Sony: 'PS5 wordt niet uitgesteld' 

Sony: 'PS5 wordt niet uitgesteld' 2020-03-30T00:37:16
Het coronavirus raakt veel sectoren, maar volgens Sony hoeven gamers in ieder geval niet bang te zijn voor vertraging van de PS5-launch. Verder in deze N8W8: releasedatum van de volgende Dark Pictures-game lijkt gelekt, Horizon Zero Dawn krijgt een nieuwe comicserie en stemacteur van Assassin’s Creed Origins richt eigen studio op.

Sony bevestigt: 'PS5 wordt niet uitgesteld'

Gamers hoeven zich geen zorgen te maken over de launch van de PS5. Tegenover Bloomberg liet Sony namelijk weten dat de nieuwe console gewoon op tijd wordt geleverd, ondanks een tekort aan onderdelen en Chinese fabrieken die lang stil lagen door het coronavirus. 

De productielocaties in China worden momenteel weer opgestart, maar fabrieken in Maleisië en het Verenigd Koninkrijk blijven tot midden april nog gesloten door overheidsmaatregelen. Dat is een flinke financiële domper voor Sony, dat in april eigenlijk een winstrapport zou presenteren. De Japanse techreus heeft echter besloten die te verzetten.

Sony is niet het enige bedrijf dat de winstrapporten en financiële voorspellingen opschuift; onder andere Apple, Dell en Twitter hebben besloten om de bedrijfsopbrengsten later te rapporteren. Gelukkig hoeven gamers in ieder geval niet bang te zijn voor vertraging, maar de invloed van alle productieproblemen op de winkelprijs is nog niet bekend.
    

Duitse retailer lekt mogelijk releasedatum Dark Pictures Anthology: Little Hope

Het tweede deel in de Dark Pictures Anthology-serie, Little Hope, lijkt onbedoeld een releasedatum te hebben. De Duitse retailer Saturn heeft namelijk een pre-order-pagina van Little Hope live gegooid, waarop staat dat de game op 15 juni uitkomt en dertig euro gaat kosten. Ook zie je een box art van de titel.

Een snelle vertaling van de productomschrijving op de pagina vertelt ons dat Little Hope draait om vier studenten en hun leraar, die vastzitten in een spookdorpje genaamd Little Hope. Net als in de eerste game in de serie, Man of Medan, moet jij ervoor zorgen dat iedereen het griezelige avontuur overleeft. Daarnaast staat beschreven dat online co-op en lokale multiplayer met maximaal vijf spelers wederom mogelijk is.

Ontwikkelaar Supermassive Games en uitgever Bandai Namco hebben nog niet gereageerd op de vermeende leak, dus neem 'm vooralsnog met een korreltje zout. De officiële releasedatum is momenteel nog niet verder gespecificeerd dan de zomer van 2020.
    

Ontwikkelaar Mafia 3 zoekt uitvoerend producent voor nieuwe IP

Hangar 13, de ontwikkelaar van Mafia 3, zoekt versterking voor het team dat aan een gloednieuwe IP werkt. Volgens een vacature op de eigen website is Hangar 13 op zoek naar een uitvoerend producent voor een belangrijke nieuwe IP-franchise. De ontwikkelaar zoekt iemand voor de studio in Brighton, Verenigd Koninkrijk, die ervaring heeft met ontwikkelen van 'AAA open-world or sandbox games.'

Na de release van Mafia 3 en de twee DLC-pakketten die daarop volgden, hield Hangar 13 de lippen stijf op elkaar over toekomstige releases. Afgelopen maand verschenen verschillende berichten online, over een vermeende uitspraak van moederbedrijf Take-Two interactive. Uit een winstrapport van Take-Two zou namelijk blijken dat Hangar 13 binnenkort met meer informatie over de IP zou komen. De Wacht las het rapport door, maar kon geen dergelijke uitspraken terugvinden.

Het is in ieder geval wel fijn om te weten dat Hangar 13 met een nieuw project bezig is, want de ontwikkelaar zal zich ongetwijfeld willen herpakken na het matig ontvangen Mafia 3. De gangster-game schoot volgens critici tekort op het gebied van level design en graphics. Ook werd Mafia 3 geplaagd door technische mankementen. Jammer vind de Wacht, want het verhaal van Mafia 3 was in zijn ogen veelbelovend.
    

Horizon Zero Dawn krijgt nieuwe comicserie

Titan Comics komt deze zomer met een nieuwe comicserie rondom Horizon Zero Dawn. De uitgever maakte op Twitter bekend dat Anne Tool, een van de schrijvers van de game, meewerkt aan de comic. Tekeningen worden verzorgd door Ann Maulina en Stanley Lau maakt de cover voor de eerste issue.

Het verhaal speelt zich af na de game en draait om Tanalah, een personage dat Aloy ontmoet in de game. Als Aloy plotseling verdwijnt moet Tanalah een nieuwe, mysterieuze bedreiging in haar eentje het hoofd bieden. De eerste issue verschijnt op 22 juli, maar voor het zover is komt Titan Comics met een one-shot prequel voor het nieuwe verhaal. Deze verschijnt op 2 mei, als Free Comic Book Day wordt gevierd.
    

Stemacteur Assassin’s Creed Origins richt eigen studio op

De oprichting van een nieuwe studio is meestal het gevolg van een groep indie-ontwikkelaars die hun krachten bundelen, of een ervaren ontwikkelaar die anderen achter zich weet te scharen. In het geval van Silver Rain Games is er iets totaal anders gebeurd. Abubakar Salim, de stemacteur van Bayek uit Assassin’s Creed Origins, heeft de Britse studio namelijk opgericht. Samen met Melissa Phillips, voormalig Games Program Manager bij BAFTA, aan de slag om nieuwe ervaringen te maken. Tegenover gamesindustry.biz vertelde de acteur waarom hij dit nieuwe avontuur is gestart.

These games communicated to me and inspired me, and I'm just wanting to give back," he says. "I've played so many games, I've been in games, I got into storytelling through games. So it just felt natural to start a games studio and create awesome content.

Phillips wordt het studiohoofd van Silver Rain Games, maar neemt in de eerste maanden na oprichting ook de rollen van producer en team builder op zich. In feite zal Phillips de creatieve input van Salim vertalen naar richtlijnen voor het vijfkoppige ontwikkelaarsteam van Silver Rain. Op dit moment werkt het team al aan zijn eerste IP, maar details ontbreken nog.
    

Noorderlingen, vang deze vissen in Animal Crossing: New Horizons voordat maart voorbij is!

Eilandbewoners op het noordelijk halfrond opgelet! Aanstaande woensdag is het alweer 1 april, dus wisselen een hoop dieren in Animal Crossing: New Horizons voor het eerst van territorium. Om je even op weg te helpen bij het binnenhalen van de vangst, zet de Wacht alle vissen die je deze maand nog op het noordelijk halfrond binnen kan hengelen op een rijtje.

Piepkleine visjes

  • Bitterling (vind je in de rivier, geen tijdslimiet)
  • Sea Butterfly (vang je in de zee, geen tijdslimiet)

Medium vissen

  • Yellow Perch (vind je in de rivier, geen tijdslimiet)

Grote vissen

  • Football Fish (zwemt in de zee, vang je tussen 16:00 en 09:00)

Supergrote vissen

  • Stringfish (zwemt in hoger gelegen riviertjes, vang je tussen 16:00 en 09:00)
  • Sturgeon (vind je in het stukje water tussen zee en rivier, geen tijdslimiet)

Zorg dat je goed voorbereid aan de vangst begint. Neem je beste hengel mee, zorg voor genoeg aas en heb vooral geduld! Sommige vissen laten zich niet snel zien. Uiteraard ziet het bovenstaande lijstje er iets anders uit als je hebt gekozen voor een eiland op het zuidelijk halfrond. In dat geval kan je op dit moment nog dikke vette haaien en andere tropisch vissen vangen. Noordelingen moeten wachten tot juni voordat zij haaien kunnen binnenhengelen.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord