Fortnite neemt vrijdag afscheid van legacy controls 

Fortnite neemt vrijdag afscheid van legacy controls 2020-03-08T22:06:39
Ken je die Fortnite legacy controls die aim assist bieden aan gamepad-gebruikers? Die gaan komende vrijdag dus verdwijnen! Ander nieuws deze N8W8: Cyberpunk 2077 laat nieuwe vrouwelijke default protagonist zien, Warframe viert 7-jarig bestaan met gratis armor en een wedstrijd en Mortal Kombat 11-toernooi aangepast vanwege coronavirus.

Cats <3
      

Fortnite neemt vrijdag afscheid van legacy controls

Ken je de legacy controls uit Fortnite? Deze controls bieden aim assist aan gamepad-gebruikers. En dat vonden sommige spelers een tikkie oneerlijk. Zodoende maakte Epic Games bekend dat de legacy controls geschrapt worden. En daar laat de ontwikkelaar geen gras over groeien: vanaf vrijdag 13 maart zijn de legacy controls in Fortnite verleden tijd.

Epic Games liet weten dat het verwijderen van legacy controls in Fortnite noodzakelijk is. De oude instellingen dateren namelijk nog van een poging om matchmaking tussen platforms en inputmethoden in evenwicht te brengen. Aangezien muis en toetsenbord veel sneller en nauwkeurig werken dan een gamepad, werd met aim assist geprobeerd de kloof te dichten.

De legacy controls boden in de praktijk echter ook een manier om spelers door allerlei obstakels te volgen...

Fortnite

Epic Games vervangt de legacy controls in Fortnite met verbeteringen aan de aim assist. Wil je wel graag je oude Sensitivity-settingen behouden? Dat is gelukkig heel simpel. Je selecteert om te beginnen Copy from Legacy in de Controller Options. Daarnaast zet je Use Legacy Look Controls uit.

Je hebt daarvoor dus tot 13 maart de tijd!
     

Cyberpunk 2077 laat nieuwe vrouwelijke protagonist zien 

In het kader van International Women's Day komt Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red met een nieuwe versie van de vrouwelijke protagonist. Of nou ja, beter gezegd: de vrouwelijke default-optie in de game. Inmiddels is deze Miss V namelijk voorzien van een kekke rode coupe. Kijk maar:

                  

Toen de cover van Cyberpunk 2077 werd onthuld, bleek niet iedereen erover te spreken... Te generiek of te geel. Wat deze klagers toen nog niet wisten, is dat Cyberpunk 2077 wordt uitgerust met omkeerbare box art. Je kunt zodoende zelf bepalen of je liever naar de default man of de default vrouw wilt kijken. En dat is natuurlijk wel een leuk extraatje!

Cyberpunk 2077 is vanaf 17 september te checken op PC, PS4 en Xbox One.
       

Trailerovervloed

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien wiens hoofd bovenaan deze N8W8 prijkt. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: een versche trailerovervloed! Kijk vandaag mee naar:

  • Bowlbo: The Quest for Bing Bing – TBA op PC
  • Trials of Mana – 4 april op PC, PS4 en Switch
  • Neon City Riders – 12 maart op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Broomstick League – nu op PC via early access, later op PS4 en Xbox One
  • Murder by Numbers – nu op PC en Switch


     

Comic-momentje

Comic-momentje
        

Warframe viert 7-jarig bestaan met gratis armor en wedstrijd

Feesttrompet, confettikanon! Warframe bestaat alweer 7 jaar. Om dat heugelijke feit te vieren, komt ontwikkelaar Digital Extremes met gratis armor. Om deze Dex Raksaka-set te verdienen, hoef je enkel maar even in te loggen. Doe dat echter wel voor het einde van deze feestmaand.

Naast gratis armor kun je nog allerlei andere beloningen (wapenslots, wapens en cosmetics) verdienen. Daarvoor worden elk weekend speciale alerts in het leven geroepen. Het gaat daarbij specifiek om beloningen uit eerdere Warframe-jubilea.

Ook onderdeel van de festiviteiten omtrent het 7-jarig bestaan van Warframe, is een wedstrijd. Digital Extremes roept spelers op om hun idee voor een nieuw Warframe-design te pitchen op het forum. Je hebt tot 19 maart om je idee te delen. Daarna worden de 10 beste ideeën voorgelegd aan de Design Council. Het winnende idee wordt vervolgens omgetoverd tot een officieel ontwerp van Warframe community artist Eornheit.
      

Mortal Kombat 11-toernooi gewijzigd door coronavirus

Ook NetherRealm voelt zich geroepen om maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Zodoende heeft de ontwikkelaar besloten om geen publiek toe te laten bij de Last Chance Qualifier voor Mortal Kombat 11.

Finale Kombat vond dit weekend plaats in Chicago. NetherRealm Studios riep het publiek op om lekker thuis te blijven. Enkel finalisten en personeel van het toernooi werden toegelaten tot de locatie. Aangezien het om betaalde tickets ging, had niet iedereen begrip voor het besluit van de ontwikkelaar... Zeker aangezien de aankondiging super last minute gedaan werd, zodat er al veel mensen naar Chicago waren getogen.

Mortal Kombat 11

NetherRealm heeft echter laten weten dat het alle tickets zal refunden en dat mensen die hun vluchten en accommodaties niet kunnen annuleren contact moeten opnemen voor meer details. Netjes, netjes.

Ook goed om te weten: Final Kombat was natuurlijk wel gewoon te checken via streams, bijvoorbeeld hier op Twitch.
       

Memes en dingen 

Vandaag in memes en dingen: explosieve vaten onder de loep genomen, Black Mesa (de Half-Life remake) getest en de trukendoos van ontwikkelaars nader bekeken.


      

Lekker koesen!      

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord