Pokémon Go krijgt binnenkort pvp 

Pokémon Go krijgt binnenkort pvp 2018-12-01T11:55:43
De pokébal is door de kerk: pvp komt naar Pokémon Go! Verder in deze Weekendwacht: Fallout 76 krijgt wéér een update (of twee), seizoen 2 Overkill's The Walking Dead nu live en meer. Goedemiddag!

Fallout 76 krijgt volgende week weer een nieuwe update

Mocht je het nog niet weten, de Wacht en een groot deel van mensen met een (virtuele) mond is niet zo te spreken over Fallout 76. De recente update was niet genoeg om dat recht te brijen, en daarom komt er volgende week weer een op alle platformen. Op 4 december verschijnt ‘ie, en hij is gelukkig een stuk kleiner dan zijn voorganger. Deze update is namelijk zo’n 3 GB op consoles en slechts 36 MB op PC, en moet enkele bugs fixen en onder andere de opslagruimte in je Stash met 50% vergroten. De Wacht heeft een paar andere veranderingen op een rijtje gezet (check voor de volledige patch notes hierrrr):

  • PC framerates are once again uncapped. However, reaching very high framerates will no longer cause movement speed to increase.
  • XP rewards for killing high-level creatures have been reduced.
  • Automatic weapon damage has been increased by approximately 20% across the board.
  • Fixed an issue affecting instanced Boss loot. Players should now correctly receive 2-4 items per boss.
  • Moving C.A.M.P. locations will now correctly move standalone items built by the player into the build menu’s Stored tab.
  • Players will now be disconnected from a game world after 10 minutes of inactivity and will be prompted with a timer 1 minute before being kicked.

Is dat alles? Nee. Op 11 december komt er wéér een update, die onder andere het C.A.M.P. op de schop neemt en ook het een en ander verandert aan het S.P.E.C.I.A.L.-systeem (respecs).

CAMP Fallout 76
                 

Tip: wacht effe met die 500 Atom Points

Tipje van de Wacht: als je zo’n Collector’s Edition van Fallout 76 hebt gekocht, kun je misschien beter even wachten met het claimen van je 500 Atom Points (na tasjesgate). Bethesda heeft dan wel héééél gul 500 virtuele punten aan je beloofd – die je in-game ook via challenges kunt verdienen - maar als je dat accepteert heb je mogelijk geen kans op goede compensatie. Onder druk van onder andere het internet (en de lui die Bethesda aan willen klagen) zou Bethesda in de toekomst de compensatie wel eens kunnen veranderen, aangezien 500 Atom Points met nul euro waarde het gebrek aan een canvas tas natuurlijk niet goedmaken. Het zou een bedrijf natuurlijk goed uitkomen als een groot deel van de gedupeerden al minimaal zijn “gecompenseerd”.

Fun fact: ook iedereen die de game voor de volle mep heeft gekocht heeft recht op 500 Atom Points volgens Bethesda (de game is onder andere met Black Friday immers al afgeprijsd tot zo’n 35 euro).

Het internet, met name Reddit, ontplofte nadat het bleek dat de Fallout 76 Collector’s Edition geen canvas tas bevatte en dat de compensatie slechts 500 Atom Points is. Bethesda adverteerde dat die tas erbij zat, maar uiteindelijk bleek hij van nylon gemaakt te zijn omdat dat toch effe wat goedkoper was om te produceren. Het goede nieuws voor iedereen die al wel de 500 punten heeft geaccepteerd, is dat Bethesda in de eigen Terms of Service stelt dat er geen echte (monetaire) waarde aan de virtuele punten zijn verbonden.

Tl:dr; die punten zijn geen ruk waard, de kans is groot dat je toch al niet meer speelt en dus kun je voor de zekerheid die 500 Atom Points maar even laten voor wat ze zijn. Wie weet levert je dat later betere compensatie op voor die nylon tas. 

Atom Points Fallout 76
                  

Pokémon Go krijgt “binnenkort” pvp

We hebben ze al twee jaar lang kunnen vangen, evolueren en trainen, maar die pokémon staan wel te verstoffen als je niet toevallig met ze aan het raiden bent. Daar brengt Niantic binnenkort verandering in, want de ontwikkelaar van Pokémon Go heeft aangekondigd dat spelers “binnenkort” tegen elkaar kunnen battlen. Pvp, ja, dat gedoe dat al was te zien in de Pokémon Go-onthullingstrailer uit 2015 en alsnog drie jaar op zich liet wachten.

Ach, mocht je net als de Wacht de game nog veel spelen, dan is het het lange wachten waarschijnlijk wel waard geweest. Inmiddels zijn onze pokémon immers flinke krachtpatsers en hebben we de mechanics ook wel onder de knie. Tenzij het combat-systeem ook nog op de schop gaat, maar dat ziewn we dan wel. Een exacte datum is er nog niet, maar Niantic kennende na zo’n aankondiging gaat het echt niet lang meer uren. 5 Bidoof vs 5 Bidoof rond de kerst, dan maar? 

Er zijn drie verschillende Trainer Battle Leagues en je moet een ervan kiezen voor je tegen iemand anders kunt battlen. Elke League heeft een andere maximum CP waar iedereen zich aan moet houden. De Leagues heten Great, Ultra en Master; in Great kun je pokémon met een CP tot en met 1,500 gebruiken, in Ultra zit het maximum op 2,500 en Master heeft geen maximum. Daar kan iedereen van level 40 dus losgaan. 

De Wacht is aardig enthousiast over deze Leagues; zo kun je in ieder geval battles interessant maken door spelers ervan te weerhouden hun met candy volgepompte 100% IV zakmonsters massaal in te zetten. En het bespaart spelers die lang geleden zijn gestopt om veel te grinden, ze kunnen gewoon aan de Great League meedoen. 

Nu je toch zoveel Pokémon Go-nieuws aan het lezen bent: Research Breakthroughs bevatten in december een hoop legendarische pokémon die eerder al voorbij zijn gekomen. Articuno, Zapdos, Moltres, Raikou, Entei en Suicune kunnen opduiken. Zo’n soort throwback krijgen we natuurlijk ook aankomend weekend met het heuse Community Day Weekend, waar alle voorgaande Community Day-pokémon hun opwachting maken (inclusief shiny’s en speciale moves).

Benieuwd naar de Wacht z’n Pokémon Go-taferelen? Check dan Een Zak Vol Monsters eens (deel 11 op 10 december)!
                    

Stardew Valley-ontwikkelaar gaat eigen games uitgeven

Na succesvol te hebben samengewerkt met uitgever Chucklefish, gaat Stardew Valley-ontwikkelaar Eric Barone aka Concerned Ape zelf zijn game uitgeven – met uitzondering van de mobiele en Nintendo Switch-versies. Barone zegt dat dit het doel van elke indie-ontwikkelaar is, en blijft natuurlijk lekker(e) games maken. 

                

Account-samenvoeging Fortnite uitgesteld tot volgend jaar

Allemaal leuk en aardig, die cross-platform schieterij tussen PC en consoles, maar er ontbreekt nog iets aan de crossplay in Fortnite. Spelers kunnen rondhoppen tussen verschillende platformen zoveel ze willen (noem ze Mario) en de verdiende beloningen gaan dan ook mee, maar alles wat vóór crossplay behaald is, staat nu te verstoffen. Epics plannen om spelers hun oude ingame troep bij hun nieuwe ingame troep te laten voegen zou eigenlijk deze maand nog moeten plaatsvinden, maar nu is het feestje dus uitgesteld. Het begin van 2019, om iets preciezer te zijn. 

Fortnite

Seizoen 2 Overkill’s The Walking Dead is nu live

Wie zin heeft om dit weekend zombies te knallen kan een kijkje nemen bij Overkill’s The Walking Dead. Seizoen 2 is namelijk van start gegaan, en dat betekent een hoop nieuwe single- en multiplayer-content. Zo is er een nieuw verhaal waarin de survivors Capitol Hill in Washington bestormen. Het eerste deel hiervan, No Sanctuary, is nu beschikbaar, en de volgende acht delen komen uit tot en met de zomer van 2019. Op Steam is er nu ook in-game voice chat beschikbaar en staat een Survival Guide klaar met wat tips en tricks, altijd handig voor als je vergeet in welk lichaamsdeel je zombies ook alweer moet raken.

Daarbovenop is er een nieuwe versie van de game beschikbaar, zogenaamd de Starter Edition, voor zo’n 30 euro. Daar zit alle content van Season 1 in. Maar dan mis je wel alle nieuwe wapens, mods en “verrassingen” die het tweede seizoen wel heeft. Overkill’s The Walking Dead kwam deze maand uit voor PC en is volgens critici nogal meh. De PS4 en Xbox One-versies volgen in februari 2019.

Overkill The Walking Dead season 2

                        

En onthoud: begraaf die strijdbijl! In je vijanden. Lateeehr

Bijltje bijltje (red dead online)

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord