John Romero en Adrian Carmack onthullen Kickstarter voor old school FPS Blackroom 

John Romero en Adrian Carmack onthullen Kickstarter voor old school FPS Blackroom 2016-04-26T09:20:25
De legendarische John Romero en Adrian Carmack zijn terug met een shooter genaamd Blackroom, maar gameplay laat helaas nog op zich wachten. Daarnaast in deze Wacht: de Gears of War 4 Collector’s Edition, info over The Walking Dead Season 3, een einde aan de rechtszaak om 1666: Amsterdam en meer. Goedemorgen!

                            

Epic Games kondigt Paragon Essentials Edition aan voor PS4

De gratis game Paragon komt op 7 juni ook in de winkels te liggen voor de PlayStation 4 en kost dan de volle 60 euro, zo onthult ontwikkelaar Epic via de PlayStation Blog. Door een exclusieve samenwerking met Sony zal er geen fysieke release naar de PC komen, maar de Wacht betwijfelt dat PC-gamers daar moeite mee gaan hebben. De toegevoegde waarde van de Paragon Essentials Edition zit hem namelijk in in-game currency en boosts – dingen die je ook nog (digitaal) via zogenaamde Founder’s Packs kunt krijgen. Check hieronder de trailer van de Essentials Edition en de volledige lijst met content die in deze fysieke release van Paragon te vinden is:

  • 6,000 Paragon Coins (worth $60). In-game currency to spend on additional Master Challenges, skins, boosts, and other items.
  • Five Hero Master Challenges. Each Master Challenge immediately grants a Challenger skin and permanent XP boost, plus unlocks unique rewards as you play, including a taunt and the Master skin.
  • Five Skins, including the launch-exclusive Wasteland Twinblast skin.
  • Five Rep Boosts (each lasts for three wins).

                    

John Romero en Adrian Carmack keren terug met Kickstarter voor FPS Blackroom

De Wacht moet bijna een traantje wegpinken nu hij het heuglijke nieuws deelt dat de oervaders van games als Wolfenstein 3D, Doom en Quake terug zijn met een nieuwe PC-exclusive first person shooter genaamd Blackroom. Inderdaad, niemand minder dan John Romero en Adrian Carmack gaan na jaren de samenwerking weer aan om ons mee terug te nemen naar de wondere wereld van de old school first person shooters. Dat het echt weer een game is van de oude stempel mag duidelijk zijn; woorden als “a mixture of exploration, speed and intense, weaponized combat”, “fast skillful movement” en “rocket jump” klinken de Wacht in ieder geval als heerlijke metalenmuziek in de oren, en onderstaande Kickstarter-video met Romero in de hoofdrol maakt de aankondiging helemaal af:

Blackrooms Kickstarter heeft op het moment van schrijven net de grens van 60,000 dollar overschreden en aast op een bedrag van 700,000 dollar. Met nog 32 dagen te gaan lijkt het project af te stevenen op een succes, maar aangezien er nog helemaal niets van de game getoond kan worden, kan alles nog gebeuren. De Wacht heeft wel vertrouwen in Blackroom; het concept van een holografische simulatie gone wrong in de handen van id Software-oprichters Carmack en Romero (met zijn geweldige leveldesigns) kan wat hem betreft niet snel genoeg uitkomen. Helaas moeten we nog even wachten, tot de winter van 2018… 

Blackroom concept art

Blackroom concept art

Blackroom concept art

                      

Als uitgevers en ontwikkelaars gewoon eens eerlijk zouden zijn

                           

Ubisoft en Patrice Désilets maken einde aan rechtszaak rondom 1666: Amsterdam

De ex-creative director van Assassin’s Creed, Patrice Désilets, heeft de rechten op de game 1666: Amsterdam teruggekregen van Ubisoft (via Polygon). Désilets stapte in 2013 naar de rechter nadat THQ Montreal werd overgenomen door Ubisoft en hij werd ontslagen; volgens Désilets stond in een contract dat hij de gamerechten kon terugkopen, maar omdat Ubisoft weigerde klaagde hij het bedrijf aan voor een half miljoen dollar. In ruil voor het laten vallen van de rechtszaak heeft Ubi de rechten van 1666: Amsterdam teruggegeven aan Désilets, maar dat wil niet zeggen dat die game binnenkort in de maak gaat. Hij is namelijk nog veel te druk bezig met de game Ancestors: The Humankind Odyssey, en het lijkt er niet op dat er plannen zijn om werk te maken van 1666: Amsterdam. Wordt misschien, ooit, hopelijk, wel eens vervolgd. 

Patrice Desilets

                        

Friendly reminder: Rocket League Hoops vanaf vandaag te spelen

                      

Driveclub VR gespot op Amerikaanse ratingsboard

Alle hoop voor Driveclub VR leek even verloren te gaan toen ontwikkelaar Evolution Studios gesloten werd en het team werd opgevangen door Codemasters, maar een rating op de Amerikaanse ESRB lijkt te hinten naar een mogelijke toekomst voor de game. Driveclub VR is de titel van de game zoals die staat aangegeven op de classificeringswebsite, maar op het feit dat het een PS4-game is en de volgende beschrijving na, krijgen we geen info: “This is a racing simulation game in which players drive a variety of cars around real world locations. Players can engage in traditional races, time trials, and drifting challenges.” Vooralsnog heeft niemand van het voormalige Driveclub-ontwikkelingsteam ook maar íets dat in de buurt komt van een bevestiging gegeven, dus hou die korrels zout nog maar even in de aanslag. 

Driveclub

                        

Hitman-video toont zes exclusieve contracten voor PlayStation 4

The Sarajevo Six vormen de zes contracten die PS4-spelers exclusief ontvangen, en met de Sapienza-episode komt nummer twee, Gary ‘The Enforcer’ Lunn, als doelwit naar Hitman. Dat vraagt natuurlijk om een nieuwe trailer, waarin je te weten krijgt waarom onze favoriete kale sluipmoordenaar ineens in een lab rondkruipt en de zoveelste villa binnenvalt. Je nieuwe doelwit is vanaf vandaag al op te sporen, dus slinger die PS4 aan nadat je de trailer hebt bekeken:

                      

Wat straling wel niet met je kan doen

View post on imgur.com

                      

Gears of War 4 Collector’s Edition onthuld en verse screenshots

Gisteren kreeg je al te lezen wat de Gears of War 4 Ultimate Edition precies schuilhoudt, en vannacht gooien we daar de inhoud van de 250 dollar kostende Collector’s Edition bovenop. Hoewel het nog niet zeker is dat de CE ook in Nederland te bestellen zal zijn – hij werd gespot op Amazon -, kun je al wel alvast bepalen of je zo’n bedrag zou willen uitgeven voor een extra statue, key chain en “premium packaging box.” Maar er is meer, check hieronder de volledige inhoud van de Gears of War 4 Collector’s Edition, die net als de andere edities op 11 oktober uitkomt voor Xbox One. O, en check daaronder een paar mooie screenshots van de Gears of War 4 Campaign.

Gears of War 4 Collector's Edition

  • A copy of the game
  • Gears of War 4: Ultimate Edition SteelBook and Season Pass
  • JD Fenix on COG Bike Premium Statue (11 inches in length)
  • Frag Grenade key chain (6 inches in length)
  • In-game bonus content: Includes three Gears Crates
  • Premium Packaging Box

Executie

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

Gears of War 4 campaign

                          

Met het bloed zit het wel goed in The Witcher 3 Blood and Wine

Witcher 3 blood and wine

                    

The King of Fighters XIV verschijnt op 25 augustus in Japan, Amerika, Zuid-Korea en Hong Kong

Maar of de game ooit nog naar Europa toe gaat komen heeft ontwikkelaar SNK Playmore niet verduidelijkt...

                       

Zo maak je zelf een Pip-Boy, zonder kernenergie!

                          

The Walking Dead Season 3 bevat Clementine en meer comic-elementen

De bedenker van de mateloos populaire franchise The Walking Dead, Robert Kirkman, heeft in gesprek met IGN een boekje opengedaan over Season 3 van Telltale’s The Walking Dead. Hij meldt dat Season 3 zal lijken op spin-off Michonne omdat er meer comic-elementen toegevoegd worden – of dat gigantische spraakballonnen  tot gevolg heeft moet nog blijken - en het verhaal meer inhaakt op de comics dan Season 2. Waar iedere fan van de The Walking Dead-games in ieder geval blij mee zal zijn, is de terugkeer van Clementine. Hoewel ze een aantal jaren ouder is, zal de speler (kort) bij haar langs kunnen gaan om te kijken hoe het met haar is, en te praten over dingen waar mensen over praten tijdens een zombie-apocalyps. Over Season 3, die gepland staat voor een release aan het einde van dit jaar, meldt Kirkman het volgende: 

Clementine The Walking Dead

I think, similar to the Michonne series, there will probably be some more comic book elements that will be working into things in some interesting ways. I don't want to reveal too much, but it'll definitely go hand in hand with the comics a little bit more than season two did.

                        

Een fijne pre-koningsdag en alvast koningsnacht toegewenst! Latèhr.

Cya

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord