Nieuwe info over Hollow Knight: Silksong en personage Hornet 

Nieuwe info over Hollow Knight: Silksong en personage Hornet 2021-01-02T10:28:15
De eerste, echte Nachtwacht van 2021 is een feit! Laten we die meteen maar flink volproppen, met vannacht: details over Hollow Knight: Silksong, de releasedatum van The Binding of Isaac: Repentance, Bandai Namco’s duurste project tot nu toe, de eerste vijf minuten van Hitman 3, een prototype van Sonic the Hedgehog 1, en meer. Goedemorgen!

Nieuwe details over Hollow Knight: Silksong bekend

In het nieuwe EDGE-magazine staan een paar pagina’s over Hollow Knight: Silksong, zoals Michel al meldde in zijn Nachtwacht van vorige week. Nou, dat magazine is dus uit en we weten nu inderdaad een stuk meer over het vervolg op Hollow Knight. Nintendo Everything heeft de belangrijkste nieuwe informatie puntsgewijs genoteerd (waarvoor onze dank), en de Wacht vertaalt daar hieronder een deel van, speciaal voor jou:

 • Hornet (het nieuwe personage) is sneller en acrobatischer dan Knight.
 • Hornet kan zichzelf aan plateaus optrekken.
 • Grotten zijn groter geworden ten opzichte van de vorige game, zodat ze wat beter bij haar grootte passen.
 • Team Cherry benadert het design van de vijanden anders omdat Hornet vlugger beweegt en een betere vechter is. Ze zijn ook complexer.
 • Je kunt een mantling-animatie (het optrekken aan een ledge) stoppen om sneller de lucht in te gaan.
 • Magie staat niet zo op de voorgrond in Pharloom, maar er gaan genoeg rare dingen gebeuren – zoals pelgrims die zich gedragen als een cult.
 • Aan het begin van de game worden spelers blootgesteld aan de oude én nieuwe gameplay-systemen (het is niet alleen bedoeld voor Hollow Knight-veteranen).
 • Meer variatie in gebieden – te beginnen in Moss Grotto, dat uitmondt in het met lava gevulde ‘boneforest’, een gebied dat uit deel 1 geschrapt werd.
 • Veel vijanden aan het begin van de game en fall damage hitten je voor twee hits van de healthbar.
 • Hornet kan healen met een vaardigheid genaamd Bind.
 • Er zijn drie maskers ipv één.
 • Volgens Team Cherry’s co-director/medeoprichter Ari Gibson speel je vaker met full health enerzijds en bijna dood anderzijds; de gameplay wordt zo opgezet dat je tussen die twee uitersten heen-en-weer schakelt.
 • Hornet komt kralen tegen die ze op elk moment van een ketting kan trekken om te gebruiken als currency. Als je doodgaat verlies je alleen de kralen die je losgetrokken hebt, alles wat nog aan het lijntje zit behoud je.
 • Er zijn ongeveer 100 verschillende uit de grond komende bankjes waar je bij kunt saven.
 • De moeilijkheidsgraad moet ongeveer gelijk liggen aan die van de eerste game.
 • Hornet heeft tools die gemaakt kunnen worden bij bankjes, met behulp van Shell Shards die ze van gesneuvelde vijanden oppakt.
 • De Pimpillo Bomb zorgt voor een area-of-effect-explosie.
 • Straight Pins zijn kunai-achtige werpmessen die Hornet kan gooien. Ze kunnen gemodificeerd worden om drie tegelijk te gooien.
 • Het (voorlopige) doel van Hornet is om het Citadel te bereiken, helemaal bovenaan de wereld.
 • Hornet kan loadouts instellen en gebruiken, genaamd Crests.
 • Hornet kan tegelijkertijd verschillende missies/taken op zich nemen (combat-challenges, het vinden van geheime locaties, items verzamelen, etc.). Deze kunnen bijgehouden worden via onder andere notitieborden die door de wereld heen zijn verspreid.
 • Hollow Knight-componist Christopher Larkin werkt ook aan Silksong.
 • Silk Spear is een ‘superpowered’ uithaal waarbij Hornet naar voren schiet met haar wapen, iets waar ze plakkerige barrières mee kan doorbreken. Kost haar wel een deel van haar Silk-voorraad.
 • Er is nog altijd geen releasedatum bekend…

Hollow Knight: Silksong
                 

The Binding Of Isaacs sequel-waardige DLC Repentance komt uit op 31 maart

De fans die aan het einde van 2020 braaf achter hun PC zaten te wachten op de release van de gigantische The Binding of Isaac-uitbreiding Repentance, komen bedrogen uit. In plaats van de release van de DLC, die naar verluidt de grootte van een sequel heeft, dook een nieuwe releasedatum-trailer op. Geen 31 december, maar 31 maart dus. Dan verschijnt Repentance alleen nog voor PC (via Steam), de consoleversie van de DLC zal later uitkomen – net als bij de voorgaande DLC’s het geval was. Het was al een tijdje duidelijk dat de datum van 31 december een placeholder was op Steam, maar niet iedereen was daarvan op de hoogte, wat de teleurstelling bij sommige fans verklaart.

De Wacht is überhaupt nog niet klaar met de basisgame en alle DLC die tot nu toe is verschenen, daar zijn nog wel een paar honderd uurtjes voor nodig. Dat belooft dus nog wat voor de release van Repentance, waar de Wacht op dit tempo ergens in het volgende decennium wel ‘klaar’ mee zal zijn. Enfin, de releasedatum van Repentance werd gedropt in een nieuwe trailer die een feest van herkenning zal zijn voor fans van de franchise. Isaacs kamer is te zien, met daarin een kast vol items waar spelers van de game na al die uren aan roguelike plezier innig mee bekend zijn geworden:


                 

Release ANNO: Mutationem uitgesteld naar eind 2021

Toen de bijzondere action-adventuregame ANNO: Mutationem in augustus op Sony’s State of Play een nieuwe trailer kreeg, dachten we nog dat ‘ie in december van vorig jaar uit zou komen. December kwam en ging, maar ANNO: Mutationem was nergens te bekennen, en dan zien we in deze rare tijden de bui natuurlijk al hangen: uitstelnieuws. Ontwikkelaar Lightning Games ging op de laatste dag van het jaar het internet even op om dat uitstel te bevestigen en er uitleg bij te geven.

In de post zeggen de devs spijt te hebben van het uitstellen, maar dat ze het nodig vonden omdat ze nog niet het gevoel hadden dat de cyberpunk-game klaar was. De devs hebben plannen om de algehele game-ervaring te verbeteren, en daar moet veel bestaande content voor worden herzien. Daarbovenop werken ze ook aan het optimaliseren van de next-gen-versie. Een specifieke releasedatum is er nog niet, hij moet in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen. Voor nu staan er alleen versies voor de PC, PS4 en PS5 gepland. Inb4 “wow een cyberpunk-game die niet te snel uitkomt!!1!1!”

             

Katsuhiro Harada werkt aan Bandai Namco’s duurste project tot nu toe

Tijdens een nieuwjaarslivestream getiteld ‘Piro Live! New Year’s Eve Special 2021’ was Bandai Namco’s game designer, director en producer Katsuhiro Harada te zien en horen. Daarin zei hij iets opvallends over een nog onaangekondigde game; het wordt qua productiekosten het duurste project van Bandai Namco tot nu toe. Dit is natuurlijk een losse uitspraak in een livestream en het zou kunnen blijken dat het niet helemaal waar is, maar het mag duidelijk zijn dat deze nieuwe (AAA-)game niet niks is. Wat het precies is weten we natuurlijk niet, maar Katsuhiro Harada vindt het ongelooflijk dat de bazen van Bandai Namco akkoord gingen met het voorstel. Het groene licht is er dus al een tijdje, maar door de coronacrisis loopt het productieproces vertraging op.

Veel meer had Harada niet te zeggen over Bandai Namco’s nieuwe game. Hij dropt nog wel even een kleine hint: “I’m developing things other than fighting games. I don’t think I’ll ever do any other fighting game other than Tekken. But I won’t say what this project is at this point.” (thanks voor de vertaling, Gematsu). Het klinkt aannemelijk dat het nieuwe project dus géén fighter is, tenzij het toch een nieuwe Tekken-game blijkt te zijn, maar we zullen er dit jaar vast meer over te horen krijgen.

Bandai Namco logo
              

Het gaat goed met de ontwikkeling van Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Over de ‘Piro Live! New Year’s Eve Special 2021’-stream gesproken, ook CyberConnect 2-president en -CEO Hiroshi Matsuyama was van de partij. Hij gaf een korte update over de in maart aangekondigde game Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan, gebaseerd op de verdomd populaire mangaserie/anime. Matsuyama meldde dat hij nog niets mocht zeggen over de inhoud van de game, laat staan in welke stadium het ontwikkelingsproces zich bevindt, maar meer informatie zal in de “nabije toekomst” gedeeld worden. Hij voegt wel toe dat de ontwikkeling goed verloopt, en dat dat mede komt doordat het overgrote deel van het CyberConnect 2-team eraan meewerkt. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan staat gepland voor dit jaar (in Japan) en komt uit op PS4. Het is nog onbekend of en wanneer de game naar Nederland komt.

Demon Slayer
                

Nier-makers Yoko Taro en Yosuke Saito werken aan twee games

Oké, nog een nieuwtje over die Japanse livestream, dan. Want er zijn niet één, maar liefst twee games in ontwikkeling door NieR: Automata-duo Yoko Taro (van Bukkoro) en Yosuke Saito (van Square Enix), zo bevestigden de twee live. Gek genoeg is Yosuke Saito over één van die games totaal niet enthousiast, en zegt hij dat hij er direct mee zou stoppen als dat kon. Die game werd een jaar geleden voorgesteld door Taro, maar Saito zei direct nee omdat hij nooit zo’n soort game zou willen maken. Taro nam daar geen genoegen mee en bereidde een presentatie van een uur voor om zijn collega over te halen. Enigszins met tegenzin, ging Saito uiteindelijk toch maar akkoord met het voorstel, en daar heeft hij naar eigen zeggen dus al spijt van.

Over de inhoud van het project is nog helemaal niets bekend, maar dit klinkt als een slechte voorbode – of juist een goede, het is immers wel het geesteskindje van de man die we altijd met een eng masker zien rondlopen. Naast dit project werken de twee ook nog samen aan een ándere game, en dat schijnt iets te zijn waar ze het allebei helemaal mee eens zijn. Het project waar ze samen enthousiast over zijn, komt als eerste uit. Maar wanneer? Joost mag het weten.

NieR Automata
                 

Check de eerste vijf minuten van Hitman 3’s openingsmissie in Dubai

De eerste grote triple-A-game die in 2021 uitkomt is IO Interactives Hitman 3, het laatste hoofdstuk van hun trilogie aan stealthgames. Het is dus bijna poëtisch dat we aan het begin van 2021 een blik op de openingsmissie krijgen. Heel veel is het niet, zeker niet voor een game die je uitdaagt om een missie op de meest uiteenlopende, creatieve manieren op te lossen, maar hieronder kun je de eerste vijf minuten van de missie in Dubai zien. Met daarbij een uitzicht van jewelste, meer dan prima graphics en de gameplay die we inmiddels wel gewend zijn van IO’s Hitman-games. Laat 20 januari dus maar komen, want dan komt Hitman 3 uit voor PC (tijdelijk exclusief via de Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X en zelfs Nintendo Switch (wel gestreamd via de cloud). Hitman 3 werkt als kers op de taart ook nog eens met PlayStation VR.


                      

Prototype van Sonic the Hedgehog 1 voor de Sega Mega Drive duikt op

Eind 2019 dook een prototype van Sonic 3 op, nieuws waar veel fanatieke Sonic-fans zo hard van achterover vielen dat ze gouden ringen verloren. Toen die versie echter helemaal was uitgeplozen gingen deze fans natuurlijk niet bij de pakken neerzitten, en verschoof de aandacht naar een ander doelwit: een prototype van Sonic the Hedgehog 1 voor de Sega Mega Drive. En ja hoor, ook díé hebben ze gevonden. De Heilige Graal is daarmee binnen, en zelfs te zien op het Twitch-kanaal van de man die ook het nieuws naar buiten bracht: Hidden Palace. De prototype werd opgespoord door The Cutting Room Floor, in samenwerking met een gebruiker genaamd ‘drx’. De lijdensweg die de superfans afgingen om dit kopietje te bemachtigen is trouwens best interessant, check het hele verhaal maar eens als je niet vies bent van een beetje lezen (al komt het met een anticlimax neer op “iemand gaf ons uiteindelijk een kopietje”).

Deze versie van Sonic 1 is een prototype van de game die vroeger werd uitgestuurd naar gamemagazines, waarmee zij een preview konden schrijven en screenshots konden maken. Het overgrote deel van de mechanics en levels die we kennen uit de officiële release van de game waren al van de partij, maar er moest overduidelijk nog een hoop gebeuren voor ‘ie in de winkels kon komen. Zo is op de stream van Hidden Palace te zien dat Sonic vast komt te zitten in 360-spins, dat objecten vast komen te zitten in de muren en dat er nog veel placeholder graphics werden gebruikt. Interessant is dat Hidden Palace met behulp van enkele debugging tools mogelijk geschrapte mechanics opspoorde: Sonic die een soort bal door een tunnel duwt, bijvoorbeeld. De stream toont ook een donkere versie van de Green Hills Zone, waardoor sommige fans speculeren dat er ooit een dag- en nachtcyclus op de planning stond.

Ook op het gebied van leveldesign zouden er nog een paar dingen veranderen ten opzichte van deze versie; de lucht aan het begin van de Marble Zone was helemaal gevuld met UFO’s, maar die zijn in de winkelversie niet te zien. Zo zullen er in de komende dagen en weken steeds meer geschrapte assets, vijanden en mogelijk mechanics opgespoord worden, en krijgen we toch weer iets meer te weten over het ontwikkelingsproces van een legendarische game. Een mooie dag voor videogame-historici!

Sonic the Hedgehog sega mega drive
                     

Nieuwe trailer voor Guilty Gear Strive

De Wacht zei het dinsdag al: er komt op oudjaarsdag een Guilty Gear Strive-trailer uit waarin personage Anji Mito te zien is. Je kunt hem hieronder bekijken. De trailer bevat wat cinematische beelden, en gelukkig ook nog wat gameplaybeelden waarin Anji Mito zijn gigantische waaiers aan het werk zet. Fans verwachtten dat Arc System Works ook nog een teaser in petto had na afloop van de trailer, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn. Je zult het voor nu moeten doen met alleen Anji Mito. Guilty Gear Strive staat gepland voor 9 april van dit jaar en komt uit op PS4, PS5 en PC.


              

Jurassic World Evolution gratis via Epic Games Store tot 7 januari

Niet iedereen is een fan van de Epic Games Store, maar je kunt weinig slechts zeggen over het feit dat ze gedurende vijftien dagen vijftien games weggaven (ook al was niet elke game even denderend). De laatste dag is aangebroken, en pakketje nummero 15 kun je de komende vijf dagen gratis claimen: het is Jurassic World Evolution! Ja, een van de minst actievolle Jurassic-games, waarin vooral het managen van een Jurassic-park centraal staat. Maar hee, gratis is gratis. Mocht je voor geen geld – uhh, voor geen gratis game – de Epic Games Store installeren, dan kun je natuurlijk ook de Steam-versie kopen; die is nu in de aanbieding en verkrijgbaar voor €4,49.

            

Kersverse Japanse teaser voor Monster Hunter Rise


                

Releasetrailer van horrorgame Misery Mansion

En onthoud: donker = eng.


               

Weer een 'eerste preview' van The Witcher 3-mod HD Reworked Project

De Wacht is momenteel bezig met een playthrough van The Witcher 3 met de HD Reworked Project-mod (lees: enkele maanden geleden begonnen, nog niet afgemaakt), waardoor de game nóg mooier wordt dan ‘ie al was. En wat blijkt, de maker van de mod is nog lang niet klaar met zijn werk, zoals hij laat zien in een nieuwe trailer. Er gaan weer een hoop textures verbeterd worden in Geralts omgeving:

                  

De makers van Back 4 Blood praten over hun visie in nieuwe developer-video

De Wacht denkt nog regelmatig met warme gevoelens terug aan Left 4 Dead; jaaaren geleden, toen hij nog bij zijn ouders woonde en met Suicide Silence door zijn koptelefoon al headbangend legers aan zombies afknalde. Left 4 Dead 2 was een waanzinnig goede sequel, eentje waar de Wacht zich online tientallen uren in vermaakte. Hoewel Valve nog niet wil opschieten met het uitpoepen van een derde deel in de franchise, willen de originele devs van Left 4 Dead dat zéker wel. Onder de naam Turtle Rock Studios (voorheen Valve South) brengen zij daarom Back 4 Blood uit, en in onderstaande video kun je zien wat hen inspireerde en hoe ze te werk gaan.

Een van de eerste dingen die gezegd worden is dat het een “all new and original game” is, maar da’s natuurlijk een beetje lulkoek. Maar goed ook, want als ze succesvol voortborduren op de magie van Left 4 Dead gaan ze heel veel gamers heel erg blij maken. De Wacht zit al schuimbekkend te wachten op de release van Back 4 Blood, maar moet nog even geduld hebben. De co-op zombieshooter komt namelijk op 22 juni uit voor Xbox One, Xbox Series S/X, PS4, PS5 en PC. 

Dat was 'm weer, fijn begin van 2021 verder!!  

Deze Wacht werd getypt onder het genot van de legendarische muziek van MF Doom (in het bijzonder de albums Madvillainy, The Mouse and the Mask en Operation: Doomsday). R.I.P. 

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord