Gerucht: Resident Evil 8 verschijnt volgend jaar en is in first-person 

Gerucht: Resident Evil 8 verschijnt volgend jaar en is in first-person 2020-04-06T09:50:47
We hebben allemaal nog nachtmerries van Nemesis en de geruchten van een nieuwe Resident Evil-game komen alweer bovendrijven. Volgens een insider werkt Capcom aan Resident Evil 8 en wordt de game gespeeld in first-person. Verder in deze n8w8: ESA bevestigt data van E3 2021 en nog veel meer horrornieuws.

Gerucht: First person-perspectief in Resident Evil 8

Nogmaals, het gaat hier slechts om een gerucht, houd dat korreltje zout dus bij de hand. Resident Evil 3 Remake is nog geen week uit, maar volgens Dusk Golem of AestheticGamer zoals hij zichzelf noemt, is het volgende deel alweer onderweg. Volgens de insider gaat het om Resident Evil 8, al ging de game, gedurende de eerste periode van de ontwikkeling onder de naam Resident Evil Revelations 3. De vroege versie heeft kennelijk zoveel indruk gemaakt op Capcom dat de ontwikkelaar besloot de game terug te roepen en te vervormen tot een volwaardig vervolg. De insider weet ook te melden dat Resident Evil 8 in het first-person-perspectief gespeeld wordt. Daarnaast voorspelt de man dat niet iedereen de game leuk gaat vinden omdat het afstand neemt van een hoop bekende elementen.

It is first-person, and many purists are going to hate it because it's taking some serious departures in the story/enemies and the like. Hallucinations, Occultism, insanity and  not being able to trust others are huge thematics of the game

Verder claimt Golem te weten dat de game in 2021 verschijnt, en dat het niet lang meer zal duren voordat deze wordt aangekondigd. Een aankondiging op E3 was logisch geweest, maar zoals jullie waarschijnlijk wel weten, gaat die helaas niet door. Misschien wordt de game aangekondigd tijdens het E3-evenement van IGN?

Resident Evil

    

No god, please no

Voordat je Wacht over gaat op ander nieuws, wil ik het nog heel even hebben over een bijzondere Resident Evil 3-mod. Natuurlijk is Resident Evil een kweekvijver voor bizarre mods, dus heel raar kijken we niet meer op van dit soort fratsen. Toch wil ik even stilstaan bij angstaanjagende creatie van Crazy Potato. Jup, je ziet het goed, Isabelle van Animial Crossing als Jill Valentine. Hoe freaky het er ook uitziet, nu ik dit heb gezien, weet ik zeker dat Isabelle sterker is dan welke apocalyps dan ook.

Isabelle

   

Data voor E3 2021 bevestigd

Het evenement wordt volgend jaar georganiseerd van 15 tot 17 juni 2021. Dat heeft de organisator van Entertainment Software Association (ESA) laten weten aan de belanghebbenden. Volgens GameIndustry.biz heeft ESA ook laten weten dat de show wordt herzien, maar er wordt nog gekeken naar de wijze waarop. Voordat het duidelijk was dat de E3 van dit jaar werd afgeblazen, gingen er al geruchten rond over een andere vormgeving van het evenement. Er zouden bijvoorbeeld acht grote podia worden omgetoverd tot ‘experience hubs’ waar het publiek zou kunnen kijken naar celebrities en influencers die games uitproberen. Zo zouden de spelers van de Los Angeles Lakers aan de slag gaan met een basketbalgame. Wat de plannen voor de E3 van 2021 precies zijn, blijft natuurlijk nog even afwachten.


 

Console cross-play belangrijk voor Apex Legends

Dat geeft de algemeen directeur van Respawn Entertainment, Dusty Welch aan in een interview met Game Informer. Welch geeft hierbij aan dat hij de frustraties van de fans goed begrijpt en dat hij het belangrijk vindt dat console cross-play aan de game wordt toegevoegd.

I think on crossplay we see it's something that is kind of expected in the industry and is important to a game like ours. Chad [Grenier, Apex Legends' director] and I are obviously big fans of playing our game at work and in our free time - and we go home on a Friday or weekend and want to play with each other and we're on different systems.

Dusty Welch vertelt verder dat hij het zelf ook bijzonder frustrerend vindt dat hij in het weekend niet met zijn collega’s kan spelen die in het bezit zijn van een andere console. De kans dat Xbox One- en PlayStation 4-spelers in de nabije toekomst dan toch echt samen Apex kunnen spelen, lijkt dus groter dan ooit. Here’s hoping!

Project Zero/Fatal Frame-producent staat nog altijd open voor nieuwe game

Producent Keisuke Kikuchi geeft aan dat hij de serie graag uitbereid ziet worden. Echter, uiteindelijk valt of staat het idee van een vervolg van deze serie met het oordeel van Nintendo. Tenslotte is Nintendo mede-eigenaar van het IP.

Even though I have these hopes, this is a series that Nintendo publishes for us and I only handle the development. So even if I were to say I want to make another game, that doesn't necessarily mean that's what will happen. As for Fatal Frame 2 and 4, Nintendo handles the publishing rights, so we don't exactly have a say in that matter


Dus hoewel de producent het idee nog niet heeft opgegeven, klinkt een mogelijk vervolg (of remake) van de horrorgame onrealistisch. Gelukkig is er een Project Zero-film in de maak, dus er is in elk geval iets om naar uit te kijken. De film wordt trouwens geregisseerd door Christophe Gans, bekend van zijn bijdrage aan de Silent Hill-film. Volgens Gans blijft hij trouw aan het Japanse haunted house-thema en wordt het een mooi project. Laten wij hopen dat het inderdaad een succes wordt en Nintendo trek krijgt in meer Project Zero-content.

Fatal Frame

   

Streets of Rogue-vervolg in de maak

Dit liet ontwikkelaar Matt Dabrowski weten nadat hij een grote update voor het eerste deel naar buiten had gebracht. Dabrowski geeft aan dat het steeds lastiger wordt om nieuwe content en mogelijkheden te ontwikkelen voor het huidige deel. Het mag volgens de ontwikkelaar namelijk niet zo zijn dat de nieuwe content de balans van de game verstoort. Daarnaast heeft het geen zin om updates uit te brengen die verder weinig impact hebben. Tijd voor een volgend deel dus. Dabrowski werkte zes jaar lang aan het oorspronkelijk deel. Wij moeten naar alle waarschijnlijkheid dus nog wel even wachten. De ontwikkelaar geeft overigens wél aan dat hij Streets of Rogue blijft onderhouden en dat het plan is om nog één grote update uit te rollen met nieuwe content. Het is onduidelijk wat het vervolg precies gaat brengen. Dabrowksi heeft eerder al eens uitgesproken dat hij experimenteert met open werelden en voertuigen, wellicht dat deze ideeën eindelijk uitgewerkt gaan worden?

Streets

GTFO-update voegt nieuwe missies toe

Zoals jullie inmiddels wel weten, zit je Wacht nou niet echt te wachten op nieuwe horrorgames of nieuwe content voor horrorgames. Dus laten we het kort houden. Het ziet ernaar uit dat de co-op horrorshooter van 10 Chambers Collective een mooie toekomst heeft. De update die deze week verschijnt introduceert namelijk een compleet nieuwe serie missies, genaamd Rundown 002 / Infection. De ontwikkelaar heeft alvast een voorproefje van de nieuwe missies naar buiten gebracht in de vorm van een developer playthrough. Als het goed is komen daar een hele hoop enge dingen in voor, ik weet het niet, aangezien het al donker is en ik gewoon wil slapen geloof ik ze op hun woord.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord