Homeworld 3 in ontwikkeling; bekijk eerste trailer 

Homeworld 3 in ontwikkeling; bekijk eerste trailer 2019-08-31T11:55:19
Wie had dat verwacht? Komt er gewoon een nieuwe Homeworld aan! En dat zijn niet zomaar loze woorden, er is zelfs al een trailer. Ander nieuws deze N8W8: Yakuza 7 wordt turn-based RPG, Remedy werkt aan performance Control, 8 nieuwe Epic Games Store-titels aangekondigd en Bungie onthult komende Destiny 2-content.

Cats <3
      

Homeworld 3 in ontwikkeling; bekijk eerste trailer

PAX West is aan! En dat zullen we weten ook. Zo kondigde Gearbox geheel onverwacht Homeworld 3 aan, inclusief trailer!

Even een geschiedenislesje!

De Homeworld-serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door Relic Entertainment, waarbij Sierra Entertainment optrad als uitgever. In 2013 kocht Gearbox de rechten van THQ, waarna de eerste twee Homeworld-games een remaster kregen. De laatste game in de serie stamt inmiddels alweer uit 2016, toen de prequel Homeworld: Deserts of Kharak uitkwam. Deze prequel was van de hand van de studio Blackbird Interactive, die opgericht werd door oud-leden van het oorspronkelijke team achter Homeworld. Blackbird Interactive werkt nu aan Homeworld 3.

Homeworld 3 wordt mede mogelijk gemaakt door een Fig-campagne. Wat de rol van Gearbox dan precies is? Deze biedt in ieder geval steun in de vorm van een aantal mensen die ook meewerkten aan de Homeworld Remastered Collection.
      

Yakuza 7: Like A Dragon wordt turn-based RPG

Sega slaat een compleet andere weg in met Yakuza 7! De games in de franchise zijn tot dusver onder het actiegenre te scharen, maar voor het nieuwste deel kiest de ontwikkelaar voor turn-based role-playing gamemechanics.

Sega's Toshihiro Nagoshi liet tijdens de aankondiging van Yakuza 7 (via de Wall Street Journal) weten dat de Yakuza-serie zijn 'complete form' had bereikt. Zodoende vonden de makers het wel eens tijd voor wat anders! Maar no worries: als fans de nieuwe richting niet leuk blijken te vinden, dan wordt het volgende deel in de serie gewoon weer een traditionele actiongame.

Ach ja, het zal in ieder geval wel effe wennen zijn voor fans van het eerste uur... Misschien kunnen we hen echter verblijden met een stukje van de premisse! De hoofdrolspeler in Yakuza 7 wordt Ichiban Kasuga. Deze yakuza zat 18 jaar in de cel, nadat hij de schuld op zich nam voor de misdaden die zijn baas Masumi Arakawa eigenlijk beging. Dat verdient eeuwige dankbaarheid, toch? Nee hoor, krijgt Kasuga krijgt stank voor dank! Zijn clan laat hem in de steek en zijn baas probeert hem te vermoorden...

Yakuza 7 krijgt in Japan de subtitel Whereabouts of Light and Darkness mee. In het Westen vind je de game onder de naam Yakuza: Like A Dragon in de schappen. Een exacte westerse releasedatum voor de PS4-game hebben we nog niet. Japanners mogen er echter al vanaf 16 januari mee aan de slag. Laten we hopen dat wij snel volgen!
      

Trailerovervloed

YAS, het is weekend! Laten we deze luie, warme zaterdag eens rustig beginnen met vier versche trailers. Kijk snel mee naar:

Noita – vanaf 24 september in early access op PC
The Surge 2 – vanaf 24 september op PC, PS4 en Xbox One
Castle Crashers Remastered – vanaf 17 september op Switch
Risk of Rain 2 – nu op PS4, Switch en Xbox One


     

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Remedy werkt aan console performance van Control

Remedy laat weten dat het druk bezig is om de performance-problemen van Control op te lossen. Het gaat dan vooral om problemen op de PS4 en Xbox One. Een onderzoek van de mensen bij Digital Foundry liet zien dat de framerate soms tot wel 10 fps zakt, waardoor de game vrijwel onspeelbaar is...

Remedy werkt aan een oplossing, maar geeft meteen aan dat ze geen easy fix hebben! Verwacht zodoende niet morgen al een patch... De eerstvolgende update voor Control staat op dit moment gepland voor midden/eind september. Daarbij bijvoorbeeld ook aandacht voor de in-game map, die niet altijd goed laadt.

Raf schreef een paar dagen geleden al een fijne review voor Control. Hij prees de intense combat, onmiddellijk voelbare upgrade-opties en occasioneel geslaagde mindfucks. Helaas werden al deze geniale ideeën volgens hem ook meteen weer onderuitgehaald door een te onevenwichtige uitvoering.
     

Epic kondigt 8 exclusieve Epic Games Store-titels aan

Epic heeft 8 nieuwe exclusieve titels voor de Epic Games Store aangekondigd. Zonder verder treuzelen hierbij het lijstje:

  1. Ooblets
  2. No Straight Roads
  3. Manifold Garden
  4. Superliminal
  5. Wattam
  6. The Alto Collection
  7. Airborne Kingdom
  8. The Eternal Cylinder

Goed om te weten dat de meeste van deze games ook naar de consoles komen. Het gaat dus om PC-exclusiviteit. De releasedata van de games in de Epic Games Store is nog onbekend.
     

Bungie onthult Destiny 2-content voor nieuwe seizoen

Huh? Gaat Destiny 2 echt alweer zijn derde jaar in? Ja, dus, als je het dev-team bij Bungie mag geloven! Zijn doen in een blog hun plannen voor dit derde jaar uit de doeken. Dat zit zo:

In Year 3 krijgt Destiny 2 vier seizoenen in plaats van drie. Het eerste seizoen is het Season of the Undying, dat begint met de events in de Shadowkeep-expansie. Het idee is dat spelers kunnen zien hoe het Destiny 2-universem met elk seizoen verandert. Aan het einde hebben de collectieve acties van de spelers de world state veranderd.

'With each new Season in Destiny, we want players to feel like they - as a community - are contributing to Destiny's evolving world. Each Season in Destiny has to ride the line between delivering self-contained, Season-long world arcs and making the handoff to the next season. Together, Seasons move the Destiny universe forward.'

Destiny 2

Bij deze nieuwe seizoenstructuur hoort ook een nieuwe Season Pass. Je kunt deze nu per seizoen kopen, in plaats van per jaar. De Season Pass zal ongeveer 10 euro kosten. Bij dit systeem horen ook Seasonal Ranks, met rewards per behaalde tier. Ook zonder Season Pass kun je rewards scoren, maar als je deze wel besluit te kopen, krijg je toegang tot premium rewards, die je tevens sneller verdient. Daarnaast krijgen betalende spelers toegang tot het seasonal event, waarmee elk van de seizoenen wordt afgetrapt.

En dan ten slotte nog effe kort over het nieuwe nieuwe Seasonal Artifact. Hiermee kun je seasonal mods unlocken, waarmee je uit verschillende buffs kunt kiezen. Elk seizoen kent zijn eigen Artifact.

Het Season of the Undying is onderdeel van de Shadowkeep-expansie, die 1 oktober uitkomt, maar is ook los te scoren.
     

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: het rare verhaal over waarom Wolfenstein: Enemy Territory het geluid van een gun moest veranderen en de intro van Dragon Ball Z nagemaakt in No Man’s Sky.


Lekker weekend!
      

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord