Riot Games maakt plannen om seksisme in Valorant tegen te gaan 

Riot Games maakt plannen om seksisme in Valorant tegen te gaan 2020-04-27T00:09:10
Hiep hiep hoera voor de koning! Het is Koningsdag, wat betekent dat iedereen vandaag massaal de straat opgaat om feest te vieren – oh wacht, dat zit er niet in. Wederom de hele dag thuiszitten, dan maar. Vandaag hebben we het over Valorant, spoilers van The Last of Us Part 2 en meer!

Riot Games maakt plannen om seksisme in Valorant tegen te gaan

Geen één game met spraakcommunicatie ontsnapt eraan: zodra er een vrouw begint te praten, weten sommige jongens opeens niet meer hoe ze zich fatsoenlijk moeten gedragen. Ook in Valorant, waarin communicatie met je teamgenoten cruciaal is, reageren sommige jongens ongepast wanneer ze erachter komen dat ze samenwerken met iemand van het andere geslacht. Riot-medewerkster ‘Greenily’ van het League of Legends-team klaagde hier onlangs over op Twitter, door een video te delen waarin een jongen zich vervelend gedraagt.

Een andere Riot-medewerkster, Anna Donlon van het Valorant-team, reageerde hierop door aan te geven dat ze bezig zijn met het verzinnen van manieren om dergelijk gedrag tegen te gaan. Je kan de dader natuurlijk gewoon muten, maar aangezien communicatie erg belangrijk is in Valorant, is dit geen geweldige optie. Ook vrouwen zouden de game moeten kunnen spelen op gewenste manier.

Het mag wel vernoemd worden dat we het hier over Riot Games hebben, het bedrijf dat er zelf niet bekend om staat dat ze erg goed omgaan met hun vrouwelijke medewerkers. Of er daadwerkelijk grote maatregelen worden genomen… eerst zien, dan geloven.

    

De ranked-modus van Valorant is onthuld

We blijven nog even bij Valorant. De tactische hero shooter van Riot Games bevindt zich op dit moment namelijk in gesloten beta, en Riot sleutelt flink aan de game. Binnenkort komt er namelijk een ranked-modus naar Valorant, genaamd ‘Rated’. Tot nu toe kunnen spelers alleen maar ‘Unrated’ spelen, dus een ranked-modus is zeer gewenst. Het onderste plaatje laat de ranks zien, om een beeld te geven hoeveel games je ongeveer moet spelen om ‘Valorant’ te bereiken. Spoiler: een hele hoop games, en je hebt een goede aim nodig.

Valorant ranks
   

Spoilers voor The Last of Us Part 2 verschenen

Een aantal spoilergevoelige beelden van The Last of Us Part 2 zijn op het internet verschenen. Aangezien het verhaal enorm belangrijk is voor iedereen die naar deze game uitkijkt – waaronder de Wacht – zullen we deze beelden hier maar niet laten zien. Naughty Dog doet er alles aan om de beelden van het internet te houden, maar als je ze echt wil zien zijn ze vast wel ergens te vinden.

The Last of Us Part 2 is al twee keer uitgesteld. De eerste keer omdat de game simpelweg nog niet af was, de tweede keer vanwege de coronacrisis. Wanneer de game uitkomt weten we dan ook nog niet. Laten we maar hopen dat niet alle cruciale details al bekend zijn wanneer het eindelijk zover is…

The Last of Us Part 2
   

Sergio Agüero reageert precies hetzelfde als zijn digitale versie na misser

Een grappig momentje deed zich voor tijdens de FIFA 20-livestream van Argentijns voetballer Sergio Agüero. Net als een hele hoop professionele voetballers moet ook hij het namelijk doen met de digitale versie van voetbal, met een Ultimate Team waar hij samen met een aantal Argentijnse collega’s in te vinden is.

Zijn digitale zelf stelde hem echter teleur. Toen de in-game Agüero een grote kans miste, baalde hij daar op precies dezelfde manier van als de echte Agüero. Bekijk het zelf maar, want het ziet er best grappig uit.

Kennelijk was de spits van Manchester City zó teleurgesteld in zichzelf, dat hij zichzelf de volgende wedstrijd niet meer opstelde. De legendarische Braziliaan Ronaldo mocht toen de aanval leiden, ook geen verkeerde spits natuurlijk…

At least the player reactions are realistic. Aguero FUT champs reaction from r/FIFA

   

Overwatch-update laat je de basketbal respawnen

Het is geen update die de meta van Overwatch op zijn kop zal zetten, maar iedereen die zich voor het begin van een potje bezighoudt met het scoren van goals in de basketbalring, gaat er profijt van hebben. Met een druk op de knop kan je de basketbal laten respawen, zodat je net zo vaak kan oefenen als je wil. Nu hoef je geen last meer te hebben van irritante teamgenoten die de bal wegslaan voordat je eindelijk op de juiste plek staat.

Verder is het na de update mogelijk om ‘sorry’ te zeggen door middel van een emote, zodat je je team kan laten weten wanneer het jouw fout is. Als je bereid bent het toe te geven, tenminste.

Deze update is nog niet beschikbaar op de live servers, alleen maar op het Public Test Realm. Wanneer de update voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk.

[PTR] you can now interact to reset basketballs in spawn from r/Overwatch

   

InkyPen Comics zorgt ervoor dat je manga nu ook op je Nintendo Switch kan lezen

InkyPen Comics en manga-uitgever Kodansha hebben er samen voor gezorgd dat je manga op de Switch kan lezen, door het nemen van een abonnement van €7,99 per maand. Zoals ze in de Tweet al aangeven, is de bibliotheek die ze aanbieden enorm.

Als je interesse hebt in manga, biedt deze service je dus genoeg aan om voorlopig zoet mee te zijn. Attack on Titan, Fairy Tail en Battle Angel Alita zijn een aantal van de bekendste manga die je op de service kan vinden.

    

Check deze vette ‘Sleeping Guardian’ fan art van Breath of the Wild

 

‘Sleeping Guardian’, 9”x12” acrylic-gouache, by me from r/Breath_of_the_Wild

Excuses voor de wat kortere Wacht vandaag, het lijkt erop dat de hele wereld de verjaardag van onze koning viert waardoor er wat minder nieuws is!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord