Meer dan honderd games naar Google Stadia in 2021 

Meer dan honderd games naar Google Stadia in 2021 2021-02-15T00:13:32
Goedemorgen! Zoals altijd was het weekend te kort. Toch laten we ons niet kennen en stappen we vol goede moed de werkweek in. Google Stadia heeft de moed trouwens ook nog niet opgegeven en heeft bekendgemaakt dat er in 2021 meer dan honderd games aan de streamingdienst worden toegevoegd. Verder kun je de officiƫle trailer van Zack Snyder's Justice League bekijken en lees je alles over een dappere Canadese retailer.

Er worden in 2021 meer dan honderd games aan Google Stadia toegevoegd

Dat blijkt uit een community blog van de streamingdienst. Het bericht bevat een aantal releasedata van games die onderweg zijn naar Google Stadia. Volgens het team achter Stadia is dit slechts een greep uit honderd games die onderweg zijn naar de streamingdienst. Goed nieuws dus voor Stadia-gebruikers. Zeker gezien het feit dat Stadia onlangs nog aankondigde dat het gaat stoppen met het ontwikkelen van first-party games. Na veertien maanden werd het tijd voor Google om die strategie te herzien. Het plan is nu vooral om uitgevers te voorzien van hun technologie, terwijl de interne studios de deuren sluiten. Eens kijken of de nieuwe strategie het tij kan keren.

Stadia

Canadese retailer verklaart oorlog aan Sony en verkoopt vervangbare PS5-kappen

Het Canadese bedrijf DBrand is begonnen met het verkopen van vervangbare PlayStation 5-kappen. Je weet wel, die gekke flappen aan de zijkant van die console die amper verkrijgbaar is. Maar, mag dat wel van Sony? Nee, natuurlijk niet! Tenminste, dat is wat de techgigant vorig jaar zei tegen PlateStation5, een andere webwinkel die door sony werd verplicht om de lijn met PlayStation 5-kappen stop te zetten. Daarnaast moest de webwinkel onmiddellijk de naam van de website veranderen. Dbrand is, naar eigen zeggen, niet bang voor de dreigementen van Sony, en daagt het miljardenbedrijf zelfs uit. “Go ahead, sue us”, schrijft de Canadese verzetswinkel. De mat zwarte kappen worden aangeboden voor $49,- en bevat het volgende bijschrift: 

With the release of Darkplates, the unthinkable has happened. We've taken Sony's monumental achievement in bad design... and fixed it. We can only assume that our prizes are in the mail

De platen van Dbrand bevatten volgens het bedrijf een persoonlijke stempel. Een aanklacht door Sony zou volgens hen zinloos zijn. Je Wacht weet het allemaal zo net nog niet, maar bewondert de brutaliteit van de kleine Canadese onderneming. 

PS5

Wolken besturen in Call of Duty: Black Ops Cold War

Het is niet bepaald nieuwswaardig, maar merkwaardig is het wel. Het is een Call of Duty: Black Ops Cold War-speler namelijk gelukt om controle te krijgen over de virtuele wolken van Moskou. Een Reddit-gebruiker plaatste een video van de bug. In de video is te zien hoe de speler invloed uitoefent op een wolkenpartij door in- en uit te zoomen met de scope op zijn geweer. Een woordvoerder van Treyarch laat in de comments van het bericht weten dat er momenteel naar de bug wordt gekeken. Het stelt allemaal niet gek veel voor, maar grappig is het wel. Kijk zelf maar.

I control the clouds now from r/blackopscoldwar

Gameplaybeelden van de Verus Mode in Demon Slayer - Hinokami Kepputan 

Nadat er vorige week informatie lekte over een next-gen versie van Demon Slayer - Hinokami Kepputan, werd er vandaag gameplay gedeeld van de Versus Mode. Deze keer is de informatie afkomstig van de ontwikkelaar zelf. De beelden werden namelijk getoond tijdens de Kimetsu No Yaiba Anime 2nd Anniversary. Het gaat hier echter wel om een voorlopige build van de game, waardoor lang niet alle vechters zijn inbegrepen. Hieronder kun je de gameplaybeelden bekijken.

Valheim momenteel populairder dan GTA 5 of PUBG

Dat blijkt uit een overzicht van SteamCharts. De populaire Noorse fantasy game is momenteel populairder dan publiekslievelingen PUBG, Apex Legends en zelfs Grand Theft Auto 5. Enkel Counter-Strike: Global Offense en Dota 2 hebben momenteel meer gelijktijdige spelers. Valheim verkocht overigens meer dan een miljoen (virtuele) exemplaren in een week. De game werd op 2 februari uitgebracht en lijkt zich nu al te hebben gevestigd als één van de grote namen op Steam en Twitch. De coöperatieve survivalgame gooit twee tot tien spelers in een gigantische, procedureel gegenereerde wereld. Men moet als Vikingen samenwerken om de computergestuurde vijanden te verslaan om zo te overleven in de tiende Noorse wereld. Hieronder kun je de trailer van de game nog eens bekijken.

Valentijscadeautje: speciale skin voor Fall Guys 

Devolver Digital heeft een korte video vrijgegeven waarin het de nieuwste Fall Guy-skin onthult. In de trailer wenst het team achter de battle royale game al hun spelers een fijne Valentijnsdag toe door hen een speciaal cadeau aan te bieden. Het woord ‘cadeau’ voelt, volgens je Wacht, overigens misplaatst aangezien de nieuwe skin wordt weggezet voor 2000 kudo’s. Spelers die de skin aan hun kledingkast willen toevoegen, moeten wel opschieten. De ontwikkelaar heeft namelijk bekendgemaakt dat het pakje enkel en alleen verkrijgbaar is tot 16 februari a.s. Hieronder kun je de Valentijnsvideo van Fall Guys bekijken.

Officiële trailer van Zack Snyder’s Justice League onthuld

Over een maandje verschijnt Zack Snyder’s versie van Justice League op HBO Max. De hoogste tijd voor een trailer dus. Dat is precies wat HBO dacht toen het vandaag de officiële trailer van het project online wierp. De korte video begint met een voice-over van Jesse Eisenberg (Lex Luthor) en bevat verder beelden van Jared Leto als The Joker. Ten slotte wordt er aan het eind van de video bevestigd dat de film vanaf 18 maart a.s. te zien is op de streamingdienst van HBO. 

HUD-veranderingen in Dead by Daylight worden herzien

Dat heeft ontwikkelaar Behaviour Interactive in een Tweet laten weten. In het bericht schrijft de ontwikkelaar te hebben geluisterd naar de feedback van de spelers, en dat de HUD herzien wordt. De ontwikkelaar deelt ook alvast een voorproefje van het nieuwe ontwerp, ook al is deze naar eigen zeggen nog lang niet af. 

Dead by Daylight is een vier-tegen-één game waarin één speler de rol van een moordenaar op zich neemt. Deze persoon speelt in first-person modus. De andere vier spelers moeten zien te overleven, en hebben alleen toegang tot een third-person perspectief. Spelers kunnen zelf kiezen om solo te proberen te overleven of dat zij samenwerken met andere personages die moeten overleven. Het spel verscheen in 2016 en moet ergens dit jaar een next-gen upgrade ontvangen.

ead

Een goede werkweek toegewenst!

g

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord