Nintendo scoort met amiibo  

Nintendo scoort met amiibo 2015-01-29T09:36:28
Na maanden van verlies draaien, lijkt de toekomst van Nintendo er nu rooskleuriger uit te zien. Met extra dank aan de amiibo. Die dingen vliegen de toonbank over! Naast lekker veel Nintendo nieuws checken we gratis Xbox spellen en een rollende grote baas.

Nintendo is herstellende 

We weten allemaal dat de Wii U in een soort halfdronken slaaptoestand achterwaarts lopend van start is gegaan. De grafieken daalden bij Nintendo de afgelopen maanden vooral met grote rode strepen de afgrond in. Zoiets gun je de grote N niet, gelukkig lijkt Nintendo nu langzaam een gezondere, succesvollere koers in te zetten. 

Herstellende

De Wii U loopt nog flink achter op de PS4 en Xbox One, daarbij, de Wii U consoles zijn de afgelopen maanden nog steeds niet massaal over de toonbank gevlogen. Tijdens het kwartaal met de feestdagen zijn er een kleine 2 miljoen verkocht, wereldwijd zijn er tot dusver nu 9.2 miljoen verkocht. Dat lijkt en is misschien niet veel als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Microsoft. Maar toch. Nintendo lijkt voor het fiscale jaar, ingezet in 2014 (en wat nog loopt), haar doel van 3.6 miljoen verpatste Wii U exemplaren te gaan halen. Verder heeft Nintendo sinds ergens 2011 in het afgelopen derde kwartaal eindelijk geen verlies gemaakt. Uiteraard met dank aan grootse titels als Mario Kart en Smash Bros. En dan is er nog iets...

amiibo to the rescue! Er zijn wereldwijd 5.7 miljoen amiibo  verkocht. Helemaal niet verkeerd. Even ter vergelijking, Smash is wereldwijd momenteel 3.39 miljoen keer over de toonbank gevlogen. Lekker, lekker, high five voor alle geeks, gamenerds en Nintendofielen die deze figuurtjes hardcore aan het verzamelen zijn! Goed voor de economie en een duwtje in de rug van Ninendo.

 

Over amiibo gesproken

De amiibo zorgt voor interessante ontwikkelingen. De amiibo vliegen ten eerste de winkels uit. De vraag is groter dan het aanbod. Dan zijn er de mislukte amiibo met dubbele armen, ontbrekende onderkaken en andere defecten. Dergelijke mislukte versies belanden heeeeel soms in de winkel, waarna ze automatisch zeldzaam en dus gewild, en dus bruut veel geld waard zijn. Tenslotte zijn er nog de mensen die zelf hun eigen amiibo figuren aanpassen of maken. Dat is vet, met zorg en aandacht gemaakte custom characters rocken veelal. Deze custom creaties worden vaak ook weer verkocht. Sterker nog, sommige gasten gaan zover, dat ze er een complete verpakking bijleveren. Check dit dan! 

Poke01

Kleiner

 

Kennen we deze nog?!

Hier is menig trauma geboren.

Fuck

 

Hearthstone's Undertaker wordt minder krachtig

The Undertaker in Hearthstone is een zeer populaire en effectieve kaart. Veel mensen in de community vinden het kwaadaardig ogende skelet in z'n paarse jas te krachtig. Blizzard vindt dit nu ook en maakt de kaart daarom een tandje minder sterk. The Undertaker is een 1-2 creature die je al voor 1 mana kunt neerleggen. Vervolgens krijgt hij +1 strenght en +1 health voor iedere andere creature met deathrattle die je opgooit. Aangezien er zat goedkope creatures zijn met deathrattle  valt de Undertaker al in vroeg stadium flink te boosten. Wat betekent dat de tegenstander flink veel moet investeren om de kaart op te ruimen. Na de aankomende patch zal The Undertaker alleen nog +1 strength krijgen bij elke friendly creature met deathrattle die erbij komt. Geen +1 health meer, wat uiteraard betekent dat hij een stuk makkelijker valt om te leggen, hoeveel boosts de Undertaker ook al heeft ondergaan.

HS

De Wacht heeft nog niet echt vaak scheldend achter z'n computer gezeten nadat zijn tegenstander met Undertakers liep te strooien. Maar goed, de Wacht is dan ook geen hardcore Hearthstone speler, en hij kan zich best voorstellen dat op hoog niveau deze Undertaker net een tikkeltje te krachtig is. 

 

Nintendo was 51 jaar geleden al gaaf

Nintendo schopte in 1966 al keihard kont. Toen maakte ze bordspellen, een ervan zag er toen zo uit.  Kijk die voorkant van de doos. 

Doos

Kijk het speelbord. 

Bord

Kijk de monster waar je het tegen op moest nemen. Kijk ze!

Monsters

Als iemand vandaag de dag zulke tekeningen zou maken, was het automatisch kunst. Zonder dollen, echt gaaf om te zien wat Nintendo dik vijftig jaar geleden maakte om de kinderen en families te vermaken.

 

Gratis voor Xbox

Wat zullen we volgende maand gratis kunnen downloaden? Dat is de zeer terechte vraag die wordt gesteld door iedereen die betaalt voor Xbox Live Gold. Het antwoord voor februari is daar. Gratis binnen te slepen is... Brothers: A Tale Of Two Sons! Een zeer fijn puzzel avontuur, gratis verkrijgbaar voor de Xbox 360 bezitter met gold, de eerste helft van volgende maand. De tweede helft is het lekker lange afstanden knallen want vanaf de 16e valt Sniper Elite V2 gratis te verkrijgen. Wat betreft mensen met een Xbox One, zij kunnen de hele maand de indie titel genaamd #IDARB binnenslepen. #IDARB is een soort geflipte kruising tussen volleybal en Smash Bros. maar dan met extreme pixelgraphics. Logisch, de Xbox One catalogus is nog niet zo groot maar wel grappig dat nu juist de technisch hoogstaande current-gen consoles vaak indie games cadeau aanbieden die theoretisch ook op een PSOne hadden kunnen draaien. De Wacht is verder helemaal voorstander voor lekker veel indies, juist ook op de current-gen consoles. Prima dus, en niet vergeten, zondag allemaal Brothers: A Tale Of Two Sons downloaden! Gratis...

Broers

Rolling 4 life

Waarom zou je lopen als je ook gewoon kan rollen? De Wacht heeft niet echt een antwoord op de vraag maar wel onderstaande bewegende beelden. 

 

Random awesomeness

Steampunk, cowboy en skull madness! Met steampunk indianen als bonus. 

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord