Far Cry 4: op een olifant door de Himalaya! 

Far Cry 4: op een olifant door de Himalaya! 2014-03-22T20:17:41
Jawel, een nieuwe Wacht. Nu met 100% minder Marokkanen, en 200% meer gamenieuws! Wat dacht je van Sniper Elite 3, Murdered: Soul Suspect, Luftrausers, Metal Gear Solid: Ground Zeroes énnnnnnn... Far Cry 4!

Luftrausers raust der winkels aus

Viva Hollandia! De boys en girls bij Neêrlands trots Vlambeer lijken het hem namelijk weer te flikken: hun nieuwste game Luftrausers ligt nog geen 72 uur in de digitale winkels, maar is nú al winstgevend. Een prestatie van formaat, en ééntje die aanleiding geeft te speculeren over wellicht een nóg grotere hit dan Ridiculous Fishing. Ja, de luft is letterlijk the limit! Voor de Wacht is het in ieder geval reden zijn Indie-scepsis voor een keertje in het luchtledige te parkeren. Raus ermee!

Anyway, wie van jullie heeft Luftrausers al een slinger gegeven? 

luftrausers

 

Murdered: Soul Suspect trailer

Recentelijk was de Wacht in Londen voor Murdered: Soul Suspect. De preview stond al op PU.nl en ook in de nieuwste Power Unlimited wordt er een boekje opengedaan over deze action-adventure, waarin je als detective Ronan O'Connor het mysterie rondom je éigen moord onderzoekt.

Benieuwd of deze frisse IP iets voor jou is? Onderstaande trailer biedt must-see bewijsmateriaal!

 

Sniper Elite 3 dev diary

Alweer een spelletje waarvoor de Wacht onlangs on da road was: sluipschutterssim Sniper Elite 3! Lekker nazi's knallen in een game die alles lijkt te worden wat zijn voorgangers hadden moeten zijn. Uiteraard heb je de PU-preview allang voorbij zien komen, maar een beetje beeld bij je tekst is natuurlijk nooit weg.

Daarom: de eerste dev diarree van Sniper Elite 3! Kont dat zien, kont dat zien...

 

I'm a bat, bat man

Wouter heeft het altijd al gezegd: iets meer uurtjes in de sportschool, en hij is Batman. Al geldt dat dus feitelijk voor iedereen...

batman

batman

batman

batman

batman

batman

batman

batman

 

Microsoft en EA in de running voor 'slechtste bedrijf'

Ze zeggen wel eens dat slechte publiciteit ook publiciteit is, maar er zijn grenzen. Zo weet de Wacht zeker dat geen enkel bedrijf staat te springen om de titel 'Worst Company in America'. En nee, dat heeft niks met Frankfurters en saucijsjes te maken, maar alles met dat het publiek vindt dat je als firma werkelijk alleen geïnteresseerd bent in de vraag 'hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen op een zo kapitalistisch mogelijke manier bedonderen?'. 'Gewonnen'? Dan is de Golden Poo je deel.

Eerdere prijspakkers van deze 'Razzie voor bedrijven' waren onder andere BP, AIG en de laatste twee jaar - inderdaad - ons gamers welbekende EA. Uiteraard zijn de Elektronische Artiesten ook dit jaar weer genomineerd, al is de concurrentie voor een derde 'Worst Company in America'-award op rij bijzonder zwaar. Niet alleen The Bank of America en Time Warner, maar ook - jawel - Microsoft is namelijk een absolute kanshebber! De Xbox One-launch was nu immers niet de meest succesvolle uit de gamehistorie...

Wie zouden jullie kiezen?

golden poo

 

Far Cry 4 infobom!

Far Cry. Toch wel één van de favoriete series van de Wacht. De release van deeltje drie is inmiddels alweer even geleden, en dus zoemen er de laatste tijd meer en meer geruchten over Far Cry 4 in de wandelgangen rond. Vorig jaar nog gaf de Wacht aan dat het hem niets zou verbazen wanneer de game een compleet andere setting zou krijgen dan we tot op heden hebben gezien, en nu lijkt die vooruitziende blik wellicht waarheid te worden.

Eurogamer claimt namelijk informatie te hebben waaruit blijkt dat Far Cry 4 in het Himalaya-gebergte gesitueerd zal zijn! Hmmm, klinkt goed. En na de tropische jungle van Far Cry 1 en 3, alsook de herfstbruine savanne van deel twee niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk verfrissend. Ook op het gebied van gameplay zou de sneeuwsetting enkele interessante vernieuwingen brengen: volgens bronnen zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn op de rug van een olifant plaats te nemen! Ha, een first in gaming?

Volgens Eurogamer verschijnt Far Cry 4 in de eerste helft van 2015 voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Over eventuele last-gen versies bestaat vooralsnog geen duidelijkheid. Maar hé, als je tegen die tijd nog geen next-genner in huis hebt, verdien je het ook gewoon niet om dit spel te spelen...

far cry 4

 

Metal Gear Solid: Ground Zeroes in 7 minuten uitgespeeld!

Was vroeger alles beter? De meningen zijn verdeeld. Feit is dat er vandaag de dag prologen op games verschijnen, die dertig euro kosten en waarvan de speelduur korter is dan het gemiddelde WC-bezoek van Wouter. De Wacht heeft het natuurlijk over Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Samuel was zeker te spreken over deze veredelde demo, maar zou hij ook hebben geweten dat de game in circa 7 minuten(!) uit te spelen valt? Da's 4 euro per minuut - net iets minder dan de Wacht tijdens café-bezoekjes uitgeeft.

Hoe dan ook maakt het een mooie Stelling van de Week: 'Kwaliteit boven kwantiteit!?!'.

 

Mario Kart-glitches: mosterd na de maaltijd?

Fuck, is cheaten in Mario Kart 64 echt zo easy? Man, als de Wacht dat nou vijftien jaar eerder had geweten! Toen was spijbelen om four-player splitscreen te racen immers ongeveer zijn nummer één tijdverdrijf...

REACTIES (65) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord