Kingdom Come: Deliverance-ontwikkelaar belooft save-systeem aan te pakken 

Kingdom Come: Deliverance-ontwikkelaar belooft save-systeem aan te pakken 2018-02-22T09:30:11
Shhhs... Ontwikkelaar Warhorse Studios van Kingdom Come: Deliverance kijkt mee! Lees vlug meer over de belofte om het save-systeem aan te pakken. En ga dan snel door met het nieuws over Mega Man, ontwikkelaar Remedy en een heuse Mario-encyclopedie. O, en niet te vergeten het dubbele nieuws over Fortnite.

Cats <3
    

Kingdom  Come: Deliverance-ontwikkelaar belooft save-systeem aan te pakken

Gisteren kwam Wouter zijn review van Kingdom Come: Deliverance online. Onze baardmans was zeker te spreken over de game, maar hekelde ook een aantal punten, zoals het save-systeem:

"En laat ik niet het fucking save-systeem vergeten, want dat is echt zó antiek en onhandig, dat er een mod voor was gemaakt voordat Kingdom Come: Deliverance goed en wel gereleased werd."

Zwaai allemaal even naar ontwikkelaar Warhorse Studios, want zij lezen ongetwijfeld mee. Het kan namelijk geen toeval zijn dat zij vandaag bekend maakten aan de slag te gaan met het save-systeem.

Even een korte verduidelijking: de enige manier om handmatig je game te saven in Kingdom Come: Deliverance is door te gaan koesen in een bed of door “saviour schnapps” te drinken. Dat drankje is echter prijzig en alcoholisch. En laat het nou bepaald niet handig zijn om je total loss te wagen aan de combat in de game. Spelers zitten dus te springen om een soort quick-save feature. 

Met patch 1.3 wil ontwikkelaar Warhorse Studios een "save and exit"-functionaliteit inbouwen. Hiermee kun je dus geen saves spammen, maar kun je in ieder geval wel stoppen met spelen wanneer jij wilt, zonder progress te verliezen.

Kingdom Come: Deliverance

Er is nog geen releasedatum voor patch 1.3, maar we weten al wel dat bijvoorbeeld ook lockpicking en pickpocketing aangepakt worden. Er is daarbij extra aandacht voor het optimaliseren voor controllers. Hierbij een lijstje:

  • Save and Exit functionality
  • Lockpicking minigame controls improvement on controllers 
  • Pickpocket minigame improvement 
  • Alchemy recipe for respec potion 
  • Many quest-related bug fixes

Trekt bovenstaande jullie over de streep om Kingdom Come: Deliverance ook een slinger te geven?
    

Mega Man Legacy Collection 1 en 2 komen 22 mei naar Switch

Capcom heeft laten weten dat beide delen van de Mega Man Legacy Collection (gebundeld) naar de Nintendo Switch komen. De ontwikkelaar was zelfs zo vriendelijk om een releasedatum voor deze ports te geven: 22 mei.

De Mega Man Legacy Collection bevat de eerste zes Mega Man-games, plus art work, muziek en challenges. Ook zijn er 11 fan-made challenges, die je voorheen alleen alleen in de 3DS-versie van de game kon checken met gebruik van een Mega Man amiibo.

De Mega Man Legacy Collection 2 bevat op zijn beurt Mega Man 7 tot en met 10, en de DLC voor deeltjes 9 en 10 met onder meer time attacks en bonus stages. Ook deze game bevat art work, muziek en challenges. En ten slotte zijn er nog de Switch-only challenges, die je vrijspeelt met een Mega Man amiibo.

Je kunt Mega Man Legacy Collection 1 en 2 in de eShop kopen voor respectievelijk $14.99 en $19.99. De fysieke bundel is nog niet bevestigd voor Europa, maar gaat in Amerika in ieder geval $39,99 kosten.
   

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Remedy werkt aan twee nieuwe projecten

We wisten al dat Remedy werkte aan het singleplayer-gedeelte van de F2P shooter CrossFire 2, maar uit een financieel rapport blijkt dat de ontwikkelaar nog een tweede project op de planning heeft. Dit project heeft de codenaam P7 meegekregen en zou volgend jaar moeten verschijnen.

"Our other game project, project P7 that is being done with 505 Games S.p.A., proceeded from the pre-production phase to the production phase at the beginning of the period under review. The development of the game has progressed according to our plans. P7 is expected to be released during 2019."

P7 zegt de Wachtster helemaal niets. Een nieuwe Alan Wake? Een vervolg op Quantum Break? Waarom niet allebei! Er blijkt namelijk ook nog een derde game in ontwikkeling te zijn bij Remedy. Deze krijgt echter geen coole codenaam mee in het rapport.

Alan Wake

Waar hopen jullie op?
   

Trailerovervloed

De Wachtster moet zeggen dat ze best wel heel content is met de content van deze trailerovervloed. Kijk snel mee naar:

  • Moss – PSVR; 27 februari
  • Biomutant – PC, PS4 en Xbox One; 2018
  • Monster Prom – PC; 27 april


   

Dark Horse Publishing komt met Super Mario Encyclopedia

Na het success van de drie schitterende The Legend of Zelda-boekwerken komt Dark Horse Publishing nu met de Super Mario Encyclopedia.

In dit omvangrijke werk moeten drie decennia aan Mario-geschiedenis gepropt worden. Hierbij natuurlijk aandacht voor alle games in de franchise: van Super Mario Bros. tot Super Mario 3D World. Helaas geen Super Mario Odyssey... Denk ook aan beschrijvingen van vijanden, level layouts en guides. In totaal komt dit alles neer op 256 pagina’s.

Super Mario Encyclopedia

De Super Mario Encyclopedia is vanaf 23 oktober beschikbaar voor zo’n $39,99.
    

Nieuwe Fortnite update uitgebracht en details over Season Three

Dubbel nieuws over Fortnite. Laten we beginnen met de nieuwe update. Deze patch 2.5.0 brengt namelijk nogal wat grote veranderingen naar de Battle Royale en Save the World-modi, waaronder een nieuw wapen en nieuwe gebieden.

Het nieuwe wapen in Battle Royale krijgt de naam Impulse Grenade mee. Dit explosief gaat na een korte periode af en laat dan alle spelers een stukje vliegen. Check maar:

Ook brengt patch 2.5.0 “thematische shrines” voor de Battle Royale-potjes met zich mee, in een Chinese look. Daarnaast zijn er nog nieuwe heroes en wapens voor Save the World. Deze staan in het teken van het Lunar New Year. Verder krijgt Fortnite verbeteringen op het gebied van prestatie en balans, zo wordt bijvoorbeeld de SMG tijdelijk verwijderd en heeft de Chug Jug een kleinere dropkans. En ten slotte is het Spring It On-event van start gegaan, waarmee nieuwe quests en beloningen geïntroduceerd worden.

En dan snel door naar de details over Season Three in Fortnite. Epic heeft namelijk bekendgemaakt wat het thema van de Battle Pass is: de ruimte. Het is nog niet bekend wanneer dit derde seizoen precies losbarst. Met een Battle Pass sleep je een aantal goodies in de wacht. Tot dusver is alleen nog de Mission Specialist Outfit onthuld.

Fortnite

Tingle schreef een aantal dagen geleden trouwens ook een nieuwtje over de Battle Pass. Deze kun je namelijk toch kopen met V-Bucks.

   

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen zeven hypes of gimmicks die destijds best een goed idee leken en Zuri's Spear uit Black Panther gemaakt door de mensen van Man at Arms.


   

Lekker koesen!
   

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord