heden nog niet voor The Wonderful 101... De Wachtster geeft de fans echter graag wat hoop!

Een foto op het Twitter-account van PlatinumGames laat op het eerste gezicht gewoon een vrolijke Hideki Kamiya zien. Als je goed kijkt, vallen echter twee dingen op. Zo geeft de tijd op de computer het tijdstip 1:01 uur aan. Daarnaast zie je een Nintendo Switch, die heel casual naast Kamiya ligt...

                  

De foto leidde natuurlijk tot een stortvloed aan speculaties dat er een port van The Wonderful 101 naar de Switch komt!

Helaas hebben we op dit moment nog geen officiële bevestiging. Wel moet gezegd worden dat PlatinumGames twee jaar geleden ook al hintte op een port van The Wonderful 101. Het zou dus ook zomaar kunnen dat de studio het gewoon leuk vindt ons af en toe op het bestaan van de game te wijzen...

Hopelijk snel meer duidelijkheid!
     

Sega kiest voor recyclebare verpakking voor PC-games

Yay, leuk nieuws! Sega kiest (via Gamasutra) ervoor om hun PC-games vanaf heden in volledig gerecyclede (en recyclebare!) verpakkingen te stoppen. De eerste game die met deze nieuwe verpakking uitgebracht wordt, is Total War: Rome 2 - Enemy at the Gates Edition.

“Volledig gerecyclede verpakking" betekent voor Sega 100% gerecycled en recyclebaar karton, evenals een 100% gerecyclede handleiding. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van inkt op waterbasis en een bijzondere krimpfolie.

Total War: Rome 2

Helaas kost deze milieubewuste aanpak Sega wel een extra duit. Gelukkig worden de hogere kosten echter gedeeltelijk gecompenseerd door goedkopere distributie, onder meer omdat de nieuwe verpakking lichter is en er dus minder brandstof nodig is om de verpakkingen te vervoeren.
       

Microsoft geeft geld voor het vinden van bugs in Xbox Live

Microsoft wil er maar wat graag voor zorgen dat Xbox Live niet gehackt wordt. Om die wens te verwenzelijken, roept het bedrijf de hulp in van zijn gebruikers. Leuke bijkomstigheid: als je kwetsbaarheden weet op te sporen in het gamingnetwerk betaalt Microsoft je een leuke geldsom!

Als je een bug in Xbox Live rapporteert, belooft Microsoft je via het Bounty-programma te belonen met een geldbedrag tot 20.000 dollar! Om in aanmerking te komen voor deze beloning moeten je inzending aan twee criteria voldoen. Ten eerste moet het gerapporteerde beveiligingslek origineel en reproduceerbaar zijn in de nieuwste versie van Xbox Live. Ten tweede moet je duidelijke instructies kunnen aanleveren, zodat Microsoft het probleem kan repliceren.

Xbox Red Ring

Hoewel dit de eerste keer is dat Microsoft een Bounty-programma heeft uitgerold voor Xbox Live is het idee niet nieuw. Microsoft deed het eerder bijboorbeeld al voor Windows. Ook Nintendo en Sony kennen soortgelijke programma's. Funfact: Nintendo biedt als maximale beloning ook 20.000 dollar, terwijl je bij Sony wordt getrakteerd op een t-shirt...
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: lekker sporten in Death Stranding, 16 versies van Mortal Kombat geanalyseerd en een hele waslijst aan gamemuziekfeitjes.


      

Lekker koesen!     

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord