Shigeru Miyamoto komt met nieuwe 3DS titel 

Shigeru Miyamoto komt met nieuwe 3DS titel 2014-06-12T10:28:13
Stop heel even met kijken naar alle vette E3 trailers. Heel even maar, en lees de Wacht. Want er is uiteraard weer genoeg E3 nieuws opgedoken. De eerste details voor Shigeru Miyamoto's nieuwe 3DS game zijn daar. Verder vraagt de Wacht zich af, is het hoofdpersonage in de nieuwe Zelda game eigenlijk een jongen of een meisje?!

Nintendo's aankomende grootste 3DS game: S.T.E.A.M.

Er heeft een speciale 3DS presentatie op de E3 plaatsgevonden en daar is gesproken over S.T.E.A.M. Tot zover is dit de codenaam voor een nieuw 3DS spel dat bijna uiteenspat van potentie. Deze potentie is vooral gebaseerd door te kijken wie er aan de game werken. Het spel wordt namelijk geregisseerd door niemand minder dan Shigeru Miyamoto. Daarnaast is de ontwikkeling in handen van Hitoshi Yamagami. Yamagami heeft eerder gewerkt aan toppers als Fire Emblem en Advance Wars.

Hey
S.T.E.A.M. lijkt qua gameplay een combinatie te gaan worden van turn-based strategy combat en first-person shooter elementen. De game speelt zich af in een cartoony versie van London, gezien door de ogen van een klein jongetje. Dit alles gesetteld in een stoom-tijdperk. Hoe dat er precies uitziet, is voor ons nog even afwachten maar door stoom aangedreven luchtschepen en motors zijn alvast gesignaleerd. 'Steam' schijnt verder de naam van een elite fighting force te zijn, in het leven geroepen om vervelende Aliens tegen te houden.

Miyamoto en Yamagami is in ieder geval een koppel om alvast enthousiast van te worden. Voor de rest, afwachten geblazen.

 

Uncharted 4 het laatste deel?

Nolan North, de stem van Nathan Drake, denkt dat Uncharted 4 het laatste deel in de serie zal zijn. Althans, zeer waarschijnlijk wel het laatste deel waar Naughty Dog aan werkt. Niet dat North het verder graag overgenomen ziet worden door een andere ontwikkelaar. Echt een leuke klus lijkt Uncharted overnemen de Wacht ook niet. Ten eerste, het is van origine niet jouw creatie, daarnaast, hoe ga je Naughty Dog evenaren? Laten we niet te hard van stapel lopen verder, eerst maar eens Uncharted 4 afwachten. Daar heeft North nog het volgende over te zeggen:

"I like the idea of going out on top so we better do a hell of a job with this one… and it’s already looking pretty good." 

U4

Hopelijk heeft het opstappen van Naughty Dog schrijver Amy Hennig en director Justin Richmond amper merkbare impact op het eindproduct dat Uncharted 4 heet.

 

Bayonetta 2 krijgt online co-op multiplayer

Als je jezelf een game wil noemen moet je tegenwoordig een co-op multiplayer bevatten. Zelfs Bayonetta 2 doet hier aan mee. Even de zure blik van de Wacht opzij gezet, is met z'n tweeën Bayonetta 2 doorraggen natuurlijk iets wat voor goed vertier kan zorgen. De co-op mode heeft de naam 'Tag Climax'? Magische heksenklappen uitdelen voor twee dus.

Peach
Geinige aanvulling op de online co-op is de mogelijkheid om met z'n twee online snelle potjes te spelen waarbij je allebei vijanden mag verslaan. Wie het beste zijn tegenstanders kontschopt die wint. De inzet zijn halos, daarmee valt te wedden. Winnen is de inzet meerdere malen terugkrijgen. Halos kun je tijdens de storymode ingeruild worden tegen nieuwe moves en wapens. Vergelijkbaar met het origineel. Over het origineel gesproken, iedereen die Bayonetta 2 koopt, krijgt het eerste deel erbij. Inclusief extra's. Zo draait het origineel dan op 60fps, kan er gekozen worden uit Japanse en Engelse audio (idem ondertitels) en zijn er nieuwe kostuums. Er is een Princess Peach, Samus en Link kostuum, elk met eigen bijbehorende speciale moves. Nice.

 

Marvel met een Disney sausje

Wie had ooit gedacht dat Disney een game zou maken met Marvel helden? Het is in volle gang, het Marvel Universum wordt ingezet voor Disney Infinity 2.0. Deze game komt uit in september van dit jaar. Uiteraard krijgen we verschillende sets poppetjes. De eerste set figuren, gelinkt aan een Ultimate Spider-Man avontuur ziet er zo uit. Het zijn Spider-Man, Venom, Nova, Nick Fury en Iron Fist.

Helden

Spider-Man en Nova worden gebundeld verkocht, de rest van de mannetjes zijn los te koop. Een game, superhelden, poppetjes.... Op zich gaan de voelsprieten van de innerlijke nerd hier best aardig van omhoog staan. Niet voor heel lang want het geheel oogt wel heel ernstig kiddy maar dat is dan misschien ook niet raar met Disney.

 

Is de nieuwe Link een meisje?

Een van de heftigere discussies die momenteel over het net raast, is wat het geslacht is van de held(in) in de nieuwste Zelda. Natuurlijk is dit uit de hand gelopen internet geneuzel. Iedereen wil gewoon meer prachtige Zelda Wii U beelden zien en om de tijd door te komen dan maar een loze discussie over de hoofdpersonage beginnen. Dit personage is een jongen natuurlijk, waarom zou Nintendo er een meisje van maken? Ja, er is geroepen dat de nieuwe Zelda dingen drastisch anders gaat doen en nergens is geroepen dat we naar Link zaten te kijken tijdens de eerste beelden. Maar dat zegt verder niet per se iets over het geslacht van onze nieuwe Zelda held. 

Link?

En toen las de Wacht een hele zooi argumenten waarom we misschien wel met een meisje van doen zouden kunnen hebben. Vooral indrukwekkend is de lijst details waar Kotaku bezoeker Godzilla54 mee komt aanzetten. Het komt erop neer, in de paar beelden die ons zijn getoond, zijn best een aantal dingen opvallend aan het hoofdpersonage. Gezicht oogt best vrouwelijk met mooie rooie wangetjes, een paardenstaart, geen zwaard maar een boog, niets links maar rechtshandig, niet groen maar blauw (net als Sheik/Zelda) en het paard ziet er niet uit als Epona. Om maar wat te noemen. Misschien is het Zelda zelf wel? Goh, best een leuke discussie eigenlijk.

Het is bijna als een kindje krijgen. Wordt het een jongetje of een meisje? Wie het goed raadt, krijgt beschuit met muisjes toegestuurd.

 

Heisa ontbreken vrouw in Assassin's Creed: Unity

Waar de discussie omtrent het geslacht van de nieuwe Zelda held(in) best goed vermaak is, is de discussie over het ontbreken van speelbare vrouwelijke moordenaars in Assassin's Creed: Unity ietwat gezeik. Misschien een beetje Ubisoft haar eigen schuld, maar toch. Het is allemaal begonnen met dat Ubisoft in een interview zei dat ze vrouwelijke moordenaars in de co-op mode hebben geschrapt. Dit zou teveel werk zijn geweest. Het zou zorgen voor dubbel werk qua animaties, stemmen, enzovoorts. Hierop reageerden dan weer een paar animators uit de industrie met de mededeling dat het helemaal niet zoveel werk is. Twee opties. De eerste:  Ubisoft heeft gelijk, en die andere animators doen graag stoer op Twitter. We hebben tenslotte van doen met een next-gen game, en Ubi heeft ook een planning. De tweede: Ubisoft loopt ons te bullshiten, omdat.... geen idee. Tot zover niks aan de hand, minor details, plus, er vliegt wel meer bullshit in de rondte. 

Uni

Ondertussen is de discussie verschoven, en is er een legioen aan figuren die loopt te klagen dat vrouwen niet genoeg aandacht krijgen in games, en dat Ubisoft er echt dus wel zeker een vrouw in Unity had moeten stoppen. Ieder die hier over klaagt, ga ergens anders azijn pissen. Ubisoft heeft juist zowel speelbare als niet speelbare personages in haar eerdere AC games gestopt. De Wacht wil alle betreffende jankerds melden: Unity ziet er bruut uit gek. Wees verheugd, koop de game als ie in de winkel ligt en ga daarna lekker gamen. Ubisoft is iets netter met haar reactie.

 

Super Smash Bros. is episch

Super Smash Bros. is aardig episch vanwege haar kwaliteit als fighter maar dat is nog niks als je de personages bekijkt. Sowieso de verschillende Nintendo personages die elkaar op de bek beuken is geniaal. Solid Snake was een briljante vondst en de toevoeging van oud aartsrivaal Sonic is helemaal lachen. Een dergelijke schok zullen we niet snel nogmaals meemaken maar ook Super Smash Bros. voor de Wii U zorgt weer voor meesterlijke combinaties. Zeker na de aanmelding van Pac-Man. Iedereen die opgegroeid is in de jaren negentig en hier even aan terugdenkt, moet wel zwaar onder de indruk zijn van onderstaand plaatje. Stuur de afbeelding via een tijdmachine naar 1992 en breinen van gamers zullen ontploffen van verbazing en ongeloof.

Bros

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord