Hitman 3-pre-load nu beschikbaar op Xbox One en Xbox X/S 

Hitman 3-pre-load nu beschikbaar op Xbox One en Xbox X/S 2021-01-13T00:10:49
Wil je Hitman 3 spelen op de Xbox One of Xbox Series X/S? Dan kun je nu alvast beginnen met het preloaden van de game! Ander nieuws deze N8W8: Cyberpunk 2077 niet meer bovenaan Steam-lijst, Warcraft-regisseur schrijft Full Throttle-script en Season-maker over vergelijking met Breath of the Wild en Journey.

Cats <3
        

Hitman 3-pre-load nu beschikbaar op Xbox One en Xbox X/S

Wil je Hitman 3 spelen op de Xbox One of Xbox Series X/S? In dat geval kun je nu alvast beginnen met het preloaden van de game!

Hitman 3 staat gepland voor 20 januari. De releasedatum laat dus nog een week op zich wachten. Toch kun je de game inmiddels al preloaden! Ten minste: als je de game wilt spelen op Xbox One of Xbox Series X/S. Ideaal als je meteen wilt beginnen zodra de game gelanceerd wordt! Bijzonder genoeg heb je daarvoor trouwens niet eens per se een pre-order nodig (via Dualshockers).

En nu we het toch over Hitman 3 hebben...

De game is een flinke jongen. De bestandsgrootte zal ongeveer 100 GB zijn. Toch is er ook goed nieuws voor onze opslagruimte! IO Interactive heeft in gesprek met PC Gamer laten weten dat Hitman 3 wat betreft bestandsgrootte niet alleen kleiner is dan zijn voorgangers, maar ook de benodigde ruimte voor zijn voorgangers doet krimpen. Dat geldt in ieder geval voor de PC-editie van de games.

Hitman 3

Hitman 3 is vanaf 20 januari te spelen op voor PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S.
       

Cyberpunk 2077 niet meer bovenaan Steam-lijst bestverkochte games 

Cyberpunk 2077 heeft wekenlang bovenaan de Steam-lijst met bestverkochte games gestaan (via SteamDB). Alhoewel de titel niet veel concurrentie heeft ondervonden van nieuwe releases, is dat toch nog steeds een indrukwekkende prestatie!

Vijf weken na de release is de heerschappij van Cyberpunk 2077 echter voorbij. De RPG is niet langer de best verkochte game op het platform. Die eer is nu voor een game die plotseling weer als warme broodjes over de toonbank vliegt: Rust!

Cyberpunk 2077

Rust (2013) is de afgelopen weken opgepakt door een aantal grote streamers. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er de afgelopen tijd wat veranderingen aan de game doorgevoerd zijn. En al die hernieuwde aandacht van streamers is het grote publiek ook opgevallen! Sinds begin januari heeft Rust zodoende alweer meer dan 1 miljoen dollar opgebracht (via Dualshockers).

Maar goed, alhoewel de verkoop van Cyberpunk 2077 dus een beetje terugloopt, zal die binnenkort vast wel weer aantrekken. Er is immers DLC op komst!
      

Comic-momentje

Comic-momentje
       

Warcraft-regisseur schrijft script voor Full Throttle

Duncan Jones, de regisseur van films als Warcraft en Moon, heeft de lockdown uiterst productief doorgebracht. De man heeft namelijk een volledig script geschreven voor Full Throttle!

                  

Full Throttle… Wat een game! Het meesterwerk van LucasArts werd ontwikkeld door grootmeester Tim Schafer (Grim Fandango, Day of the Tentacle) en is een van de Wachtster haar favoriete adventure games ooit! Ze zou dan ook niets liever willen dan een filmadaptatie van de game…

Helaas schreef Jones het script echter gewoon als fan. Er is dus niet echt sprake van een Full Throttle-film… Alhoewel: wat niet is, kan natuurlijk altijd nog komen! Het script is namelijk echt best wel goed. Zelf oordelen? Dat kan via deze Dropbox-link!
       

Season-maker over vergelijking met Breath of the Wild en Journey

In een interview met IGN laat Kevin Sullivan van Scavengers Studio zich uit over zijn nieuwe game: Season. In het bijzonder spreekt hij over de de titels waarmee de game veelvuldig vergeleken wordt.

De korte trailer van Season, die we zagen op The Game Awards, maakte meteen veel indruk. Dat zag ook de maker van de game: Kevin Sullivan. Hij bemerkte in de YouTube-comments dat mensen zijn game vooral vergelijken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Journey.

Volgens Sullivan doet de atmosfeer van Season inderdaad denken aan Journey. Zijn game wordt echter lang niet zo lineair. Is de game dan te vergelijken met een triple A-open-world-game als Breath of the Wild? Ook niet helemaal. Volgens Sullivan ligt Season precies tussen deze twee voorbeelden in. 

Omdat de trailer van Season enorm wist te intrigeren, proberen veel mensen erachter te komen wat de game voor hen in petto heeft. Gone Home, Fire Watch en Dear Esther zijn daarbij games die veel genoemd worden. Sullivan laat in ieder geval weten dat Season geen zogenoemde wandelsimulator wordt.

“There’s basically these levels of mystery and story that are going on that you’re trying to unfold and understand. Your mission of recording stuff and talking to people is how you uncover that history. There’s things that are happening in the present that are important, and there are things that have happened there in the past that are important, and you’re uncovering that.”

Anders dan de trailer misschien doet vermoeden, is Season dus meer dan 'slechts' een fietstrip door een coole omgeving!

Season komt uit op PC en PS5. Een releasedatum is nog niet bekend.
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de zeven raarste quests in Cyberpunk 2077, een terugblik op het NES-slot en GTA V-sterren Lamar en Franklin spelen hun roast-scène na.


       

Lekker koesen!        

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord