Spijtbetuiging Respawn voor lootboxes in Apex Legends valt verkeerd 

Spijtbetuiging Respawn voor lootboxes in Apex Legends valt verkeerd 2019-08-19T03:42:20
Ass-hats, freeloaders; erg netjes gaat Respawn niet om met zijn Apex Legends-spelers. Hoe lootbox-gate dusdanig escaleerde, lees je hieronder! Ander nieuws deze N8W8: Superhot komt (waarschijnlijk) naar de Switch, Blizzard waarschuwt voor login queues voor World of Warcraft Classic en Sega lanceert HMKD-website voor nieuwe triple A-titel Humankind?

Cats <3
     

Spijtbetuiging Respawn voor lootboxes in Apex Legends valt verkeerd

LauraJenny liet jullie al weten dat Respawn Entertainment flink onder vuur lag. De ontwikkelaar had namelijk cosmetics aan hun Apex Legends toegevoegd, die je alleen via behoorlijk prijzige lootboxes kon scoren... Sterker nog: sommige items, zoals de Bloodhound's heirloom set, kon je alleen kopen als je eerst ook nog effe flink investeerde in lootboxes!

Lang verhaal kort: fans waren boos. Gelukkig leek Respawn vol begrip voor dit sentiment. Apex Legends-producer Drew McCoy bood bijvoorbeeld zijn excuses aan via de website van EA:

"At launch we made a promise to players that we intend to do monetization in a way that felt fair and provided choice to players on how they spent their money and time. ... With the Iron Crown event we missed the mark when we broke our promise by making Apex Packs the only way to get what many consider to be the coolest skins we’ve released."

Bovenstaande bleek geen loze belofte! Respawn zorgde er namelijk voor dat je de legendary skins nu óók met Apex coins in de in-game store kunt kopen.

Eind goed, al goed? Guess again! De spijtbetuigingen van Respawn over dit lootbox-debacle ontaardde op Reddit namelijk in een enorm potje moddergooien! Een aantal medewerkers van Respawn was helemaal klaar met al die boze spelers, die zij vervolgens onder meer "freeloaders" en "ass-hats" noemden.

Apex Legends

Oepsie... De Wachtster snapt dat de sfeer bij het team achter Apex Legends na zo door de mangel gehaald te zijn ongetwijfeld enorm gespannen is. Toch is het natuurlijk nooit handig om je publiek zo uit te kafferen. Een officiële reactie van Respawn op dit debacle blijft tot op heden uit.
    

Het ziet ernaar uit dat Superhot naar de Switch komt

Karim vertelde ons al over de Indie World-presentatie die Nintendo op Gamescom 2019 gaat houden. En daar hoef je inmiddels niet lang meer op te wachten! Vanmiddag 15 uur lokale tijd leer je namelijk meer over de indie games die je de komende tijd op de Switch en 3DS mag verwachten. Nintendo heeft zelf nog niets verklapt over de line-up, maar toch lijkt één titel al een zekerheidje: Superhot!

Een dataminer vond namelijk een update voor deze game op de Switch, compleet met icoontje en ID en alles.

                  

Een update kan natuurlijk maar één ding betekenen: we hoeven vast niet lang op de Switch-versie van Superhot te wachten. Ongetwijfeld vanmiddag meer over deze game. Schakel om 15 uur in voor de Indie World-presentatie van Nintendo op Gamescom!
     

Trailerovervloed

Voordat het Gamescom-geweld losbarst, schijnen we nog even snel de spotlight op drie veelbelovende games. Kijk snel mee naar:

  • The Big Con – TBA op PC
  • Breakers Collection – in 2020 op PC en consoles
  • Telling Lies – vanaf 23 augustus op PC en iOS


      

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Blizzard waarschuwt voor login queues voor WoW Classic

De Wachtster is niet de enige die zin heeft in World of Warcraft Classic! Overal ziet ze oude guildies elkaar opnieuw opzoeken en servers uitkiezen. Het is alleen een beetje jammer dat iedereen dezelfde server lijkt te kiezen! Dat probleem is zelfs zo groot dat Blizzard login queues van meer dan 10.000 spelers verwacht!

Hoe Blizzard tot deze schatting komt? Vorige week maakte Blizzard het mogelijk om drie namen per server te reserveren. Platewinslet, Benafflock, Leeroy, Dora; sommige namen móét je nou eenmaal wel snel veilig stellen! Anyeay, bij het reserveren, moet je ook al een server kiezen. Zodoende weet Blizzard dus welke servers druk bevolkt beloven te worden.

Op dit moment hebben enorm veel mensen voor Herod (Amerika) en Shazzrah (Europa) gekozen. Deze servers beloven zo druk te worden dat er bij het inloggen wel eens queues van ruim 10.000 mensen kunnen ontstaan! Zodoende moedigt Blizzard mensen aan om van server te switchen en heeft het bedrijf als voorzorgsmaatregel ook al een nieuwe Classic-server geopend.

World of Warcraft

Bonusfeitje: grappig genoeg kunnen de Classic-servers veeeeeel meeeeer mensen aan dan vroeger. Een huidige server met een medium populatie is dan ook al drukker bevolkt dan de drukste server in Vanilla.

Wie komt er 27 augustus gezellig samen met de Wachtster in de wachtrij staan? <3
     

Sega lanceert HMKD-website; nieuwe triple A-titel incoming?

Gamescom is bijna aan! En dat betekent de komende dagen (hopelijk!) een heleheleheleheleboel versch gamenieuws! Een van de ontwikkelaars die mogelijk wel eens iets interessants te vertellen zou kunnen hebben, is Sega.

Sega heeft namelijk een nieuwe website gelanceerd! De naam daarvan is HMKD, hetgeen natuurlijk meteen doet denken aan dat Humankind-patent dat de spellenboer eind 2018 indiende. De aanwijzingen op de website in kwestie zijn echter schaars! Eigenlijk is er alleen een hartslag zichtbaar...

HMKD Sega Humankind

Wie is er deze maandag uitgeslapen en wil een gokje wagen? Ingevingen mogen in de comments!
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: The Legend of Zelda nagemaakt in Fortnite (inclusief 9 dungeons!) en 7 dingen waar geen enkele dungeon zonder kan.


     

Lekker koesen!     

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord