'Next-gen is weinig indrukwekkend' 

'Next-gen is weinig indrukwekkend' 2013-07-18T10:23:02
Ok, misschien is next-gen juist wel heel veel indrukwekkend maar in ieder geval niet voor een zooitje Japanse ontwikkelaars die de Wacht tegen het lijf liep. Inspiratieloze games en ontbrekende ontwikkelingen, aldus de oosterse spelenmakers. Wat denkt de Wacht ervan? Scrollen, klikken en lezen baklap!

Japanse ontwikkelaars zien next-gen niet zitten

Website Gameindusrty International heeft even lopen peilen bij een paar Japanse ontwikkelaars omtrent de next-gen ontwikkelingen en games. Simpel gezegd, de geluiden zijn niet al te positief.

Japie

Zo is daar bijvoorbeeld Motohide Eshiro, producer van recentelijke Ace Attorney titels. Deze ziet vooral weinig innovatie in de aankomende games. Sonic the Hedgehog series director Takashi Iizuka is vooral teleurgesteld hoe weinig toekomstige games nog zijn gericht op het jonge publiek. Toshihiro Nagoshi, die aan Yakuza games heeft gewerkt, is ook nog weinig onder de indruk. En dan de vroegere baas van Team Ninja, Tomonobu Itagaki , die ziet het helemaal negatief in. Quote:

"In a world where our customers now have their attention divided by their PCs, their tablets and their smartphones, simply having consoles expand upon what they previously were isn't going to work any longer,"

Jajaja, de Wacht vindt het allemaal een beetje gezeur. De eerste reeks games van de nieuwe generatie is veelal een kopie van de vorige maar dan iets mooier. Daarbij hebben we al best interessante dingen gezien. Samen online spelen (niet mijn ding gok ik maargoed) wordt steeds beter uitgewerkt, ik zeg The Division en Destiny, om maar wat te noemen. Daarnaast zijn Indie games bij launch al een gevestigd onderdeel. Check de indies op de PS4, dat is geen kattenpis en was vorige generatie nog heel niet vanzelfsprekend. Verder kan een tablet, telefoon en zelfs PC never de nooit vervangen wat een console kan. Ultiem game vermaak op de bank met één of meerdere personen (en een krat pils yo). Dus rustig aan meneren Japanse ontwikkelaars.

 

De Wii U verkoopt!

Althans, meer dan voorheen. In Japan. Dankzij Pikmin 3. Wie houdt er ook niet van de gekleurde mennekes, die zo goed mogelijk proberen huis te houden in tuin-achtige omgevingen? Nu we het er toch over hebben, dit is wat er vorige week rockte in Japan.

Pkmn 

Software

 • Pikmin 3 (Wii U, Nintendo) - 92.720 / Nieuw
 • Youkai Watch (3DS, Level 5) - 53.654 / Nieuw
 • Earth Defense Force 2025 (PS3, D3 Publisher) - 37.024 / 191.713
 • Friend Collection: New Life (3DS, Nintendo) - 26.065 / 1.259.847
 • New Super Luigi U (Wii U, Nintendo) - 24.881 / Nieuw
 • Toukiden (Vita, Koei Tecmo) - 20.853 / 186.963
 • Toukiden (PSP, Koei Tecmo) - 19.262 / 118.404
 • Dead Island: Riptide (PS3, Spike Chunsoft) - 18.462 / Nieuw
 • Metal Gear Solid: The Legacy Collection (PS3, Konami) - 17.599 / Nieuw
 • Donkey Kong Country Returns 3D (3DS, Nintendo) - 12.963 / 206.322

 

Hardware

 • 3DS - 43.435 (44.222)
 • Wii U - 22.199 (8.251)
 • Vita - 15.662 (20.776)
 • PS3 - 12.698 (11.683)
 • PSP - 5.830 (5.768)
 • Wii - 1.434 (1.334)
 • Xbox 360 - 396 (313)
 • Total - 101.654 (92.347) 

Verder leuk om te zien: Zie B-game Earth Defense Force gaan dan! En Dead Island doet het relatief ook lekker. Xbox 360? Gewoon nog steeds keihard onderaan, die vieze Amerikaanse bak van een console... Eind deze maand mogen we overigens ook gaan genieten van het nieuwste Pikmin avontuur. Woei!

 

Quote van de week

Kom eens op met dat Beyond Good and Evil 2 dan! Wij willen het, er is een nieuwe generatie consoles en de ontwikkelaar is er volgens mij ook wel klaar voor. Michel Ancel, jeweetwel, die van Rayman, die loopt anders aardig te teasen met z'n gepraat (richting IGN). Check:

"I think now with those new consoles arriving, yes, we want to try again making that game,"

En dan met meer vrijheid dan ooit tevoren, helemaal met next-gen megawerelden en opties om te ontdekken. Oe, ik voel nog een quote aankomen:

My feeling is that you want to investigate with your own way of investigating. I like the freedom of choosing your vehicles, flying away with the spaceship and all those things. It was in Beyond Good & Evil 1 but it was not as much as we wanted. I like the fact that if you want to fly from one city to another, one planet to another, it's something that you should be able to do. That freedom and the world of Beyond Good & Evil is very challenging to do."

Zo, wie had er geen zin in die game? Hoezo teasen? Goddomme, aan de bak dan!!

 

Microsoft Smartglass trager dan Wii U

Zomaar nog even wat geluiden uit de man achter Rayman Legends, dezelfde Michel Ancel. De Wii U mag dan wel niet echt next-gen zijn. De touch screen van de Wii U controller krijgt meer voor elkaar dan Microsoft Smartglass. Althans, volgens Ancel kan het niet de Wii U en haar touch screen gameplay reproduceren. Dit gezegd hebbende, heeft Ancel nog wel wat extra commentaar ook voor Nintendo. Hij is geen fan van de stylus. Dat zou allemaal wel wat vinger-vriendelijker mogen, zoals bij tablets zeg maar. Check Shacknews er maar op na voor meer info.

Rl

Dingen met blokken

Dingen bouwen met blokken, het levert genoeg populaire shit op. Zowel fysiek ambachtelijk als digitaal. Denk Lego, denk Minecraft. Wat de Wacht nog effe niet had opgevangen, is dat de twee dominators der blokkenbouwerij elkaar allang gevonden hebben. Er bestaat gewoon een fysieke Lego Mincraft set. Of officieel genoemd, een official Lego Minecraft set. Goddomme (de 2e alweer deze Wacht), hier is het bewijs.

Deze blokkenorgie is zo'n succes dat er nog twee sets aankomen, the Village  en the Nether. Het komt er op neer dat je met Lego blokken je eigen Minecraft dorp en wereld kan bouwen..... Heftig.

 

Gewoon effe een awesome plaatje

Actueel, neuh... Awesome... Yess!!

Awesome


Flashback naar Flashback

Hee, oude lullen gamer! Weet je nog, de eerste Prince of Persia?! Die game was vooral vet omdat de animatie zo soepel liep. Zulke vloeiende bewegingen waren tig jaar geleden nog zeldzaam. Soort van zelfde verhaal met Flashback, het futuristische verlengde van PoP. Dat waren pas animaties. Het gebrek aan details gaf de game meteen een mooie minimalistische look en maakte het geheel extra stijlvol. Dat maakt het een beetje gevaarlijk voor de remake om ook maar in de buurt te komen van de coolness van het origineel.

De remake van het uit 1992 stammende Flashback komt deze zomer naar XBLA en in de herfst naar het PSN en de PC. Of het de moeite waard wordt? Doe zelf gerust een gok, filmpie hieronder. Het mooie is in ieder geval wel dat het origineel bij de remake zit inbegrepen. Safe!

  

Nintendo gaat voor Seaman?

Één van de games die al jaren op de to-play-list staat, is Seaman. Seaman is een Dreamcast cult klassieker waarbij je van doen had met een vis. Een vis met het gezicht van een chagrijnige Japanner. Deze vis kon je stukje bij beetje opvoeden waarbij via een microfoon met de visman moest praten. Denk maar niet dat de Seaman perse een logische conversatie retourneerde en er daarbij op de koop toe ook niet mee zat een paar beledigingen te plaatsen. Klinkt aantrekkelijk non? 

SM

Een Dreamcast op de kop tikken plus de game zien te vinden, is wellicht niet meer nodig. Nintendo is on it. Tenminste, zo lijkt het, waarom zou je anders de namen Mysterious Pet: Legend of the Fish With A Human Face en Mysterious Partner: Legend of the Fish With A Human Face veilig lopen stellen. De Wacht wil de Seaman graag ontmoeten, als dat kan via de Wii U, prima!

Speurtocht naar de BF3 easter egg

De reis is belangrijker dan de bestemming. Of zoiets. Een uitspraak welke zeker waar is in het geval van de grote Battlefield 3 speurtocht. Er schijnt een easter egg in te zitten waarbij er een bepaalde audio file wordt afgespeeld. Totaal onboeiend, zo'n audio file. Wat er echter nodig is de easter egg te aanschouwen, is best wel ziek. Een heus avontuur op zichzelf. De Wacht heeft zich sowieso goed vermaakt met onderstaand verhaal. Met dank aan Fons

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord