Kun je met Second Chance Van straks respawnen in Fortnite

Kun je met Second Chance Van straks respawnen in Fortnite? 2019-03-04T00:10:54
Dataminers haalden Fortnite overhoop en vonden een heel interessant busje. Wordt het straks mogelijk om te respawnen in de battle royale-game? Ander nieuws in deze N8W8 over: de early access van The Elder Scrolls: Blades, de toekomst van gaming volgens Xbox en een uitbreiding van het team van Cyberpunk 2077.

Cats <3
      

Kun je met Second Chance Van straks respawnen in Fortnite?

Dataminers doken in Fortnite. Ze kwamen boven met een aantal aanwijzingen die lijken te duiden op de toevoeging van een nieuwe feature: respawnen.

Voordat Season 8 in Fortnite van start ging, liet Epic al weten dat ze “pinging” wilden verbeteren en keken naar de mogelijkheid om respawnen toe te voegen. Inmiddels is beter pingen een feit. Dat betekent dat je teamgenoten kunt wijzen op points of interest en objecten. En als we de geminede data mogen geloven, laat het besproken respawnen dus ook niet lang meer op zich wachten.

Dataminers stuitten tijdens hun speurtocht door Fortnite op de toevoeging van een mysterieus busje. Bovenop het busje is een hologram van een persoon te zien. De bijbehorende files hebben de naam Second Chance Van meegekregen. Via deze busjes zou je binnenkort moeten kunnen respawnen.

Dat zit zo: het lijkt erop dat je met nieuwe cards moet gaan interacteren met de Second Chance Vans. Als je doodgaat, laat je namelijk zo’n card vallen. Deze card kan vervolgens door teamgenoten meegenomen worden naar het busje. Het succesvol droppen van een card levert je een respawn op.

                  

Epic heeft nog niet gereageerd. Het is zodoende nog niet duidelijk hoe de respawn-functie in Fortnite precies moet gaan werken, en of het een tijdelijke of permanente feature wordt. Ongetwijfeld snel meer nieuws.
      

The Elder Scrolls: Blades krijgt eerst closed bèta, daarna early access

Tijdens de E3 2018 kondigde Bethesda The Elder Scrolls: Blades voor mobiele platformen aan. Sinds die aankondiging werd de game nog een aantal keer getoond, bijvoorbeeld tijdens de Aplle Keynote. Toch is het relatief stil omtrent de game… Tot vandaag!

The Elder Scrolls: Blades

De Wachtster weet namelijk dat de game een closed bèta en early access krijgt, ook daadwerkelijk in die volgorde. De early access mogen we nog dit voorjaar verwachten. Voor de closed bèta is geen exacte datum gegeven, maar logischerwijs gaat-ie dus snel van start.

De closed bèta is alleen te checken op iOS. Zodra de game in early access komt, kun je ‘m echter ook op Android spelen. Mocht je je op willen geven voor early acces, dan kan dat via deze link.
     

Trailerovervloed

De Wachtster zet weer een aantal versche trailers voor jullie op een rijtje. Ze koos een aantal games die op een drukke doordeweekse dag ondergesneeuwd zouden raken, maar die op zo’n zondagnacht nog een laatste restje spotlight mee kunnen pakken. Kijk mee naar:

  • WARSAW – Q3 2019 op PC, PS4 en Switch
  • The Sinking City – 2019 op PC, PS4 en Xbox One
  • Boneworks – 2019 op PC
  • Sword Art Online: Hollow Realization – later dit jaar op Switch; eerder op PC, PS4 en Vita


     

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Wordt Xbox Game Pass toegankelijk op alle consoles en devices?

Phil Spencer heeft laten weten de Xbox Game Pass ook naar andere devices te willen brengen. Deze uitspraak past mooi in het rijtje geruchten/nieuwtjes die je de afgelopen maanden voorbij hebt zien komen. Eerder werd namelijk al bekend gemaakt dat Xbox Live ook naar Android, iOS en Switch komt. Dit is echter de eerste keer dat de opperbaas van Xbox zijn twee centen geeft.

Maar wat betekent de uitspraak van Spencer nu precies? Wat heb je aan Xbox Live of Xbox Game Pass op je Switch? In tegenstelling tot wat eerder gedacht werd, gaat het hier om veel meer dan alleen het verdienen van Achievements voor cross-play-titels. Spencer legt het als volgt uit:

“We want to bring Game Pass to any device that somebody wants to play on. Not just because it’s our business, but really because the business model allows for people to consume and find games that they wouldn’t have played in any other space.”

Spencer ziet het toevoegen van de subscriptieservices van Xbox aan andere devices dus als een manier om een groter publiek te bereiken. Ongetwijfeld gaat de nieuwe streaming service van Microsoft, genaamd Project xCloud, hierbij een grote rol spelen.

Spencer is overigens niet bang voor een eventueel effect op de consoleverkopen. Dat is namelijk niet waar Microsoft geld aan verdient. De poet wordt juist verdiend met de verkoop van games én de toegang tot games middels de subscriptieservices. Dus hoe meer mensen je toegang geeft tot je games, hoe meer je uiteindelijk verdient, is de gedachte.

Xbox

Waarschijnlijk onthult Microsoft tijdens de Game Developers Conference meer over het beschikbaar maken van hun services op andere consoles en apparaten.
     

The Witcher 3 director maakt promotie binnen Cyberpunk-team

Konrad Tomaszkiewicz liet zijn LinkedIn-connecties weten een mooie promotie gemaakt te hebben. Als we zijn profiel mogen geloven, is hij nu namelijk: "CD Projekt Red’s Vice President of Game Development / Design Director - Cyberpunk 2077".

Hoppa, dubbele functietitel! Maar Tomaszkiewicz heeft er dan ook hard voor gewerkt. Hij baande zich de afgelopen jaren gestaag een weg door de rangen bij CD Projekt Red. Zijn vorige rol bij de ontwikkelaar was die van Game Director voor The Witcher 3.

Cyberpunk 2077

De Wachtster vertrouwt erop dat Tomaszkiewicz aan mooie aanwinst voor het Cyberpunk 2077-team is. Een team dat met het vertrek van Creative Director Sebastian Stępień natuurlijk sowieso een man tekort kwam!
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een kijkje achter de camera’s van LEGO Star Wars en een linkje naar een model viewer waarmee je in verschillende gamewerelden kunt ronddwalen, gewoon in je browser.

Deze website <3
      

Lekker koesen!
     

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord