Presentatie Cyberpunk 2077 is verplaatst  

Presentatie Cyberpunk 2077 is verplaatst 2020-06-03T00:28:20
Veel gamebedrijven trekken hun nieuws even terug of stellen events uit door de situatie in de wereld. Zo ook een presentatie over één van de grootste gamereleases van dit jaar: Cyberpunk 2077. Lees erover in de nieuwe N8W8!

dogs
   

Goedemorgen! Het is vandaag 3 juni, de dag waarop in 1880 door Alexander Graham Bell voor het eerst een draadloos telefoongesprek werd verzonden (via de fotofoon). En de dag waarop bokser Muhammad Ali overleed (in 2016). "Niet de dagen tellen, maar zorgen dat elke dag telt." En elke nacht natuurlijk. Welkom in de N8W8!

ali
   

Cyberpunk 2077-presentatie komt later

De Night City Wire, een presentatie waarin CD Projekt Red meer zou laten zien van Cyberpunk 2077, is verplaatst. Het team tweet het volgende:

“We hebben besloten de Night City Wire te verplaatsen naar 25 juni. We kijken er nog steeds naar uit om nieuwe informatie over Cyberpunk 2077 te delen, maar er zijn momenteel belangrijkere discussies gaande en we willen graag dat die gehoord worden. Met heel ons hart staan we op tegen racisme, intolerantie en geweld. Black Lives Matter.”

Eerder besloot Sony het PlayStation 5-event al te verplaatsen door de onrust in de wereld. Ook zien we beduidend minder gamenieuws voorbij komen, waarschijnlijk mede door de situatie in de wereld en de blackout die dinsdag plaatsvond.

cyberpunk
   

Die geluiden alleen al: NES-game Days of Thunder gevonden

Scheurende motoren, een soort hoempapa on steroids: de Video Game History Foundation is gestuit op een game die nooit voor NES uit is gekomen, maar er wel voor was gemaakt. Het gaat om de racegame Days of Thunder. Mindscape ontwikkelde het, maar waarom deze is geannuleerd is een vraagteken. Het was ook geen kwestie van even een mapje op een server vinden om het geheel bij elkaar te puzzelen: daar waren 40 floppy’s voor nodig, die de familie van de maker (Chris Oberth) had nagelaten aan de Video Game History Foundation. Het spel is eigenlijk een filmvergaming, gebaseerd op de gelijknamige film met Tom Cruise. En nog een mooi detail: er zijn een aantal retrofans die Days of Thunder op speelbare NES-cartridges zetten. Als je die kocht dan ging het geld naar de familie van Oberth (die zelf in 2012 overleed). Mevrouw Oberth werkt op haar 65 nog fulltime in een ziekenhuis, vandaar dat ze wel een steuntje kan gebruiken. Het lijkt er echter op dat de verkoop inmiddels weer gestopt is.


   

A Total War Saga: TROY komt gratis naar de Epic Games Store

Creative Assembly en SEGA hebben aangekondigd dat de nieuwe game in de Total War-reeks op 13 augustus naar de Epic Games Store komt. Het gaat om een exclusieve release van A Total War Saga: TROY, maar dat is niet het enige wat deze uitgave bijzonder maakt: de eerste 24 uur is het spel gratis uit de Epic Games Store te halen, waarbij je hem de rest van de tijd gratis kunt spelen. Doe je dat te laat, dan moet je ervoor betalen. Total War is niet de meest toegankelijke gamereeks, dus het is interessant dat er nu een bredere doelgroep wordt aangeboord. Later komt de game ook nog naar andere platforms, waaronder Steam. Al kan dat nog wel een jaar duren.


   

Paradox Interactive opent nieuwe studio

Houd je van grote strategygames, dan ben je bij Paradox Interactive aan het juiste adres. Johan Andersson leidt namelijk een nieuwe Paradox-studio die wordt geopend. Johan is bekend als geestelijk vader van de Europa Universalis-franchise. De studio heet Paradox Tinto en is gevestigd in Barcelona. Het zal eerst werken aan Europa Universalis IV, voor het nieuwe games aan het strategygenre zal toevoegen.

europa
   

En Avalanche Studios Group doet dat ook

Avalanche Studios Group opent ook een nieuwe gamestudio in Europa, namelijk in het Verenigd Koninkrijk. Liverpool om precies te zijn. Het gaat om de vierde studio van Avalanche, bekend van onder andere Just Cause, TheHunter: Call of the Wild en Rage. Heel enorm is de studio niet: er werken 5 ontwikkelaars, maar er komen er nog 20 tot 50 bij. Er is niet gezegd wat de studio precies gaat doen, naast samenwerken aan huidige en toekomstige games van de creatieve ‘Expansive Worlds’-tak van Avalanche. Even genieten hoor (tot 1 minuut dan ;) ):


   

WRC-games? Van 2023 tot 2027 komen die van Codemasters

Codemasters heeft de licentie van WRC, World Rally Championship, in handen tot 2027. Volgens GameIndustry kan Codemasters hierdoor niet alleen de officiële WRC-games maken en uitgeven: het kan ook esports-toernooien organiseren met WRC-games als headliner. Sinds Colin McRae Rally 3 heeft Codemasters geen WRC-games meer gemaakt, want de licentie lag bij Evolution Studios, Milestone en Kylotonn. Kylotonn heeft de licentie nog tot 2023, maar daarna gaat hij dus vijf jaar naar Codemasters.


   

Victoria Mahoney mogelijk regisseur van graphic novel-verfilming Kill Them All

Victoria Mahoney, die aan het roer stond van Star Wars-flick The Rise of Skywalker, heeft waarschijnlijk weer een cool nieuw project in de pocket. Het gaat om de verfilming van een graphic novel genaamd Kill Them All. Interessant, want het moet een soort liefdesbrief zijn aan actiefilms uit de jaren ‘90, als we THR mogen geloven. Een moordenaar die op zoek is naar wraak werkt samen met een voormalig agent die wel van een drankje houdt. Samen werken ze -hoe The Raid-achtig- een heel gebouw etage na etage af om bij een crimineel mastermind te komen waar ze het allebei op hebben gemunt.

kill em all
   

The Unliving is aangekondigd

The Unliving is aangekondigd en die ziet er grappig uit. Het is een roguelite-game met strategie- en RPG-elementen van studio RocketBrush. In de game wek je de doden op om vervolgens met je levenloze legioen ten strijde te trekken. Wanneer het spel verschijnt is nog onbekend, maar hij komt in ieder geval naar de pc via Steam:


   

Nou, je Wacht trekt ook ten strijde, maar dan zonder ondood leger en tegen muggen in plaats van virtueel gespuis. Vergeet je niet te beschermen tegen de superzon, laat de afwas niet staan, vang een piranha in Animal Crossing en een heel fijne dag pandaag!

panda
    

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord