PlatinumGames werkt aan top secret game 

PlatinumGames werkt aan top secret game 2018-05-14T00:15:41
De Wacht heeft een klein beetje info over de nieuwe top secret game die in ontwikkeling is bij PlatinumGames! Daarnaast nieuws over de Wallmart glitch, Gran Turismo Sport, achter de schermen bij Uncharted 2, meer Days Gone gameplay en de eerste dev diary van Jurassic World Evolution.

Walmart reageert op glitch

Goedesochtends! Helemaal kut, nieuwe werkweek voor de boeg, maar wel weer een gloednieuwe Nachtwacht voor je snufferd, dat dan weer wel. De E3 gaat over een maandje weer van start en de geruchten en leaks vliegen weer vrolijk om je oren. Zo was er bijvoorbeeld Walmart, die afgelopen week doodleuk een shitload aan nieuwe games ter pre-order aanbood, terwijl de games nog niet eens zijn aangekondigd. Die stonden waarschijnlijk gepland voor de E3. Typisch gevalletje van, oops!

Het ging om games als Just Cause 4, Rage 2, Borderlands 3, Gears of War 5, Forza Horizon 5, een nieuwe Assassin’s Creed en nog veel meer. Maar, hoe zit het met die fock-up, hoe heeft dit kunnen gebeuren? Walmart heeft gereageerd en noemt het om te beginnen geen fock-up, maar een simpele glitch.

E3

“Walmart experienced a technical glitch that allowed certain items to be posted to our website for a short period of time. The items posted were speculative in nature and only game publishers can confirm the announcement of a release. We apologize for any confusion this has caused. Like the gaming community, Walmart looks forward with anticipation to those announcements.”

Walmart noemt de games dus pure speculatie, maar kijkt vervolgens wel uit naar de aankondiging van deze titels. Vaag verhaal en we zullen over een aantal weken zeker weten of het inderdaad speculatie was.


Achter de schermen bij Uncharted 2

Ben je bekend met YouTuber Freako, die zich bezig houdt met de Boundary Break videos? Hij maakt filmpjes waarin hij met een speciale debug mode games letterlijk van alle kanten kan bekijken en hierdoor achter leuke geheimpjes komt en dingen kan zien, die we nooit zouden zien tijdens het normaal spelen van de games. In een nieuwe video richt hij zich op de meesterlijke trein scene uit Uncharted 2.

Drake

In de video laat hij zien hoe Naughty Dog het voor elkaar heeft gekregen om er zo’n spectaculaire scene van te maken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een gigantische loop in de treinrails en het live switchen van de omgevingen af te schermen van de speler. Super interessant om even te checken, enjoy!


Meer gameplay footage van Days Gone

In de WeekendWacht van gisteren konden we al het eerste uur gameplay checken van Days Gone. Vandaag gaan we lekker door met nieuwe footage, die zo goed als verder gaat als waar we gisteren na het eerste uur zijn gebleven. In de nieuwe footage worden er een paar main en side missions geshowd en stap je voor het eerst op je nieuwe motor. Verwacht daarnaast nog veel meer info, waaronder het upgraden van je motor en de character zelf, door zogenaamde Nero Tech. Koekeloer hieronder!


Gran Turismo scheurt langs de 80 miljoen

Ooit waren de Gran Turismo games ware system sellers voor Sony. Gran Turismo is dan ook de best verkochte PlayStation serie, nog ver boven bijvoorbeeld de God of War games, of Uncharted, of Ratchet & Clank. Die dagen lijken nu wel voorbij, maar dat betekent niet dat Gran Turismo niets meer oplevert. Door GT Sport staat het totale aantal verkochte GT games nu op ruim 80 miljoen exemplaren.

80 miljoen Gran Turismo games is gruwelijk veel, maar GT Sport heeft daar ‘maar’ 4 miljoen aan toegevoegd. 4 miljoen is niet bepaald weinig, maar als je kijkt naar de eerste GT games, met per stuk zo’n 15 miljoen exemplaren, is het wel duidelijk dat GT Sport het tot nu toe een stuk minder goed doet ten opzichte van zijn voorgangers.

GT

Ander GT Sport nieuws is dat de eerste championships zijn geweest! De allerbeste spelers van over de hele wereld kwamen samen op de Nürburgring in Duitsland om het tegen elkaar op te nemen en hieronder kan je het hele event checken. De Wacht snapt best dat je geen zin hebt om er 4 uur lang naar te staren, maar kijk op z’n minst de finale race, vanaf 2 uur en 40 minuten. De skills van die gasten zijn werkelijk insane!


PlatinumGames werkt aan top secret game

Tijdens een panel talk op Bitsummit in Kyoto, kwamen Hideki Kamiya en Atsushi Inaba van PlatinumGames op het podium om gezellig te lullen over allerlei game onderwerpen. Zo werd de algemene game smaak besproken van beide heren en de liefde voor Castlevania voor de NES, Platinum Games in het algemeen, een eventuele Switch poort van The Wonderful 101 en over hoe verschrikkelijk slecht Pacific Rim 2 is.

Niet heel spannend allemaal, maar op het einde van het panel gooide Anaba-san er toch nog wat interessante uitspraken uit over een top secret game, waar op dit moment aan wordt gewerkt. Hij zei:

Platinum

“There is a bunch of very interesting games the studio is working on, but one of them is an unannounced title that is probably going to be something new and innovative that people have never seen before, and it’ll turn the action genre on its head. It’s a top-secret game that a lot of people at PlatinumGames don’t even know about.”

Tot slot liet hij weten dat PlatinumGames graag creatief wil blijven en met originele ideeën wil blijven komen en deze nieuwe game daar een perfect voorbeeld van is. Klinkt allemaal nog heel vaag, maar de Wacht houdt het uiteraard in de gaten en brengt het nieuws, zodra er iets te melden is.


Jurassic World Evolution dev diary

Als de Wacht heel eerlijk is, vind hij de Jurassic Park films al jaren niet meer boeiend. Gek genoeg heeft de Wacht wel altijd gedroomd over een goede Jurassic Park game, waarin je zelf je park kunt bouwen en het lijkt er op dat die droom eindelijk uit gaat komen door Jurassic World Evolution, van ontwikkelaar Frontier Developments.

Jurassic

Het duurt nog maar een maandje voordat Jurassic World Evolution uitkomt voor de PS4, Xbox One en PC en dus is het hoog tijd voor een reeks dev diary filmpjes, waarin de devs uitleg geven over de game en de verschillende opties en features. Hieronder kan je het eerste deel checken en als je wat gameplay wil bekijken, moet je hier even klikken.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord