Gerucht: Scalebound wordt Nintendo Switch-exclusive 

Gerucht: Scalebound wordt Nintendo Switch-exclusive 2019-02-18T23:54:48
Weet je nog dat er ooit keihard werd gewerkt aan een game genaamd Scalebound? Microsoft trok de stekker eruit, maar het lijkt erop dat Victor Frankenstein is langsgeweest. Scalebound schijnt nu namelijk te worden gemaakt voor Nintendo Switch.

Edison
  

Hallo daar! Welkom in de Wacht van 19 februari. De dag waarop in 1937 officieel werd vastgelegd dat rood, wit en blauw de kleuren van de Nederlandse vlag zijn. En het was vandaag in 1878 dat Thomas Edison het octrooi kreeg op de fonograaf. De wat? De voorloper van de grammafoon. Voor het eerst kon geluid worden opgenomen en afgespeeld. Pretty neat. Je Wacht gaat ook iets voor het eerst doen vandaag: schrijven over de PlayStation 5 en de Xbox-opvolger.

lets do this
   

“Cross-play voor PlayStation 5 en Xbox-opvolger kan het erg moeilijk maken voor kleinere games”

Creatief brein van Outward, Guillaume Boucher-Vidal, maakt zich zorgen over wat er in de toekomst van gaming staat te gebeuren. In een interview met GamingBolt heeft hij gezegd dat als alle platforms hetzelfde ecosysteem gaan delen, het aantal multiplayergames zal afnemen omdat dat commercieel gezien steeds moeilijker zal worden. De CEO van Studio Nine Dots denkt dat de groten hierdoor steeds groter worden, terwijl de kleinere titels het zelden nog kunnen halen: “Het is tof dat spelers samen kunnen spelen, onafhankelijk vanhet platform, maar dat betekent dat grote games alleen maar groter worden en dat er nog minder ruimte is voor kleine games om hun publiek te vinden”. Daarnaast spreekt hij de wens uit dat er vooral aan krachtige hardware moet worden gewerkt, in plaats van alleen wat kleine visuele aanpassingen. Kortom, de man wil ze graag zien op volle kracht, maar wil wel een plekje houden voor indiegames en andere kleinere titels.

outward
   

“Scalebound wordt een Nintendo Switch-exclusive”

Ja, je leest het goed. Nadat Microsoft Studios begin 2017 besloot dat de productie van Scalebound zou worden beëindigd, is het volgens Nintendo Insider nu een Switch-exclusive aan het worden. Het is nog onbekend of het spel weer vanaf het begin wordt opgebouwd, of dat de erfenis van die van Microsoft nog kan worden gebruikt. En het zou zomaar kunnen dat director Hideki Kamiya dan weer aan het roer staat: Ninty en Platinum Games hebben immers een goede relatie.


   

Gerucht: binnenkort kun je van team wisselen in Pokémon Go

Heb jij spijt dat je voor het verkeerde team hebt gekozen toen je met Pokémon Go startte? Er gloort hoop aan de horizon: het zou best eens kunnen dat je eens per jaar van team mag wisselen. In de laatste update van Niantics populaire game kwamen wat bestanden voorbij, waaronder die van een Team Medallion. Dit schijnt volgens die bestanden “een trainer toe te staan van team te veranderen”. Je kunt de Team Medallion eens per 365 kopen in de shop. Wat ie moet gaan kosten, dat is echter nog niet bekend. Sowieso is er nog niets over losgelaten door Niantic en zijn dit slechts de bevindingen van Twitteraar Chrales. Maar als het allemaal wel kan straks, zou je het dan doen?

kom erbij
  

Jessica Jones en Punisher officieel geannuleerd door Netflix

We zagen het door de komst van Disney+ later dit jaar al aankomen, maar nu is het ook daadwerkelijk uitgesproken: Netflix stopt met Punisher en Jessica Jones. Het waren de laatste twee Marvel Defenders-series die er nog te zien waren op het platform. Het derde seizoen van Jessica Jones komt nog wel op Netflix. Marvel heeft ook alvast een statement naar buiten gebracht waarin het Matt Murdock’s vader quote: “‘The measure of a man is not how he gets knocked to the mat, it’s how he gets back up. To be continued…!” De kans is dus zeer aanwezig dat onze helden terugkomen, maar dan waarschijnlijk op Disney+. 

marvel
   

FDG Entertainment hint naar Monster Boy and Cursed Kingdom-demo op Switch

In december verscheen Monster Boy and Cursed Kingdom na een paar keer vertraging eindelijk op PlayStation 4, Xbox One en Switch. Op die laatste console werd de game het meest verkocht (8:1) en het lijkt erop dat uitgever FDG Entertainment graag nog meer Switch-fans wil strikken. Uit de Tweet hieronder kun je natuurlijk opmaken dat er een dino naar de game komt, of misschien een dodo, maar de meest logische keuze lijkt dan toch een demo.

fdg
   

Monster boy
   

Motorcrossers opgelet: MX vs ATV All Out krijgt anniversary edition

Oke, je Wacht schrok zich net helemaal de tandjes toen de onderstaande trailer van MX VS ATV ineens begon af te spelen. Het is geen nieuwe, maar het is even om te illustreren over welke game we het ook alweer hebben. Er is namelijk nieuws over het crosspel: op 12 maart verschijnt er een anniversary edition van MX vs. ATV All Out op PlayStation 4 en Xbox One. Dat is dus de game inclusief de “meest populaire” dlc die er tot nu toe voor is verschenen (in ieder geval Slash’s Snakepit en Hometown MX Nationals).


  

Lord of the Rings-serie wordt geteased met gedicht

Tijd voor poëzie, want Amazon Prime is flink de aandacht aan het vragen voor de nieuwe Lord of the Rings-serie die eraan zit te komen. Er zijn landkaarten getweet en nu een bekend gedicht, waardoor mensen proberen te raden waar de prequel-serie zich afspeelt. We weten echter nog niets verder, dus hopelijk worden de hints binnenkort wat concreter.

Three Rings for the Elven-kings under the sky;
Seven for the Dwarf-lords in halls of stone;
Nine for Mortal Men, doomed to die;
One for the Dark Lord on his dark throne;
In the Land of Mordor where the Shadows lie;
One Ring to rule them all, One Ring to find them;
One Ring to bring them all and in the darkness bind them;
In the Land of Mordor where the Shadows lie.

lotr
  

Liefhebbers van cartoons: de Costume Quest-trailer is hier

Amazons tv-serie van Double Fine’s Costume Quest gaat op 8 maart live en nu is er eindelijk een trailer om te laten zien wat je ongeveer kunt verwachten. De verwachtingen zijn hooggespannen: Frederator Studios van Adventure Time en Castlevania (Netflix) zit achter de serie. Vanaf 8 maart is het eerste seizoen op Amazon Prime te zien.


  

Ava DuVernay duikt dieper in het Spider-Verse

Het staat al even online, maar je Wacht wil het toch even onder je aandacht brengen: Ava DuVernay (zelf ook regisseur) heeft een director vraaggesprek geleid met de mannen achter Spider-Man: Into The Spider-Verse. Wil je dus meer weten over de animatiefilm van Spidey, neem dan even de tijd voor het onderstaande filmpje.


   

Pizzaatje, iemand?

Jullie weten het, deze W8 gooit er af en toe wat wetenschap doorheen. Dit is ook weer een mooie! Het is niet de nieuwste clip van Slipknot, al had dat wel heel goed gekund: op deze video is te zien hoe snel maden eigenlijk een complete pizza naar binnen gooien. En hoe: ze maken een soort fonteintje om mede-maden die even pauzeren niet teveel ruimte te laten innemen bij het voedsel. Dat klinkt allemaal erg schattig, maar de snelheid waarmee ze die pizza verorberen is dat bepaald niet. Dat is heel snel. Je hebt er wel 10.000 maadjes voor nodig, maar dan is na twee uur tijd je pizza met een diameter van 40 centimeter helemaal weg. Handig om te weten voor als je weer een paar vliegen in de kamer hebt in de zomer. #verstopjevoedsel


  

Nou, met die smakelijke gedachte wenst je Wacht je een heerlijk ontbijt toe, enne, ga alsjeblieft naar Alita Battle Angel want het is best een zeer amusante film. Of naar het briljante The Green Book natuurlijk. Fijne dag pandaag!

panda

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord