Rockstar steunt alien-oorlog in GTA Online met gratis kostuums 

Rockstar steunt alien-oorlog in GTA Online met gratis kostuums 2020-05-10T10:41:38
Een rustige zaterdagnacht in gameland, ware het niet dat groene en paarse aliens elkaar helemaal lens slaan in GTA Online. Verder, in de nachtwacht: een blik op Amazon Game Studios’ eerste game Crucible, Nintendo probeert Super Mario 64-PC-port van het internet te krijgen en Streets of Rage 4 verkoopt lekker. Goedemorgen!

Rockstar deelt gratis paarse en groene alienkostuums uit in GTA Online om oorlog te steunen

Het is een goede tijd om een speler van GTA Online te zijn, in ieder geval als je van gratis zooi houdt. Vorige week gaf Rockstar al een half miljoen virtuele dollars weg aan iedereen; deze week is het de beurt aan gekleurde alienkostuums. Nu lijkt de sprong van een half miljoen naar een bodysuit misschien een beetje raar, maar… tja, dat zal na de uitleg nog zo zijn. De suits zijn zeker prijzig, normaal kosten ze namelijk 300k, maar er zit meer achter dan alleen Rockstars behoefte om met virtueel geld te smijten. Deze suits worden namelijk al een maand lang gebruikt in een online oorlog die zijn weerga niet kent. Een GTA Online-oorlog, tussen paarse aliens en groene aliens. En Rockstar gooit hiermee olie op het vuur.

…of toch niet? Ja, er is wel degelijk een oorlog uitgebroken tussen paarse en groene aliens. Dat gebeurde immers nadat enkele spelers in groene aliensuits hun medespelers begonnen lastig te vallen, waarna een tegenbeweging van paarse aliens opkwam en Reddit en TikTok ermee aan de haal gingen. Taferelen om je dijen bij te laten kletsen, maar Rockstars keuze om de outfits gratis te maken is niet bij iedereen even goed aangekomen. Op zich wel logisch, kort nadat ze 300.000 virtuele dollars uitgaven voor een meme-outfit. Had je een mooi autootje van aan kunnen schaffen, zegt de Wacht alsof hij ooit meer dan een minuut lang GTA Online heeft gespeeld.

                  

Een blik op de gameplay en personages van Amazon Game Studios’ Crucible

Omdat de wereld blijkbaar niet genoeg hero-shooters kan hebben, komt Amazon Game Studios met Crucible. We konden nog vrij weinig zeggen over de game, maar door enkele nieuwe trailers – met daadwerkelijke gameplay! – krijgen we toch een aardig goed beeld van wat ‘ie in petto heeft. PvP ontmoet PvE, met een gezonde dosis battle royale, resource-verzamelen en hier en daar wat zones controleren. Een hoop bekende multiplayer shooter-elementen, dus, en dat kan een saaie herhaling betekenen – of een verfrissende mix? De concurrentie is in ieder geval hevig, dus Crucible moet sterk in elkaar steken wil Amazon hier een goede indruk achterlaten. Iets wat Crucibles hero’s wel doen, want die zien er toch wel geinig uit. Met vier van hen kun je al kennis maken in de onderstaande trailers.

Op veel meer dan de trailers en gameplaybeelden kunnen we nu niet afgaan, Crucible wordt immers Amazon Games’ eerste officiële release. Het leek er lange tijd op dat dat de MMORPG New World zou worden, maar die is recentelijk uitgesteld tot augustus. Crucible komt daarentegen deze maand al uit; 20 mei, alleen op PC.


                 

Er zit een gratis nieuw mini-avontuur in Thimbleweed Park

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de game Thimbleweed Park staat er weer een nieuw avontuur klaar. Een mini-avontuur, wel te verstaan, want ene Dolores keert terug en start voor de lokale krant te werken. Dat betekent een hoop foto’s nemen, inderdaad. 30 om precies te zijn, en dat is natuurlijk meer werk dan een paar simpele selfies:

 
                  

2D horror-shooter Dark Light viert Early Acces met een trailer


                 

Streets of Rage 4 in eerste week al meer dan 100.000 keer verkocht op alleen Steam

De Wacht z’n koude gamershartje wordt toch wel iets warmer als hij ziet dat een oude gamefranchise eens wél succesvol een tweede leven krijgt. En hoewel 100.000 exemplaren niet voor iedereen als een hoop gameverkopen klinkt, is het voor een 2D-beat-‘em-up als Streets of Rage 4 hélemaal niet slecht. Zeker niet als je nagaat dat dat alleen Steam-verkopen zijn en dit de eerste Streets of Rage in 16 jaar (!) tijd is. Op de redactie had er ook wel iemand stevige trek naar dit langverwachte vervolg, maar of Samuel de game ook met een mooi cijfer bestempelt kun je lezen in de volgende PU!

Streets of Rage 4
                  

Madden 21 komt met Smart Delivery, maar wel tijdelijk

Inside Xbox viel afgelopen week zeker een beetje tegen, zo zegt zelfs een Xbox-medewerker. Desalniettemin passeerden er ook wel enkele interessante trailers de revue, en werd er natuurlijk het een en ander gebabbeld over Smart Delivery. Dat houdt in dat een game die je op de Xbox One koopt, ook in je bezit is op de nieuwe Xbox Series X, mits die game Smart Delivery ondersteunt. En blijkbaar kunnen daar nog meer haken en ogen aan zitten, wat het geval blijkt bij Madden 21. De football-game zou Smart Delivery krijgen, zo werd ons verteld in een filmpje, maar wie na afloop van de stream de kleine lettertjes erop nasloeg kwam erachter dat dat wel een tijdelijke deal is. Je moet de game namelijk gekocht hebben vóór 1 januari 2021 en upgraden naar de Xbox Series X voor 31 maart. Iets om in de gaten te houden als je geïnteresseerd bent in games die Smart Delivery ondersteunen. 

Madden 21               

Nintendo vs The Internet: poging gestart om onofficiële Super Mario 64-port van het internet af te krijgen

Het was te verwachten dat Nintendo niet stil zou zitten toen de onofficiële Super Mario 64-PC-port aan het licht kwam. En ja hoor, het lijkt erop dat de Japanse gamemaker er alles aan doet om de port uit elk hoekje en gaatje van het internet te schrapen. Daar horen file-hosting websites als TorrentFreak bij, die eerder deze week te maken kregen met Nintendo’s copyright-klachten. In een DMCA-klacht (copyrightklacht) richting Google is te lezen hoe Nintendo zich hier verdedigt:

The copyrighted work is Nintendo’s Super Mario 64 video game, including the audio-visual work, software, and fictional character depictions covered by U.S. Copyright Reg. No. PA0000788138. The reported file contains an unauthorized derivative work based on Nintendo's copyrighted work.

Klinkt allemaal recht voor z’n raap, en natuurlijk staat Nintendo in deze zaak wel sterk in z’n schoenen. Toch lijkt het bedrijf voor een onmogelijke opgave te staan; we hebben het wel over het internet, en met een team van 1000 advocaten en evenveel hackers tot hun beschikking zou zoiets nog onmogelijk blijken. Dan kun je zoveel YouTube-video’s van de Super Mario 64-PC-port laten verwijderen als je wilt, het zal weinig veranderen voor het groepje mensen dat deze port in handen móét hebben. Als we de geruchten mogen geloven zal het echter niet lang meer duren voor er ook een officiële Mario 64-port verschijnt, eentje voor de Nintendo Switch. Het is voor nu raden naar wat Nintendo in 2020 allemaal in petto heeft, maar ports van Mario-games zijn natuurlijk altijd welkom. 

Mario 64 PC

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord