Nintendo Switch bijna 35 miljoen keer verkocht 

Nintendo Switch bijna 35 miljoen keer verkocht 2019-04-26T01:14:10
Goedemorgen! Ook zo in de mood voor financiële resultaten? Dan heeft Nintendo iets leuks voor je. Verder in de Nachtwacht vandaag: interessante uitspraken van Epic Games over exclusives, een trailer voor Rage 2 en een release datum voor Super Mario Maker 2! Let’s go.

Het is weer vrijdaaaag!!
 

   

Nintendo: Switch bijna 35 miljoen keer over de toonbank en geen hardware aankondiging op E3

Normaalgesproken is de Wacht niet zo dol op cijfertjes, maar in de jaarresultaten van het afgelopen fiscale jaar die Nintendo nu heeft gepresenteerd, zijn toch wat interessante dingen genoemd! Allereerst iets waar Nintendo met recht trots op mag zijn: de hybride handheld console is sinds release in 2017 34,74 miljoen keer verkocht! Dat is dus nu al meer dan de Nintendo 64, waar in totaal 32,93 miljoen units van verkocht zijn. Het is natuurlijk nog niks vergeleken bij de Wii (101,63 miljoen) en de Nintendo DS (154,02 miljoen!), maar toch machtig indrukwekkend, in slechts twee jaar.

Ondertussen gaan er al langer (zeer) hardnekkige geruchten dat Nintendo bezig is met twee nieuwe versies van de Switch: een goedkopere om te releasen in juni en een (licht) geüpgrade versie later in het jaar. Een aankondiging op de E3 zou misschien voor de hand liggen, maar bij de presentatie van de jaarcijfers zegt Nintendo dat er geen plannen voor hardware-gerelateerde aankondigingen op de grote beurs in LA. Jammer. Wanneer dan wel, Nintendo?

Naast de hardware verkoopcijfers heeft Nintendo ook bekendgemaakt welke games het beste verkopen. Met stip op nummer 1 staat Mario Kart 8 Deluxe, met 16,69 miljoen verkochte units. Daarna volgen Super Mario Odyssey en Super mario Bros. Ultimate, met 14,44 en 13,81 miljoen. Voor de volledige resultaten kun je hier terecht. Voor gamejaarcijfer-begrippen verrassend overzichtelijk gepresenteerd!
   

Epic: “We stoppen meteen met exclusives, zodra Steam ontwikkelaars 88% betaalt”

En dan nu een nogal opvallend bericht van Epic Games oprichter Tim Sweeney. De man belooft op Twitter dat Epic stopt met opkopen van exclusives voor de Epic Games Store, zodra ontwikkelaars 88% van hun Steam-omzet uitbetaald zouden krijgen. Hij zou dan zelfs overwegen om hun eigen games op Steam te gaan verkopen! Op dit moment krijgen ontwikkelaars 70% van elke op Steam verkochte game en de rest gaat naar Valve. Bij games die meer dan $10 miljoen opbrengen krijgt de ontwikkelaar 75%, bij meer dan $50 miljoen is dat 80%. Lang niet goed genoeg, aldus Sweeney.

Epic komt de laatste maanden veel in het nieuws, omdat steeds meer grote PC-games exclusief in de Epic Games Store worden aangeboden, tot irritatie van veel gamers. Maar deze vrij agressieve manier van marktpenetratie heeft dus ook een ideologische bedoeling. Sweeney noemt het een glorieuze dag in de geschiedenis van PC gaming, als Steam dit daadwerkelijk zou doen. Die 18% extra, die Epic in haar store wel uitbetaalt, zou voor heel veel ontwikkelaars een wereld van verschil maken en de industrie een enorme boost geven.

Wat vinden jullie? Oprecht een goed idee of gewoon slimme marketing? Vertel het ons in de comments!
  

Nieuwe trailer legt uit wat Rage 2 is

Bam! Een nieuwe trailer van Rage 2! Deze stelt de vraag wat Rage 2 eigenlijk is en bij een game als dit is het antwoord daarop niet heel ingewikkeld. De uitleg past dan ook prima in een filmpje van twee minuten. Twee bloedstollende minuten, wel te verstaan!

Rage 2 verschijnt op 14 mei voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Zin in?

  

Super Mario Maker 2 verschijnt op 28 juni

Met deze vrolijke trailer, in de vorm van een level die jij straks ook in elkaar kunt flansen, kondigt Nintendo de releasedatum van Super Mario Maker 2 aan! Daarnaast is ook bekendgemaakt dat je een speciale Limited Edition bundel kunt krijgen, die alleen te pre-orderen is. Deze bundel bevat de game, een jaarabonnement op Nintendo Switch Online én een speciale, extra handige stylus!

Ga jij op 28 juni op je Switch aan de slag met Super Mario Maker 2, of heb je al je creativiteit al in het eerste deel op de Wii U of 3DS gestopt?

  

Layers of Fear 2 heeft een releasedatum

Uitgever Gun Media en ontwikkelaar Bloober Team hebben via Twitter bekendgemaakt dat first-person horror spectakel Layers of Fear 2 eind volgende maand verschijnt! Het eerste deel uit 2016 verscheen vorig jaar nog op Nintendo Switch, maar voor zover nu bekend komt het vervolg alleen uit op PlayStation 4, Xbox One en PC. Deel 1 werd niet al te best ontvangen, maar psycho-horror fijnproever zal vast niet terugdeinzen voor een tweede kans!

.
 

Days Gone is technisch een interessant geval

Sony’s nieuwste zombie-game is vandaag uit! De review van Graddus lees je natuulijk hier, maar voor een diepgaande analyse op technisch gebied kunnen we altijd op de gasten van Digital Foundry rekenen. De zeven jaar ontwikkeltijd voor Days Gone heeft zijn vruchten afgeworpen en wat je ook van de game vindt, wat de figuren bij Bend Studio met de Unreal 4 engine doen is ongezien.

  

Spider-Man intro nagemaakt in Dreams

Zoals jullie vast wel weten is Dreams vorige week in Early Access gegaan en de hoeveelheid belachelijk mooie shit die creatievelingen met Media Molecule’s game engine/levelbouwer/moviemaker/boetseerstudio tevoorschijn toveren is nu al indrukwekkend. Terwijl de Wacht nog zit te ploeteren met de eerste turorials (maar al wel dit gekke mannetje heeft kunnen kleien), maken anderen volledige actiescènes uit andere games na. Zoals bijvoorbeeld dit stukje van de intro van Spider-Man (PS4). Stevig staaltje animatie!

Updated version of the Spider-Man PS4 intro (Version 1.03) from r/PS4Dreams

 

Tijd voor een lekker warm bad

En even geen gelul aan m’n kop alsjeblieft...

[Red Dead Redemption II] Enjoying a nice hot bath from r/GamePhysics

 

Goed weekend en fijne Koningsnacht/dag alvast!

  

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord