Spider-Man vs. Dr. Zoidberg 

Spider-Man vs. Dr. Zoidberg 2012-09-17T12:59:55
Penny Arcade heeft ruzie met een zekere Paul Christoforo, de PlayStation Vita lijkt de Japanse consumenten niet te behagen, Nintendo organiseert een Telethon dat klinkt als een ramp in wording en Spider-Man heeft mot met Dr. Zoidberg. Jep, de periode waarin je extra moet geven om je medemens is officieel voorbij! Mooi, want de Nachtwacht werd er niet beter op!

Don’t mess with Penny Arcade
Voor wie zich afvraagt waarom de gebruikelijke awesomeness van de N8W8 iets minder sterk was de laatste dagen, het is Kerstvakantie. De storm waarin de gamesindustrie zich doorgaans bevindt is dus een tikkeltje milder geworden,  maar dat betekent nog niet dat er geen rel gesticht kan worden in deze hartverwarmende tijden.

Enter Ocean Marketing, een promotiebureau waarvan Paul Christoforo de eigenaar is. Deze pipo is verantwoordelijk voor de Amerikaanse promotie van The Avenger, een Xbox 360-controller die er extreem lelijk uitziet maar ook extreem gevoelig is en door veel mensen met motoriekproblemen gebruikt kan worden. De controller werd echter constant uitgesteld waardoor een klant die al twee maanden van tevoren betaald had, in de pen klom. Christoforo blijkt eerst extreem kortaf te zijn over de vragen en uiteindelijk wordt de e-mailconversatie lelijker en lelijker. Dave de klant stuurt op een gegeven moment het hele gesprek naar diverse gameblogs en media maar zelfs daar lijkt Christoforo niet van te schrikken. Ocean Entertainment blijkt overal connecties te hebben en welkom te zijn op beurzen in heel Amerika. Dus fuck klantvriendelijkheid!

Mike Krahulik, eigenaar van Penny Arcade en de bijbehorende PAX conventies, begint zich uiteindelijk ook met het gesprek te bemoeien door te zeggen dat Ocean Entertainment niet langer welkom is op zijn conventies. Maar zelfs DAT houdt de marketingmafkees niet tegen. Lang verhaal kort, de afgelopen dagen is Paul Christoforo de meest gehate persoon op het internet geworden. Het hele online leven van de man ligt al op straat, The Avenger is op Amazon van 4,5 naar 1 ster gedaald en geen enkel familielid durft nog op Facebook te komen. Het bedrijf is zo goed al geruïneerd, mensen die met Paul gewerkt hebben zijn zelfs on the record gegaan dat ze hem een opgefokte kwal vinden! Afijn, de N8W8 is gecreëerd voor gamenieuws dus laten we deze afslachting eindigen met een komisch sketch die de hele zaak aardig samenvat.

Paul Christoforo heeft al zijn excuses aangeboden aan Penny Arcade en hoopt dat zijn naam nog een beetje gezuiverd kan worden. De cartoonisten beantwoorden het uiteraard met relativerende humor.

Japanse PlayStation Vita-verkoop daalt sterk
Tijd voor iets minder grimmig nieuws: de verkoopcijfers van de PlayStation Vita zijn in de tweede week ingezakt! Uh, nee, dat kwam er niet helemaal goed uit. De Japanse consumenten blijken de afgelopen week liever een PSP of een 3DS in hun winkelwagentjes te leggen. Volgens een vertaling op het NeoGaf-forum staat de Vita met 72.479 exemplaren op de vijfde positie in de wekelijkse charts. Hier is de hele lijst.

3DS 482200
PSP 101121
Wii 91176
PS3 75943
Vita 72479
DSi LL 8,470
DSi 5,894
Xbox 360 4,245
PS2 1,582
DS Lite 32

1. Mario Kart 7 - 260,836/1,050,706
2. Mosou Orochi 2 - 200,526/200,526 - New
3. Super Mario 3D Land - 174,566/1,011,709
4. Monster Hunter Tri G (all versions) - 155,069/885,456
5. Final Fantasy XIII-2 (all versions) - 118,816/643,033
6. Kirby's Return to Dream Land - 114,545/513,061
7. Just Dance Wii - 96,771/420,064
8. SD Gundam G-Generation 3D - 90,873/90,873 - New
9. Inazuma Eleven Go - 86,026/221,285
10. Inazuma Eleven Striker 2012 - 85,117/85,117 - New

De softwarelijst verraadt al een beetje waarom de 3DS op nummer 1 staat. Japanners zijn nu eenmaal dol op het uitmoorden van door Capcom ontworpen monsters. Overigens worden de PSN verkopen niet meegerekend. Alle Vita-games zijn namelijk online beschikbaar voor lagere prijzen. Dus ja, het valt niet te verbloemen dat de Vita sneller dan verwacht omlaag valt in de cijfers. Then again, de 3DS deed het ook crap begin dit jaar. Gewoon effe wachten tot Sony nieuwe deeltjes uit bekende franchises in de schappen heeft, gooi er een prijsverlaging van 80 euro tegenaan, overleef de aandeelhoudersvergadering waarin je vernietigende kwartaalcijfers moet presenteren, en vanaf daar is het smooth sailing!

Nintendo viert Nieuwjaar met Telethon
Ook bij Nintendo wordt er met Nieuwjaar oliebollen gegeten en champagne geslurpt. Om Oud en Nieuw ook een beetje te vieren met 3DS bezitters, organiseert N een Telethon. Een fucking wat? Een Telethon; Amerikaanse 3DS’ers kregen een bericht via Spotpass binnen dat van 31 december tot de ochtend van 2 januari, ze via de gratis Nintendo Video-app nonstop nieuwe en oude filmpjes kunnen zien. Er mag gestemd worden op favorieten en de winnaars zullen vervolgens nog eens vijf extra dagen beschikbaar blijven.

Hoe het precies gaat werken en of Europa ook mee mag koekeloeren, daar is nog helemaal niks over bekend. Tja, leer ons Nintendo-persberichten ontcijferen… Nederland krijgt altijd op donderdag een contentupdate voor de 3DS, dus wellicht dat we in de loop van vandaag duidelijkheid kunnen bieden. En anders wordt het gewoon Oud en Nieuw vieren op de ouderwetse manier… wakker worden op 1 januari met een halve alcoholcoma achter de rug! Geeft je wel een prima excuus om al je goede voornemens te vergeten, kan de Wacht je vertellen.  

Nieuwe Zelda-figurines… in Japan
Nostalgie en The Legend of Zelda zijn praktisch een getrouwd stel, en dan hebben we het niet over eentje die tien jaar geleden al op elkaar uitgekeken was. Nee, dankzij het geschiedenisboek dat in Japan deze maand uitkwam, zijn Zelda-terugblikken populairder dan ooit! Vandaar dat Nintendo een nieuwe serie figurines van bekende Zelda-deeltjes in de planning heeft.

En voor je het vraagt, deze figurines zijn alleen nog gepland voor Japan, eind juni. Ze zullen rond de veertig dollar/euro kosten, onthoud dat goed als je gaat winkelen. Een beetje importzaak gaat deze shit natuurlijk inkopen als een malle!

Sonic 4 Episode 2 teaser trailer komt vandaag?
Sega is bezig met stevige kwaliteitsverbetering op het gebied van Sonic the Hedgehog. Helaas lijken ze hun episodische content-strategie van Valve geleend te hebben. Vandaag moet echter de dag zijn, volgens de digital brand manager van Sega, Ken Balough, gaat vandaag de teaser trailer van Sonic 4 Episode 2 live op Gamespot!

“Most of you have already figured it out; but in case you were still wondering:
Episode II will be announced on GameSpot worldwide on December 29th 2011.
And just in case you miss it – you can watch the trailer the very next day on your Xbox and a few days later on your PS3. Can’t think of a better way to close out 2011 – than to give everyone something to look forward to in 2012!”

Let wel, het is een teaser trailer. Dus verwacht weinig tot geen gameplay en een heleboel speculatie voor de Sonic-kampen.

Nieuwe Skyrim-mod? Why not Zoidberg?
Zoidberg is het meest briljante personage uit de op zichzelf al erg briljante serie Futurama. En dat wil wel wat zeggen als je screentime moet delen met een alcoholistische, sadistische robot genaamd Bender. Herinner je je nog die nachtmerrieopwekkende Spider-Man Skyrim-mod? Daar is nu Zoidberg aan toegevoegd. Enjoy!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord