Persona 5 R aangekondigd, verschijnt in ieder geval op PS4 

Persona 5 R aangekondigd, verschijnt in ieder geval op PS4 2018-12-30T22:30:11
De geruchten blijken waar: Persona 5 R is officieel aangekondigd. De game verschijnt in ieder geval op PS4. Ander nieuws in deze N8W8 over: de beschuldigingen aan het adres van Epic Games en het goedkeuren van nieuwe games in China. We eindigen met een wel heel bijzondere bankroof in Mexico...

Cats <3
     

Persona 5 R aangekondigd, verschijnt in ieder geval op PS4

De geruchten deden al lange tijd de ronde, maar vanaf vandaag weten we het zeker: Persona 5 R komt eraan. De game is officieel aangekondigd door Atlus en zal op een nader te bepalen moment op de PS4 verschijnen.

Meer details over Persona 5 R volgen in maart 2019. Op dit moment is het zodoende nog onduidelijk wat we precies mogen verwachten van de game. Het lijkt echter aannemelijk dat de game het voorbeeld van Persona 4 Golden zal volgen. Deze versie van Persona 4 voegde meer features en content toe aan de originele game. Persona 5 R zou in deze analogie dan nieuwe features en content aan Persona 5 moeten toevoegen.

Uit bovenstaande teaser trailer kunnen we opmaken dat de game in ieder geval naar de PS4 komt. Andere platformen zijn nog niet bevestigd. Het zou echter zomaar kunnen dat de game ook op Switch verschijnt. Zeker aangezien Joker naar Super Smash Bros. Ultimate komt.
    

Epic Games ontkent verkopen data aan Chinese overheid

Epic Games-oprichter Tim Sweeney ontkent stellig dat zijn bedrijf data verkoopt aan de Chinese overheid. Deze ontkenning volgt op de beschuldiging aan het adres van Epic dat de Epic Games Store vol met spyware staat. Omdat Tencent een deel van het bedrijf in handen heeft, zou deze data volgens de beschuldiging linea recta in handen van de Chinese overheid belanden. Een Redditor verwoordt het als volgt:

“[The Terms of Service] states they have the right to monitor you and send the data to their parent company. And who is Epic’s parent company? The Chinese dev that’s known for spying for the Chinese government.”

De user bedoelt met dat moederbedrijf dus het hierboven genoemde Tencent Holdings Ltd. En laat dat bedrijf nou eerder dit jaar ook al beschuldigd zijn van spioneren voor de Chinese overheid. Het ging daarbij om WeChat, waarbij veel gebruikers aangaven dat hun accounts gemonitord werden door de politie. Na het misbruiken van de app voor (overleg over) snode plannen volgden er namelijk opvallend veel arrestaties... Tencent ontkende, maar de statement van het bedrijf is niet in overeenstemming met de Chinese wet. Hierin staat namelijk dat bedrijven chatdata zes maanden moeten bewaren.

Epic Games Store

Tim Sweeney is inmiddels met een reactie op de beschuldigingen aan het adres van de Epic Games Store gekomen. Hij stelt dat hij nooit zou toestaan dat data gedeeld of verkocht wordt. Ook benadrukt hij dat Tencent niet het moederbedrijf van Epic Games is.

De Wachtster heeft geen reden om aan Sweeney te twijfelen. Ze vindt het ecthter wel een tikje naïef om te denken dat Epic Games ervoor kan zorgen dat gebruikersdata altijd veilig is...
    

Trailerovervloed

In deze trailerovervloed check je zoals je gewend bent een aantal versche trailers. Kijk snel mee naar:

  • Fitness Boxing – vanaf 4 januari op Switch
  • Aaero: Complete Edition – nu te checken op Switch; eerder op PC, PS4 en Xbox One
  • Monster Energy Supercross 2 – vanaf 8 februari op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Travis Strikes Again: No More Heroes – vanaf 18 januari op Switch


    

China begint weer games goed te keuren

En dan in aanverwant nieuws: na máááááánden begint China weer games goed te keuren. Eerder dit weekend werden er plots weer 80 games goedgekeurd voor release. Frappant, aangezien er sinds maart er al geen games meer goedgekeurd werden. Dit onder meer omdat er nogal wat te doen is over het effect van games op kinderen. Zo vreest men voor een toename in agressie en verslaving.

Sorry

Er zitten bij de 80 goedgekeurde games echter helemaal geen games van Tencent. En dat is toch opmerkelijk aangezien Tencent een van de grootste (game)bedrijven wereldwijd is. Hierboven noemde de Wachtster bijvoorbeeld al het belang van het bedrijf in Epic Games. Tencent heeft echter ook geld gestoken in PUBG en League of Legends, en in bedrijven als Snapchat, Spotify en Tesla. 

Het is niet bekend waarom Tencent-games over zijn geslagen bij deze ronde goedgekeurde games. Ook kan de Wachtster jullie niet vertellen of de ban op games slechts tijdelijk opgeheven is of dat er meer games volgen. Ongetwijfeld later meer.
    

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Man berooft bank met NES Zapper

In Mexico is een man opgepakt nadat hij een bank probeerde te beroven met een NES Zapper. Omdat de bankmedewerkers de man goed konden omschrijven, kon hij al snel gearresteerd worden.

Ondanks dat er dus gelukkig niemand echt in gevaar was, kan de Wachtster zich goed voorstellen dat je als bankmedewerker in Mexico direct opvolging geeft aan de bevelen van een "gewapende" man. Daarbij moet trouwens wel gezegd worden dat de sukkel slim genoeg was om het knaloranje pistool in zilverkleurige ducttape te wikkelen.

Man berooft bank met NES Zapper

De man in kwestie heeft in het verleden al 15 keer eerder een bank beroofd. Of hij die overvallen ook pleegde met de NES Zapper is niet bekend.
    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een blik achter de schermen van Fallout 3 en het ellendige leven van de Kerstman in games.


    

Lekker koesen en geniet van de laatste dag van 2018!
     

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord