'Microsoft kan Xbox One-beleid nog veranderen' 

'Microsoft kan Xbox One-beleid nog veranderen' 2013-06-09T01:53:34
Inmiddels staat de koffie in grote aantallen in de keukenkastjes. Er is veel magnetronvoer om de trek snel weg te krijgen, maar ook de caffeïnedrankjes zullen de komende dagen genuttigd worden. Het is weer tijd voor de meest epische week van het jaar; die van de E3! Vannacht nog even wat voorpret met de Xbox One, Beyond: Two Souls en een rechtszaak tegen Ubisoft!

Microsoft kan nog terugkrabbelen?

We beginnen de Wacht met een nuance wat betreft al het slechte Xbox One nieuws van gisteren. Ja, de Wacht geeft meteen toe dat deze berichten duister van aard waren, maar tussen al die slechte quotes zat er ook eentje die wat hoop biedt. Kotaku plaatste het als een echte hipster in een plaatje, om ons eraan te herinneren dat we de Xbox One nog niet moeten afschrijven. Het enige dat nog mist is een blurry achtergrond, maar hier gaan we:

Microsoft

Als het internet dus voldoende blijft klagen, zodat Microsoft het idee krijgt dat ze dik gaan verliezen, dan zou het bedrijf nog het één en ander kunnen omgooien. De Wacht vermoedt dat veel van de E3 af zal hangen. Als Sony naderhand de zware favoriet lijkt te zijn, kan Microsoft het eigenlijk niet veroorloven hiermee door te gaan toch?

Het is wel opvallend dat de media selectief bepaalde quotes publiceren, terwijl de nuances niet besproken worden. De hele wereld lijkt bloed te willen zien! Microsoft trapt de E3-shows van maandag af, vanaf 18.30 Nederlandse tijd kunnen we alles via de livestream volgen. Er staat bijzonder veel op het spel voor de Xbox One, dus we mogen grootse dingen verwachten!

 

Maker Assassin’s Creed klaagt Ubisoft aan

Weten jullie nog dat de maker van Assassin’s Creed (Patrice Désilets) bij THQ aan de game 1666 werkte? Diezelfde THQ die kort geleden failliet ging, waardoor Désilets via overnames alsnog bij zijn voormalige werkgever aan de slag moest! Zoals jullie je misschien nog herinneren verliep dat niet zo goed, de beste man moest na mislukte onderhandelingen meteen het gebouw van Ubisoft verlaten. De beveiliging hielp een handje, dus we kunnen concluderen dat alles niet geheel vriendelijk is verlopen daar!

Patrice Désilets

Het hoofd van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft inmiddels laten weten dat 1666 voor onbepaalde tijd in de koelkast verdwijnt. Désilets is hier natuurlijk kapot van, aangezien al zijn harde werk nu gewoon de prullenbak in verdwijnt. Hij klaagt om die reden Ubisoft aan! Allereerst eist de man 400.000 Amerikaanse dollars van Ubisoft, waarvan 250.000 dollar één jaarsalaris is en hij wil nog 100.000 dollar voor emotionele schade. Die laatste 50k is bedoeld om de kosten te dekken en andere voor ons niet-boeiende randzaken.

Daarnaast probeert onze verdrietige vriend echter de rechten van zijn game 1666 terug te krijgen! In zijn contract met THQ stond namelijk een clausule, waarin stond dat Désilets de rechten zou krijgen van de game als THQ het ooit zou cancelen. In principe heeft Ubisoft dat contract overgenomen, dus dit verhaal krijgt zeker nog een staartje. Ubi zei tegen GameInformer dan ook dat ze de tijd nemen om hun strategie te bepalen. Tot die tijd laten ze niets los over de rechtzaak. Even later stuurde ze een minimale wijziging van hun verklaring. Het bedrijf zal zich pas tijdens de zaak over de kwestie uitlaten.

Gunnen jullie Désilets zijn game of moet meneer niet zo janken?

 

Bescherm je privacy!

De Wacht houdt zich zo nu en dan bezig met het volgen van privacy-zaken, vooral degene die om het internet draaien. Het is niet alleen belangrijk om bepaalde regels in de gaten te houden, je moet als internetgebruiker eigenlijk gewoon weten wat er in je router gebeurt. Inmiddels is zelfs Anonymous hip, want Facebook-meisjes maken zich ook hard voor de strijd om privacy. Kijk maar hoe belangrijk ze dat vinden!

Privacy!

 

Het is het gevoel!

Gelukkig ken je dit gevoel als PU-redacteur niet! 

Gamen = Werken?

 

State of Decay verkoopt er 250.000 in 48 uur!

Als je denkt dat digitale games het niet geweldig kunnen doen, dan heb je het dus keihard mis! State of Decay verscheen op 5 juni op Xbox Live Arcade en binnen 48 uur haalden meer dan 250.000 gamers de titel digitaal binnen. Er is maar één game die het beter deed op XBLA. Dat was Minecraft en tja, met die game kun je natuurlijk niet meer opboksen! Daarom blijft deze prestatie zonder meer noemenswaardig. Zeker omdat het inmiddels de 123.044ste zombie-game is! De ontwikkelaar had bovendien nauwelijks budget om aan marketing te doen. Ze benadrukken op hun website dat het succes allemaal aan de gamers te danken is:

All we had was what we believed was a great game and a great community. And make no mistake, a solid game is not enough, not in 2013. Plenty of great games wither away in obscurity. This train got rolling because you got out and pushed.

State of Decay

Tja, nogal wiedes. Al het succes wordt door gamers gemaakt of gekraakt! State of Decay kreeg op verschillende websites wel erg hoge cijfers en lijkt dan ook een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan. De Wacht was eigenlijk eventjes klaar met zombie-titels, maar nu hij dit nieuws heeft vernomen begint het toch wel te kriebelen.. Gaan jullie hem ook proberen?

 

Buig voor de Steelcase van Beyond: Two Souls

Ja, buig bitchez! Alsof de normale box art van Beyond: Two Souls nog niet vet genoeg was, presenteren we jullie hier even de modderfokking, ongelooflijk epische, adembenemende steelcase! Die krijg je dus bij de Special Edition en eerlijk is eerlijk, de Wacht vindt dit zonder overdrijven de mooiste case ever. Nu heeft de Wacht (helaas) geen PS3, dus deze zal nooit in zijn kast komen te staan. Maar potverdorie zeg, neem zelf eens een kijkje:

Beyond Two Souls

Je krijgt bovendien nog wel wat extra content bij deze editie:

  • Premium steel book packaging
  • Additional playable scene (30 mins gameplay)
  • Behind The Scenes video features
  • Official soundtrack
  • Dynamic theme & avatar pack

Wat vinden jullie ervan? De game ligt vanaf 11 oktober in de winkels, gaan jullie dan voor de Steelbook Edition of neem je genoegen met de normale versie?

 

Oprichter Atari 'nerveus' wegens always-online

Nolan Bushnell wordt een beetje zenuwachtig van dat gepush van always-online! De man richtte vroeger Atari op en is daarmee een legende binnen de industrie. Zijn grootste angst is dat games straks allemaal opgeslagen worden in de cloud, en dat deze titels dan verloren gaat als opeens besloten wordt dat de server uit de lucht moet! Hij ziet het always-online eigenlijk als een stap naar de ultieme vorm van distributie. Voortaan koop en krijg je al je games online, via je console. Dat vindt deze meneer dus maar niets, hij bewaart het liefst al zijn games gewoon fysiek op de boekenplank:

With the coin-op game business, I wanted to keep one of every game we ever had, but the number of times various people said, ‘Gee, why don’t we get rid of these old things…

Nolan Bushnell

Lekker old-skool dus en de Wacht schaart zich volledig achter deze baas. Zoals Maarten graag aan de boekjes ruikt, zo wil de Wacht lekker ordinair kunnen pronken met zijn game-collectie. En laten we wel zijn; een digitale bibliotheek ziet er veel minder cool uit! Natuurlijk is dit pure speculatie van Bushnell, maar zijn theorie is niet ondenkbaar. Veel analisten zijn hem al voor gegaan in de voorspelling dat we in de toekomst al onze games digitaal aanschaffen. 

Achten jullie de kans op deze ontwikkeling groot? Zou je er een probleem mee hebben? De Wacht leest het graag in de comments!

 

Nachtmuziek met kippen

Na de geiten vroeg een oud-huisgenoot of het nu niet de beurt was aan de kippen. De Wacht laat jullie beslissen; is dit de nieuwe rage?

REACTIES (72) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord