Persona 4 Golden nu uit op PC 

Persona 4 Golden nu uit op PC 2020-06-14T04:42:36
Wat nou, geen E3? Hier, een Future Games Show én PC Gaming Show met een lading verse trailers en aankondigingen! Waaronder Persona 4 Golden voor de PC, oogstrelende beelden van Mafia: Definitive Edition, een trailer voor Dontnods Twin Mirror, vechten met woorden in nieuwe game van Dreamfall-dev en meer. Goedemorgen!

Verrassing: Persona 4 Golden nu uit op PC

Ontwikkelaar Atlus dropt zonder aankondiging een PC-port van Persona 4 Golden, de ‘definitieve versie’ van de populaire JRPG. Golden is sinds 2012 alleen beschikbaar voor de PS Vita, maar daar komt nu dus een einde aan met een release op Steam. Maar goed ook, Sony stopte vorig jaar immers met het produceren van de PS Vita en een hoop Persona-fans hebben het apparaat überhaupt niet in huis, al is de PC-port misschien zelfs voor spelers van de Vita-versie een reden om de game weer eens op te starten. Qua verhaal, gameplay en content verandert er niets ten opzichte van de Vita-versie, maar de PC-port biedt wel ondersteuning voor resoluties tot en met 2516x1440 en bevat ook verbeteringen voor textures en wat meer details in de achtergronden. Persona 4 Golden is nu verkrijgbaar op Steam voor €19,99.


              

Een eerste blik op PC-gameplay van Godfall

We zagen hem al even langskomen tijdens de PlayStation-presentatie van afgelopen week, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat Godfall ook op PC uitkomt. Het komt dus goed uit dat er nu een PC-trailer voor ons klaar staat, waarin game director Keith Lee uitlegt wat zijn game nou zo leuk en ‘uniek’ maakt. Al heeft de Wacht nog wel moeite met z’n claim dat dit een ‘nieuw genre’ is – doet er nu ook niet toe, check die mooie bewegende plaatjes eens!


             

Dontnod ziet af van episodische release Twin Mirror

Life is Strange-ontwikkelaar Dontnod is niet vies van episodische games. De dev werkt aan een paar games, waaronder Tell Me Why, waar we de afgelopen tijd steeds meer info van kregen. Hetzelfde geldt niet voor een game die ze al in 2018 aankondigden, Twin Mirror, maar met een nieuwe trailer en aankondiging wordt de infokraan toch langzaam opengetrokken. Wat blijkt, Twin Mirror zal toch uitkomen als één game in plaats van een X aantal episodes. Waarschijnlijk is die zet de reden dat de game uitgesteld moest worden, al weten we nog steeds niet wanneer ‘ie precies uit moet komen. Dit jaar in ieder geval, voor PS4, Xbox One en PC (waar hij een jaar lang een Epic Games Store-exclusive blijft). De aankondiging gaat gepaard met een nieuwe trailer, die een kijkje geeft op het mysterie dat in deze game ontrafeld moet worden, en natuurlijk op hoofdpersonage Sam Higgs:


          

Vechten met woorden in Dreamfall-ontwikkelaars nieuwe game Dustborn

De dev achter Dreamfall Chapters en Draugen, het Noorse Red Thread Games, is op de Future Games Show te zien met een gloednieuwe game genaamd Dustborn. Dit is een singleplayer game met een flinke focus op het verhaal – al wordt er meer actie beloofd dan in vorige Red Thread Games – dat bijgestaan wordt door een erg prettige, comic-achtige artstijl. Dustborn draait om een groep misfits die op een roadtrip door een verdeeld Amerika reizen, en dat in een alternatieve toekomst waarin de wereld nóg verder naar de klote is gegaan. Meer dan dat je een pakketje moet bezorgen weten we niet, maar dat is niet waar de gameplay om lijkt te draaien. Zo is het van groot belang dat je een band onderhoudt met je crew, waar een dialoogsysteem vol keuzes bij komt kijken. Natuurlijk moet je weten wie je meeneemt in je caravan, en voor elk personage wordt een unieke persoonlijkheid en backstory beloofd.

Er lijkt een grappige gimmick aan de combat in de game verbonden; woorden zijn je wapens. Ja, woorden doen echt pijn, en als we de officiële website mogen geloven, komt dat doordat ze gedreven worden door “misinformatie” – al zullen ze ook gebruikt worden om NPC’s te motiveren en manipuleren. Hoe dat precies werkt is nog een beetje onduidelijk, er zitten maar een paar seconden combat-gameplay in de trailer, maar het lijkt in te haken op ‘the broadcast’, een of ander evenement in het jaar 2000 dat deze geschifte toekomst teweegbrengt. Erg vaag nog, maar het klinkt in ieder geval uniek genoeg om in de gaten te blijven houden. Dustborn moet in 2021 naar PC en next-gen consoles komen. 


       

Mafia: Definitive Edition ziet er fôôkking gelikt uit in nieuwe trailer

2K heeft een nieuwe trailer van Mafia: Definitive Edition de wijde wereld ingeslingerd, en je mag er bijna wel een slabbetje voor omdoen. Centraal in deze korte trailer staat protagonist Thomas Angelo, die er op zijn beurt ‘oud’ is geworden als het beste wijntje dat je maar kunt voorstellen, maar ook de rest van de trailer ziet er gewoon verdomd goed uit. Let er wel op dat dit een verzameling aan beeldmateriaal uit de cutscenes is, en dat we nog altijd zitten te wachten op meer gameplaybeelden. Dus, 2K, morgen? Zelfde tijd? Nee? Dan kijken we hier nog een keertje naar, terwijl we de dagen aftellen naar de releasedag, 28 augustus:


                 

Nieuwe teastertrailer voor System Shock-remake

Een van de games die verdomd hoog op het wensenlijstje van de Wacht staat, is de System Shock-remake. Niet alleen omdat het een soort van spirituele voorganger op BioShock is – en Sven zeker niet de enige is die érg blij wordt van die game –, ook omdat de eerste beelden gelijk veelbelovend waren en dit een perfecte manier lijkt te worden om deze klassieker te ervaren. De nieuwste trailer geeft een blik op de alpha-demo, en bevat ondanks z’n liftmuziek aardig wat actie:


            

De eerste gameplaytrailer van Evil Genius 2: World Domination is een feit

Een kwaadaardig genie zijn houdt meer in dan alleen op ronddraaiende stoelen zitten terwijl je een pluizige poezemans aait. Dat werd in 2004 al eens duidelijk gemaakt met evil-genie-sim Evil Genius, en zal dit jaar nog eens even flink onderstreept worden met Evil Genius 2: World Domination. Het is al weer drie jaar geleden dat ontwikkelaar Rebellion met de aankondiging van de sequel kwam, maar het is voor het eerst dat we daadwerkelijke gameplaybeelden te zien krijgen. Dit is vooralsnog een snelle verzameling aan beelden, en hoewel er een stappenplan wordt uitgelegd voor kwaadaardige genieën, is het nog maar de vraag hoe de gameplay van de sequel zal inhaken op zijn voorganger.


               

De Early Access van Baldur’s Gate 3 staat gepland voor augustus (misschien)

Larian Studios is eerlijk in de nieuwste trailer van Baldur’s Gate 3, die draait rond de aankondiging van de Early Access-uhh...verschijningsperiode. De ontwikkelaar – die de Baldur’s Gate-IP nieuw leven in mocht blazen na zelf de fantastische Divinity: Original Sin-games te maken – zegt dat die Early Access op Steam en Google Stadia gepland staat voor augustus, maar voegt er gelijk een dikke ‘misschien’ aan toe. De Wacht had niet verwacht dat spelers al zo vroeg (misschien) toegang zouden kunnen krijgen tot de game; Baldur’s Gate 3 werd slechts een jaar geleden aangekondigd op PAX East, en de coronacrisis zal het ontwikkelingsproces ook niet geholpen hebben. 

In onderstaande dev-update legt de immer enthousiaste Swen Vincke van Larian Studios uit dat de ‘misschien’ inderdaad te maken heeft met het coronavirus. Voor de die-hards zitten er in de dev-update-video ook nog wat korte nieuwe beelden, en dat smaakt naar meer! 


           

Bomber Crew-sequel Space Crew komt naar consoles en PC, demo volgende week

De kans is best wel erg aanwezig dat Bomber Crew je weinig zegt, maar dat weerhoudt ontwikkelaars Curve Digital en Runner Duck er niet van om met een sequel op de proppen te komen. Bomber Crew is een strategische bommenwerper-sim, waarin de speler verantwoordelijk is voor het managen van tig grote en kleine onderdelen van een bommenwerper, dus hetzelfde zal ook wel opgaan voor de sequel. Maar dan in, je raadt het al, een ruimteschip. Een eerste blik op de gameplay krijgen we gelukkig direct in de aankondigingstrailer, die duidelijk maakt dat deze game wel degelijk een eigen smoel heeft. Van het managen van een space crew tot het dealen met vervelende aliens; het kan allemaal vanaf september, wanneer Space Crew uitkomt voor PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Op 16 juni komt er een demo beschikbaar, exclusief op PC. 


                  

Serial Cleaner-sequel Serial Cleaners laat je schrobben in de ‘90s

Een plaats delict schoonmaken is hard werken, maar dat wist je waarschijnlijk al als je indiehit Serial Cleaner hebt gespeeld. De game kwam in 2017 uit en zal vier jaar later, in 2021, een sequel krijgen genaamd Serial Cleaners. Met een extra ‘s’, inderdaad. De schoonmaakactie lijkt grotendeels nog hetzelfde te blijven, maar natuurlijk zal er ook het een en ander veranderen, waaronder vier personages die elk op een unieke manier te werk gaan. “Street smarts, brute force, cutting-edge tech skills or good old fashioned tricks of the trade: each will allow you to tackle a similar obstacle much differently,” aldus de Steam-pagina. Serial Cleaners zal plaatsvinden in een ‘nieuwe’ periode, namelijk de ’90s, wat een tijdsprong van twintig jaar inhoudt. Of bloedbaden en moordlocaties er in die tijd anders uit zien, daar moet je zelf maar achter komen. In de trailer hieronder, bijvoorbeeld, of in de daadwerkelijke game, als die uitkomt voor PC, PlayStation 4 en Xbox One in 2021 (next-gen zal toch wel niet uitblijven?). 


             

Neonshooter Get To The Orange Door komt naar Xbox One


              

Shadow Man komt terug in een remaster voor PC

Nightdive Studios presenteert Shadow Man Remastered, what the fuck! Shadow Man was een N64-/PS1-/PC-game, gebaseerd op de gelijknamige comics, die destijds redelijk veel lof ontving. Toch is het een aangename verrassing dat Nightdive deze remaster aan z’n waslijst aan remasters toevoegt, want de Wacht had niet verwacht dat deze titel nog populair genoeg zou zijn. Enfin, het is dan ook geen remake, maar een remaster die 4K-ondersteuning toevoegt, oude content herstelt en ook de AI van de vijanden oppoetst. Die ‘90s-esthetiek gaat daardoor niet verloren, en dat maakt deze remaster toch wel weer erg charmant, maar check vooral de trailer om daar zelf over te oordelen. Shadow Man Remastered komt begin 2021 uit op PC. 


             

Torchlight III nu uit op Steam via Early Access

De Wacht had ooit een jarenlange zoektocht naar iets dat het gat kon vullen dat een van zijn favoriete games ooit, Diablo 2, achterliet. Het leek een eindeloze zoektocht, eentje die lang stand zou houden en eigenlijk pas echt ten einde kwam toen de Wacht op Path of Exile stuitte, maar in de tussentijd was er een andere titel die perfect in dat straatje paste: Torchlight. 70+ uur later bleek dat een erg toffe game te zijn, en ook de sequel heeft de Wacht daarna met (iets minder) plezier gespeeld. Of deel drie ook zo tof zal zijn als die eerste..? Tja, waarschijnlijk niet, maar hoe meer dungeoncrawlers met hack-&-slash gameplay, hoe beter! En die vormgeving ziet er toch wel weer erg leuk uit… En dan die gameplay… Verdomd, toch maar beter in de gaten houden misschien. Benieuwd naar wat de Early Access inhoudt? Zoek niet verder:

  • Travel the Frontier: Players can explore the wilderness, party with friends, gather materials to craft loot, or show off their spoils in town! There's always something to do in the new frontier.
  • Build & Upgrade Your Fort: It's time to rebuild! Players will enjoy their very own account-based fort, where they can upgrade gear, and make renovations to show it off to their friends and the world. The game allows them to build monuments of power, pet stables, and more!
  • Choose a Relic: Relics are objects of great power that grant players a suite of active skills and passive skills. Players can craft them, level them up and store them in their fort. The relic is an important part of a character's strategy - choose wisely!
  • Collect Epic Gear: Whether it's armour, weapons, recipes, ember cores, or even new pets... there's always more to find as adventurers battle through dungeons and take on dangerous foes. Every randomly-generated area can be replayed over and over again since each instance brings different items.
  • Pets are Back: Players can fight their way to fame and glory with loyal companions! Each of the many species comes in a myriad of colours and styles so adventurers shouldn't settle for the first one they find. They can also make these pets stronger by adding skills, equip them with gear to make them hardier, and together battle enemies as a team.
  • Build Your Hero: With four classes to choose from, players can utilise class-specific mechanics to maximise damage and their odds of survival. Torchlight 3 lets them gather epic gear, select your Relic powers, and customise loadouts to create a unique combat style for their heroes.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord