Pokémon GO stopt ondersteuning Apple Watch 

Pokémon GO stopt ondersteuning Apple Watch 2019-06-03T00:12:03
Je kunt deze maand nog Pokémon GO op je Apple Watch spelen, daarna is het Schluss. Deze verwikkeling heeft natuurlijk te maken met die Adventure Sync-functie. Verder in de N8W8: Minecraft: Story Mode vanaf 25 juni niet langer beschikbaar, Mortal Kombat bevestigt DLC-personages en brengt Square Enix een Mana-collectie uit?

Cats <3
     

Pokémon GO stopt ondersteuning Apple Watch

Slecht nieuws voor Pokémon Go-fans die via hun Apple Watch spelen... Vanaf 1 juli stopt Niantic hun ondersteuning van de smartwatch-app. De reden? Niantic laat weten zich te willen concentreren op de Adventure Sync-functie. Dat zit zo:

De app synchroniseerde de stappenteller en de fitnessfuncties van Apple Watch met Pokémon GO, evenals pushmeldingen wanneer er Pokémon of PokéStops in de buurt waren. Spelers moesten de game echter wel steeds geopend hebben op hun iPhone om connectiviteit te behouden.

'Because Adventure Sync allows Trainers the option of tracking their steps, earning Buddy Candy, and hatching Eggs in one mobile device rather than 2 separate devices, we want to focus on building Adventure Sync so that Trainers will no longer have to split their gameplay between 2 devices.'

Met Adventure Sync kunnen spelers alles regelen op één mobiel apparaat. Met andere woorden: een deel van de functionaliteiten van de Apple Watch worden overgeheveld naar de Adventure Sync-functie. Denk aan het ophalen van data van Google Fit en Apple Health. Deze data telt mee bij het verdienen van Buddy Candy en het uitbroeden van eieren. Het grote voordeel is dat de Pokémon GO app niet langer constant geopend hoeft te zijn.

Pokémon Go Apple Watch

Heb je de aankondiging van Pokémon GO Plus gemist? Laat Karim je dan effe bijpraten in zijn samenvatting van de presentatie.


Minecraft: Story Mode vanaf 25 juni niet langer beschikbaar

Mocht je Minecraft: Story Mode in het verleden wel eens gekocht hebben, maar nog niet gedownload hebben dan kun je dat nog slechts tot 25 juni doen! Na die datum is de episodische game niet langer te downloaden, aldus Mojang.

'On behalf of the publisher, Minecraft: Story Mode – A Telltale Games Series, Season 1 and 2 will no longer be supported on June 25th, 2019. If you have purchased these seasons, please download all remaining episodes prior to the service being discontinued in June.'

Minecraft: Story Mode kwam op verschillende platformen uit. Deze downloaddeadline geldt voor al deze platformen, dus voor: PC, macOS, PS3, PS4, PlayStation Vita, Wii U, Nintendo Switch, Xbox 360, Xbox One, Android en iOS. Iedereen heeft tot 25 juni om de episodes van de Telltale-game te downloaden of ze voor altijd kwijt te raken...

Minecraft: Story Mode

Helaas worden steeds meer games van Telltale uit de digitale winkelrekken gehaald. Het feit dat Minecraft: Story Mode de volgende in deze lange lijst is, komt niet echt als een verrassing. Toch blijft het opvallend dat het niet alleen blijft bij het stoppen van de verkoop. Zelfs als je de game al gekocht hebt, kun je deze binnenkort niet meer downloaden. Gelukkig is de Wachtster altijd nog fan van fysieke aankopen!
     

Trailerovervloed

Trailers, trailers, trailers! Deze rubriek doet al sinds jaar en dag precies wat ie belooft. Kijk vandaag snel mee naar bewegende beelden van:

  • AI: The Somnium Files – vanaf 20 september op PC, PS4 en Switch
  • Bug Fables – later dit jaar op PC, PS4 en Switch
  • Mowin’ & Throwin’ – nu op PC en Switch


    

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Mortal Kombat 11 bevestigt Sindel, Nightwolf en Spawn als DLC

We vertelden je vorige week al dat jullie snel meer informatie over die Mortal Kombat 11 Kombat Pack 1 DLC mochten verwachten. De Wachtster voegt vandaag daad bij woord.. Of nou ja, meer woord bij woord!

Laten we echter eerst eens beginnen met een gameplay-filmpje van Mortal Kombat-slechterik Shang Tsung. Voor zijn beeltenis is gebruik gemaakt van acteur Cary-Hiroyuki Tagawa die je kunt kennen uit de Mortal Kombat-film. Er zit zelfs een leuke verwijzing naar die acteerprestatie in de game. Kijk maar eens naar zijn victory cutscenes... 'Your soul is mine!'

NetherRealm heeft ook de drie andere Kombat Pack 1 DLC-personages onthuld, namelijk Sindel, Nightwolf en Spawn. Daarmee zijn vier van de zes fighters bekend. Wie de resterende personages zijn, is nog onduidelijk... Of nou ja, als je goed naar het einde van de trailer luistert, krijg je misschien toch al een klein beetje een idee.

Horen we daar een kettingzaag? En verhip, is dat muziek uit The Terminator? Het zou volgens velen zomaar kunnen dat Ash Williams uit de Evil dead-films en de Terminator de nog twee resterende Mortal Kombat 11-personages zijn. Grappig genoeg doet de acteur die Ash Williams speelt (Bruce Campbell) zelf ook nog een duit in het geruchtenzakje.

                  

Met The Kombat Pack 1 krijg je een week early access tot de DLC-personages, en verschillende exclusieve skins en gear sets.
     

Brengt Square Enix een (Secret of) Mana-collectie uit in Europa?

Afgelopen vrijdag heeft Square Enix een trademark ingediend voor whatever Collection of Mana dan ook mag zijn. De aanvraag werd ingediend bij het European Union Intellectual Property Office. Eerder deed Square Enix al hetzelfde in Japan.

Secret of Mana Collection

We weten allemaal dat Square Enix twee jaar geleden plots een remake van Secret of Mana aankondigde. Wat veel mensen niet weten, is dat de ontwikkelaar datzelfde jaar ook een collectie Mana-games voor de Switch uitbracht in Japan. Op dat moment had Square er echter nog geen oren naar om die bundel ook in het westen uit te brengen.

Zou Square Enix zich nu dan toch bedacht hebben? Krijgen wij hier ook een eigen Seiken Densetsu Collection met daarin Mystic Quest, Secret of Mana en het nooit eerder gelokaliseerde Seiken Densetsu 3? En zouden we daar dan op de persco van de ontwikkelaar op de E3 misschien al meer over horen? In de nacht van maandag 10 juni op dinsdag 11 juni (om 3 uur Nederlandse tijd) weten hopelijk we meer!
    

Memes en dingen

Vandaag in memes een dingen een blik op de game die Fable in eerste instantie zou worden en een geschiedenislesje over The Legend of Zelda: Link's Awakening.


    

Lekker koesen!      

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord