Schietpartij tijdens Madden NFL 19-toernooi in Florida 

Schietpartij tijdens Madden NFL 19-toernooi in Florida 2018-08-27T04:09:49
Persoonlijke noot: ik open deze N8W8 met vreselijk nieuws. Aangezien ik oprecht aangeslagen ben, is deze N8W8 wellicht soberder dan je gewend bent. We snappen echter ook dat jullie hier komen voor het laatste gamenieuws. Zodoende ook berichten over: Fortnite, SSB Ultimate, Overwatch, Soulcalibur VI en Forza Horizon 4.

Schietpartij tijdens Madden NFL 19-toernooi in Florida

Een schutter heeft het vuur geopend tijdens een Madden NFL 19-toernooi in Jacksonville, Florida. Er is nog weinig bekend over de schietpartij. Het lijkt er op dit moment op dat vier mensen om zijn gekomen en nog eens 15 gewond zijn geraakt. De schutter schijnt na zijn vreselijke daad zichzelf omgebracht te hebben.

EA heeft via Twitter gereageerd. Het bedrijf bevestigt de schietpartij, maar geeft aan ook nog niet alle feiten te kennen. Men werkt samen met de autoriteiten ter plaatse. Ook een aantal esporters heeft inmiddels van zich laten horen. Zo zijn Drini Gjoka en Dubby inmiddels in veiligheid gebracht, ook al raakten zij beiden wel lichtgewond. oLarry2K schijnt er erger aan toe te zijn. Zijn moeder liet weten dat haar zoon drie keer geraakt is.

Het toernooi was te zien via aan livestream. Hieronder het fragment waarin de schietpartij te horen is. WAARSCHUWING: ook al zijn de schoten niet te zien, het is alsnog een zeer heftig fragment.

Er wordt op dit moment gesuggereerd dat de schutter een deelnemer was die eerder in het toernooi zijn match verloor. Dit is echter nog niet bevestigd.
    

Fortnite krijgt input-based matchmaking

Epic Games heeft bekend gemaakt dat Fortnite input-based matchmaking krijgt. Dat wil zeggen dat spelers voortaan gekoppeld worden aan mensen die dezelfde controls gebruiken.

Stel je voor dat je een keyboard en muis op je PS4 gebruikt. In dat geval kun je het alleen opnemen tegen mensen die ook voor deze manier van spelen kiezen. En als je een controller gebruikt, koppelt de matchmaking je aan anderen met een controller in hun knuistjes.

Deze vorm van matchmaking geldt overigens voor je gehele party. Dus:

"If anyone in your party uses a mouse and keyboard on console, you will be matchmade with PC players and other KB+M players (as if you partied up with a PC player)."

Fortnite

De andere, huidige crossplay-regels blijven hierbij echter onveranderd. Als je samenspeelt met een PC-speler wordt je altijd in de PC pool gezet, ongeacht je input-apparaat.
    

Trailerovervloed

In deze trailerovervloed vier versche trailers. Kijk vandaag mee naar:

  • Disgaea 1 Complete – vanaf 12 oktober te checken op Switch en PS4
  • Torn - Enter the Mansion – vanaf 28 augustus op PS VR en PC
  • Underworld Ascendant – vanaf 15 november op PC
  • Strange Brigade – vanaf 28 augustus op PC, PS4 en Xbox One


    

Super Smash Bros. Ultimate-characters te unlocken met amiibo?

Het roster van Super Smash Bros. Ultimate belooft flink gevuld te worden door Nintendo. Je begint de game met de originele cast. Nintendo heeft alleen nog niet onthuld hoe je de overige personages moet unlocken...

Best Buy Canada dropt wellicht onbedoeld een hint. Deze retailer laat weten dat je de personages kunt unlocken via amiibo. Bij de (schitterende) Wolf amiibo is namelijk het volgende te lezen:

“Simply tap the amiibo accessory to the NFC touchpoint on your game system to unlock this Space Pirate.”

Als we ons baseren op andere Smash-games dan kun je de personages waarschijnlijk ook gewoon al spelende unlocken. Als de Best Buy-informatie klopt, dan bieden amiibo dus alleen een soort shortcut.

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is vanaf 7 december te checken op Nintendo Switch.
    

Achter de schermen: animated short D.Va uit Overwatch

Afgelopen week waren Overwatch-fans allemaal onder de indruk van de animated short voor D.Va. En de Wachtster geeft toe: Shooting Star is een puik stukje werk.

In onderstaand filmpje leer je hoe Blizzard te werk is gegaan bij het maken van deze animated short. De makers leggen bijvoorbeeld uit hoe lastig het was een balans te vinden tussen de D.Va die Overwatch-spelers kennen en de persoon achter het vrolijke masker.

PS Heb je de bewuste animated short helemaal gemist? No worries: de Wachtster plakt 'm er gewoon effe bij.


    

Soulcalibur VI onthult nieuwe fighter: Azwel

Bandai Namco heeft een nieuw personage voor hun Soulcalibur VI onthuld. Deze Azwel lijkt nogal een mallerd... Zo staat hij bekend als de "leader of humanity" en heeft zijn collectie wapens de naam Palindrome meegekregen. 

O, en als je na een minuutje denkt dat de trailer af is gelopen, heb je het mis. Blijf vooral nog effe kijken.

Soulcalibur VI is vanaf 19 oktober te checken op PC, PS4 en Xbox One.
    

Forza Horizon 4 gameplay in 4K op Xbox One

Een Forza Horizon 4-demo was speelbaar op Gamescom 2018. De mensen van DualShockers besloten zodoende een stukje gameplay op te nemen. Zij beschrijven de demo als kort maar krachtig. Deze bevatte alle vier de seizoenen en een aantal diverse bolides, en liet hen op verschillende ondergronden racen.

Forza Horizon 4 is vanaf 2 oktober te checken op PC en Xbox One.
    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: Steve Vai die losgaat op de Halo 2-soundtrack, en katten en honden in de hoofdrol in Shadow of the Tomb Raider.


      

Lekker koesen!
    

REACTIES (64) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord