Niantic kondigt Pokémon Go Snapshot aan en Bethesda toont 9 minuten gameplay van Rage 2 

Niantic kondigt Pokémon Go Snapshot aan en Bethesda toont 9 minuten gameplay van Rage 2 2019-02-13T00:21:40
Heb je altijd al idiote foto’s willen maken van je Pokémon in Pokémon Go, dan kun je binnenkort naar hartelust kieken. Niantic heeft Go Snapshot aangekondigd, waarmee je (wanneer je maar wil!) AR-foto’s schiet van je kleine monsters. Lees meer in de N8W8!

monorail
   

Vandaag is het 13 februari, wetenschappelijk gezien geen mega-interessante dag. Behalve dan het gekke ongeluk met de monorail in Walt Disney World dat vandaag in 1974 plaatsvond: twee monorailtreinen botsten tegen elkaar op. Hoe heeft dat nou kunnen gebeuren? Klinkt alsof iemand zat te slapen. Doe jij dat maar niet, want je moet wakker zijn! De aankomende nacht is Nintendo Direct, dus klaar zitten om 23:00 uur! Maar voor het zover is, heeft je Wacht eerst nog een heleboel nieuws over niet-Nintendo-zaken.


   

Pokémon Go krijgt AR fotomodus

Pokémon wordt binnenkort voorzien van Go Snapshot, zo laat Niantic weten. Het is een zeer welkome toevoeging. Het maakt het mogelijk om augmented reality-foto’s te maken. Dat kon al wel, maar alleen tijdens het vangen (en dan heb je wel belangrijker werk om je op te concentreren). Wanneer Go Snapshot komt, is nog onbekend. Je kunt foto’s van de Pokémonstertjes die je al hebt gevangen direct op je social media zetten, want ja, daar is het Niantic natuurlijk vooral om te doen: gratis reclame. Je kunt er ook wel heel toffe foto’s mee maken hoor…

pokemon
   

pokemon
  

Red Dead Online-beta krijgt nieuw Law & Bounty-systeem

Op 26 februari komt er een flinke update aan voor de Red Dead Online-beta, waarmee onder andere het Law & Bounty-systeem wordt toegevoegd. Dat betekent dat er wat meer regels komen. Als je je erg crimineel gedraagt, dan gaat het bedrag van je bounty omhoog en er komt zelfs een Wanted-melding voor je in het spel als je echt te gestoord bezig bent. Speel je agressief, dan word je makkelijker zichtbaar op de kaart, waardoor je je beter maar een beetje gedeisd kunt houden, zodat je weer wat minder opvalt. Dat betekent wel dat je pas binnen 150 meter gezien wordt. Dit alles is bedoeld om te zorgen dat sluipschutters het iets minder makkelijk krijgen. En ja, er komen natuurlijk ook nieuwe Daily Challenges aan. Yeehaw!

red dead
   

Shazam-featurette laat de acteurs aan het woord

SHAZAM! Je zal maar de hele dag rondlopen met een enorm licht op je borst; daar hebben we toch smartphones voor? In de film Shazam, die in april uitkomt, komen we er ongetwijfeld achter waarvoor dat dient. Hier is alvast een featurette met acteurs die dingen roepen over alles Shazam:


   

Twee miljoen bezoeken voor Bohemian Rhapsody (in Nederland!)

Bohemian Rhapsody staat officieel in de top 3 Nederlandse Box Office. Van alle films ooit in de bios in Nederland, is de Queen-flick de derde best bezochte film:

1. TITANIC (1997) - 25.811.758 euro

2. SPECTRE (2015) - 20.520.272 euro

3. BOHEMIAN RHAPSODY (2018) - 19.411.172 euro

4. AVATAR (2009) - 18.973.116 euro

5. SKYFALL (2012) - 18.862.913 euro

Laten we hopen dat ie Titanic niet inhaalt, want die is tenminste iets dichterbij waargebeurd. Sorry, je Wacht kan die maar moeilijk laten gaan (never let go!). Er komt trouwens een speciale sing along-voorstelling van de film op 13 maart, maar je Wacht moet er niet aan denken dat mensen die mooie Queen-tracks in het bijzijn van anderen gaan meeblèren, jij wel? Enne, nu we het toch over muziekfilms hebben: in juni verschijnt de Danny Boyle (excitement!) Beatles-film Yesterday, waarvan vandaag een nieuwe trailer is verschenen:


  

Reddit wil niet dat je dingen weggeeft

Op een Redditpagina over Nintendo Switch was iemand zo vriendelijk om een spel weg te geven. Het bleek een trendsetter, want steeds meer mensen boden gratis games aan. Het werden er volgens de mods van het platform iets teveel, waarop de giveaways tijdelijk zijn geband. Kotaku sprak met een moderator die het heel opvallend vond dat er ineens zoveel weggeefacties waren, waarop hij besloot dit een halt toe te roepen.

Het lastige is dat op een gegeven moment de hele pagina werd overgenomen door weggeefacties en dat het niet duidelijk was wat nou grapjes waren en wat echt was. Dus ja, op zich is Reddit niet tegen lieftallige gebruikers die hun online vrienden iets cadeau willen doen, maar wel tegen mensen die er een grap of hoax van maken. Echter lijkt het nu ook in andere SubReddits te beginnen (bijvoorbeeld bij PlayStation 4), waardoor er misschien nog strengere sancties zullen moeten gaan gelden. Pas dus op dat je niet blij wordt gemaakt met een dode mus.

cadeau
   

Tijd voor chaos: 9 minuten pre-beta-gameplay van Rage 2

Er is een video online verschenen van Bethesda met daarin 9 minuten Rage 2-heerlijkheid. Paarse wolken, rode lasers, zwarte puinhopen en vooral een heleboel te bizar hoog in de lucht vliegende personages om neer te schieten: Rage 2 is aan! Nou ja, bijna dan: 14 mei verschijnt de game op PC, PlayStation 4 en Xbox One.


  

Lekker lezen: artikel over de architectuur van games

Soms moet je Wacht je even wijzen op een cool iets van iemand anders. Meestal zijn dat YouTubers, maar ditmaal is het Eurogamer dat met een interessant verhaal kwam, met toffe afbeeldingen over de architectuur in games.

architectuur
   

Rocket League introduceert parties en clubs

Pysonix heeft in een nieuwe video wat meer uitleg over wat er naar Rocket League aankomt, namelijk de cross-platform vriendenlijst. Op 19 februari kun je lijsten maken met daarop vrienden die niet per se allemaal op hetzelfde platform Rocketleaguen. Er zijn nog geen volledige patchnotes beschikbaar, dus wordt vervolgd. Je krijgt trouwens van 7 maart tot 11 maart dubbel XP omdat het in-game evenement van lente 2019 geannuleerd is. Het team wil zich focussen op een evenement dat later dit jaar volgt. Maar goed: wel die friends list dus, volgende week.


  

Valve denkt dat er menselijk meer mogelijk is in SteamVR

Als je hardware ontwikkeld, dan moet je natuurlijk rekening houden met wat de mens zoal kan, wat gezond is en natuurlijk of de technologie er ook klaar voor is. Er is een nieuwe update van SteamVR uit, omdat Valve er dus nu achter is dat er menselijk meer mogelijk is dan ze voor ogen had.

Er werd tracking data van Beat Saber gebruikt om te zien hoe snel mensen kunnen bewegen in virtual reality. Mensen blijken hun polsen veel sneller te kunnen bewegen dan Valve dacht (3.600 graden per seconde). Dat moet ook wel in die gestoorde nummers die Beat Saber af en toe op je afstraalt. SteamVR kan vanaf nu dus nog accurater bijhouden hoe mensen bewegen.

Pas op: de onderstaande beelden kunnen als hypnotiserend worden ervaren:  

Microsoft teast HoloLens voor 24 februari

MWC mag dan bepaald geen gamebeurs zijn, het is wel een tech-evenement waar een heleboel bedrijven komen die veel met games te maken hebben. Microsoft vindt het in ieder geval een goed moment om daar in Barcelona op 24 februari meer te laten zien van de next-gen HoloLens. We wisten al dat Sydney, zoals het project heet, eraan zat te komen: hij is waarschijnlijk wat lichter en heeft een mooier display. Het is er wel tijd voor, want de originele HoloLens is uitverkocht.


  

Voor de liefhebbers nog een foto van je Wachts nieuwe inkt, vergeet Valentijnsdag morgen niet (tenzij je iemand bent die liever schoorvoetend murmelt over Hallmark-commercie) en natuurlijk een fijne dag pandaag!

tatt
   

panda

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord