Fortnite-raket creëert gigantische barst in de lucht 

Fortnite-raket creëert gigantische barst in de lucht 2018-07-01T14:28:54
Wat fijn dat je jouw zondagse gamesessie even onderbreekt voor heet gamenieuws, want ook op deze rustdag is er genoeg te beleven. Wat te denken van: een raketlancering in Fortnite, een update en slechts nieuws voor Star Citizen, een mogelijke nieuwe Scribblenauts-game (of -DLC) en een nasty PUBG-bug? Goedemiddag!

SGDQ2018 op volle toeren

Zo’n zondagmiddag is het perfecte moment om lekker uit te brakken en rustig naar speedrunners te kijken, dus het is maar goed dat Summer Games Done Quick 2018 tot en met vandaag plaatsvindt. Tientallen speedrunners buiten games uit voor ons vermaak, en natuurlijk voor een goed doel, deze zomer Artsen Zonder Grenzen. De Wacht heeft geen tijd gehad om alle speedruns te checken, maar hieronder alvast een verzameling van vermakelijk kijkvoer. Pas op: kan ongemakkelijke gamers bevatten.


                             

PC-gamers maken gebruik van bodemloze bodem in PUBG

Dat PUBG niet de mooiste of soepelste Battle Royale-game van het moment is, mag de pret voor veel spelers niet drukken. Maar eens in de zoveel tijd komt er weer eens een bugje langs waar een stel eikels te gretig gebruik van maakt en veel newbies een vervelend potje mee opvelevert. Zo ook in de nieuwste map Sanhok, in de PC-versie van de game, waar spelers hun hele (digitale) lichaam kunnen laten verdwijnen in een stukje grond. Mocht je deze zondag dus nog mensen willen naaien, dan kan dat prima door ouderwets te campen onder de map. Waarschijnlijk wordt dit stukje grond binnenkort wel gepatcht; mocht het al te laat zijn, dan kun je altijd nog de videobeelden terugkijken (van YouTuber niKlas).


                       

De raket in Fortnite lanceert en creëert barst in de lucht

Crack the Skye is niet alleen een verdomd goed metalalbum, het is ook wat de mysterieuze raket in Fortnite doet. Er werd al even afgeteld naar de raketlancering, en gisteren was de heugelijke dag daar: wie inlogt ziet de metalen rakker langzaamaan de lucht in stijgen en iets bijzonders doen. Want wat daarna gebeurt is een tikkeltje raarder dan we wellicht hadden zien aankomen; iets schiet van de raket, een raar geluid volgt en een gigantische rode laser wordt ineens in de grond gevuurd, waarna een raar groen metaal parallel aan de map overvliegt en even later weer iets (waarschijnlijk allemaal van dezelfde raket) de lucht inschiet en een riante barst erin veroorzaakt (gifjes via Kotaku).

Raket Fortnite

Raket Fortnite

Ontwikkelaar Epic is dus duidelijk iets van plan, en de Wacht kan deze manier van het teasen van een in-game gebeurtenis wel waarderen. De bizarre raket levert namelijk heel wat voer voor speculatie op (maar daar moet je Reddit maar eens voor bezoeken), al helpen ook de randzaken daarbij. Wat moeten we bijvoorbeeld denken van onderstaande gek uitziende energie bij de Lonely Lodge (via Reddit-gebruiker aaron4013)? Fans schreeuwen om tijdreizen en portalen naar andere dimensies, maar of daar iets van klopt zullen we moeten afwachten. Waarschijnlijk tot 12 juli 10:00 uur Nederlandse tijd, wanneer seizoen 5 van Fortnite losbarst.

Fortnite energie
                

Taiwanese ratinsgboard noemt Scribblenauts Mega Pack

Er is weer eens iets gelekt via een keuringsorgaan van games, ditmaal (weer) uit Taiwan. De Taiwan Video Game Software Ratings Board voegde recentelijk de titel Scribblenauts Mega Pack toe, en noemt de PS4, Xbox One en Nintendo Switch als diens bestemming. Naast de titel, platformen en een logo weten we alleen dat Shiver Entertainment de ontwikkelaar is. Die studio nam het werk van de originele ontwikkelaar (5th Cell) over, dus het kan hier om van alles gaan. Een remaster voor de eerste Scribblenauts-games? Een gigantisch DLC-pakket voor een al bestaande Scribblenauts (zoals het recent uitgebrachte Showdown)? Het blijft giswerk, dus we kunnen beter officiële berichtgeving afwachten. To be continued!

Scribblenauts Mega Pack logo

Scribblenauts Showdown
                           

Bloodstained: Ritual of the Night krijgt een verhaaltrailer

Symphony of the Night-producer Koji Igarashi startte in 2015 een Kickstarter-inzameling voor Bloodstained: Ritual of the Night, een spirituele opvolger van Castlevania. Hoewel de game al voor maart van vorig jaar werd beloofd werd hij uitgesteld naar 2018, maar een releasedatum is helaas nog altijd niet in zicht. De ontwikkeling ligt zeker niet stil, dat blijkt wel uit een nieuwe verhaaltrailer. Als bonusje kan iedereen die meer dan 60 dollar (ongeveer 51 euro) uitgaf aan het Kickstarter-project nu een demootje downloaden die dit jaar ook al op E3 werd getoond. Wanneer die releasedatum eindelijk wordt onthuld is een raadsel, maar wanneer Bloodstained: Ritual of the Night uitkomt is hij te spelen op PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch (Switch-versie ter compensatie voor het schrappen van de Wii U-versie).


                  

Zes nieuwe dinoboys voor Jurassic World Evolution

Mocht je ook zo’n stijf plassertje krijgen van fossiele beesten die tot leven zijn gewekt, dan zullen de aankondiging én informatieve video’s over de zes nieuwe dino’s in Jurassic World Evolution je goed doen. Het gaat hier om de dinosaurussen die zijn toegevoegd via de Jurassic World: Fallen Kingdom – Dinosaur Update, een update die verscheen na de release van de gelijknamige film. Met de update worden drie carnivoren (Allosaurus, Baryonyx en Carnotaurus), twee herbivoren (Stygimoloch en Sinoceratops) en één omnivoor (de hybride Indoraptor) aan de dinomix toegevoegd, alsmede een kleine update die enkele technische problemen bij de Xbox One- en PC-versies oplossen. Jurassic World Evolution verscheen deze maand voor PC, PS4 en Xbox One, en Florian beoordeelde de game met een aardige 7,5.


                  

Star Citizen Alpha 3.2 uitgebracht voor Kickstarter-backers, Squadron 42 komt niet in 2018

Cloud Imperium Games heeft nogmaals een kwartaalupdate voor de Kickstarter-backers van Star Citizen uitgerold. Het gaat om Alpha 3.2, met daarbij een paar leuke toevoegingen zoals mining-gameplay (via een energie-minigame en natuurlijk veel lasers), een ‘group system’ inclusief quantum travel voor de hele party, nieuwe ruimteschepen en een ‘destroy probe’, waar je waarschijnlijk dingen mee op kan blazen. Daarnaast zijn er nog veel kleine zaken geüpdatet, en zijn er ook nieuwe wapens en armor voor de FPS-gameplay.

Helaas is er ook minder leuk nieuws, namelijk dat Project Director Chris Roberts bevestigt dat de singleplayer-campaign van Star Citizen, genaamd Squadron 42, niet dit jaar nog uit zal komen. Weinigen hielden er nog rekening mee, maar nu weten we het in ieder geval zeker. Hier een overzicht van enkele nieuwe ruimteschepen om dat goed te maken:

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord