Next-gen GTA V en hardcore Facebook games 

Next-gen GTA V en hardcore Facebook games 2013-02-05T15:30:31
Rockstar heeft geruchten over een mogelijke next-gen GTA V ontkracht en beweert dat het uitstel alleen komt omdat de huidige game meer ontwikkeltijd nodig heeft. Maar belangrijker, we komen er eindelijk achter waardoor Toki Tori 2 vertraging opliep!

Castlevania: Mirror of Fate komt naar consoles?

Mercury Steam hield een persmomentje voor Castlevania: Mirror of Fate. Onderaan deze Wacht vindt je wat fijne gameplaybeelden van het eerste level van de 3DS-titel. Wat de meeste digitale koppen echter luiden, is dat de studio zich al klaar lijkt te maken voor een HD-port!

Goed, er zijn nog geen knopen doorgehakt, maar Konami’s kastelenman Dave Cox, zegt dat ze het zeker overwegen. Via CVG:

“We created everything in high definition – all the textures, all the levels, high-poly models, everything – and we kind of shrunk it all down into the 3DS.”

Castlevania

Wordt de game dus echt overgezet, dan is er al flink wat voorwerk gedaan en kunnen veel models gewoon opnieuw gebruikt worden. Cox rook echter de headlines al en voegde tijdens het interview toe dat ze vooralsnog een exclusiviteitsdeal met Nintendo hebben. Maar ja, dat had Capcom ook met Resident Evil: Revelations

Zouden jullie Castlevania: Mirror of Fate willen kopen voor een HD-bak of de PS Vita?

 

Facebook gaat dit jaar voor hardcore games

Als de Wacht de laatste cijfers mag geloven, is de groei een beetje uit Facebook. Tuurlijk, Mark Zuckerberg zit qua inkomen nog steeds op 46,4 Jan Meijroos, maar er moeten ondertussen wel nieuwe markten worden aangeboord. Anders gaan de aandeelhouders zuur kijken. Het nieuwe doelwit: de hardcore gamer!

Er is zelfs een manager voor game partnerships opgetrommeld om het nieuws te verkondigen. Sean Ryan vertelt het volgende aan Reuters:

“You’ll see a whole set of games hitting in the next two quarters in particular and throughout the year that really start to redefine what people think of Facebook games.”

Facebook belooft dat de netwerksite zo’n tien grote titels krijgt dit jaar, die absoluut de hardcore gamer zullen aanspreken. Als voorbeeld noemt Eurogamer het aankomende ChronoBlade, een Diablo-achtige hack-and-slasher die er eigenlijk best wel vet uitziet.

De game wordt ontwikkeld door de studio van Dave Jones, medebedenker van GTA en maker van recente meh-games zoals APB en Crackdown. Er komen echter nog meer titels aan die de honger van de hardcore gamer kunnen stillen. Moeten ze natuurlijk wel eerst een Facebook-account aanmaken. Like dan meteen effe dit artikel ennuh onze hele pagina en en en praktisch alles dat we uitstoten!

 

LA Noire bloopers

Net als echte acteurs laten stemacteurs ook weleens een take mislukken. De motion capture studio van LA Noire, die de fraaie gezichtsanimaties voor zijn rekening hield, heeft nu een blooper reel in elkaar gezet!

Aangezien bijna alle realistisch ogende games motion capture en/of motion acting gebruiken, ziet de Wacht dit graag tot de standaard uitgroeien. Gewoon tussen de extra’s effe een filmpje maken van een hakkelende Nolan North, of een Lara Croft die opeens Lady Gaga zingt. Kom maar op!

 

‘GTA V vertraging komt niet door next-gen’

GTA V is vertraagd van de lente naar september. Als je dat nu nog niet wist… dan kan het je waarschijnlijk geen fuck schelen… en lees je dit alleen omdat je me zo’n fantastische schrijver vindt en letterlijk geen letter van mijn epistels wil missen omdat je hart anders breekt van verdriet. Weet je zeker dat je niks om GTA V geeft?

Anyway, Rockstar heeft de geruchtenstroom rondom next-gen plannen voor de game in de kiem gesmoord. Het ging er blijkbaar nogal ruw aan toe in de commentsectie op de officiële site. Om die reden is er een statement gepubliceerd met de volgende tekst:

“To those of you saying or seeing various conspiracy theories about there being some other ulterior motive for this delay, rest assured that they're all nonsense - literally the only reason we've delayed the release is because we want the game to be as good as it needs to be.”

Het wordt dus niet actief ontkent dat de game naar de next-gen consoles komt, maar het heeft niets met de huidige vertraging te maken. Er zijn ook nog geruchten over een Wii U- en PC-versie, maar daar is Rockstar nog niet over uit.

Ze beloven in de tussentijd nog wel informatie te brengen over de multiplayer, die even revolutionair als de singleplayer moet worden. Ook krijgen we een dezer dagen de boxart te zien. Het is echter allemaal samen met de hele game, uitgesteld naar een nog nader te bepalen tijdstip.

 

Waarom Toki Tori 2 uitgesteld werd

Over uitstel van grote games gesproken, ook Toki Tori 2 werd een paar maanden geleden uitgesteld… voor onbepaalde tijd nog wel! In een blogpost brengt Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes eindelijk een beetje duidelijkheid over waarom ze hun belofte moesten breken.

Baas Collin van Ginkel schrijft dat de releasedate eind december voor de Wii U simpelweg krankzinnig was. De week voor de deadline moest er nog zoveel gedaan worden en er was geen tijd om het eindproduct te playtesten. Ze hadden Toki Tori 2 wel kunnen uitbrengen, maar niemand zou daar gelukkig van zijn geworden. Kijk maar eens hieronder hoeveel gedetailleerder de levels in de tussentijd zijn geworden.

Nintendo bleek begripvol te zijn en zonder een harde deadline, was het veel relaxter werken voor Two Tribes. De huidige game nadert zijn voltooiing en daarna is het alleen nog finetuning. Een nieuwe datum wordt nog niet genoemd, maar hopelijk hoeven Wii U-bezitters geen maanden meer te wachten.

 

Dragon Quest VII Japanse reclames

Dragon Quest VII komt binnenkort uit in Japan voor de 3DS! Reden voor de televisie daar om reclame na reclame uit te kotsen. En reden voor de Nachtwacht om die kots op te likken, aangezien het de enige info is die Square Enix durft uit te brengen over een eventuele westerse release.

Maar hé, kop op! De kans bestaat er nog steeds. Dit is tenslotte wel Square Enix waar we het over hebben! Kijk, als het een originele game zoals Bravely Default was, hadden we het kunnen shaken. Maar Dragon Quest VII is een remake en heruitgaven douwt Squenix ons al jaren door de strot! Houd de moed erin mede-RPG fanaten!

 

Een stukkie Castlevania: Mirror of Fate

Zoals beloofd, een stukkievan het eerste level van Castlevania: Mirror of Fate. Met developer commentary!

 

Alle zieke wapens van Metal Gear Rising

Het is al zo’n 18 uur geleden sinds de laatste Metal Gear Rising trailer, hoog tijd dus om een nieuwe online te zetten! Deze behandelt de wapens die Raiden krijgt als beloning van de verschillende eindbazen. Als je zijn katana al ziekelijk cool vond, houd de defibrillator dan bij de hand wanneer je dit filmpje kijkt.  

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord