'Diablo 3 later dit jaar naar Nintendo Switch

'Diablo 3 later dit jaar naar Nintendo Switch' 2018-08-16T05:08:52
Live nadat hij level 113 (!) is geworden in World of Warcraft meldt de Wacht zich, met allerheetst gamenieuws. Vannacht: Diablo 3 naar Nintendo Switch, data Pokémon Go-Community Days bekend, pluizige kung-fu-chaos in Hamsterdam, een nieuwe Spock en meer. Goedemorgen!

Aanschouw het New York City van Marvel’s Spider-Man in ‘open-world trailer’

Wat is jouw favoriete soort gameplay-trailer? Als het een is waar continu in gepraat wordt ben je aan het juiste adres! Zo niet, dan helpt misschien het feit dat het gebabbel komt van J. Jonah Jameson en Peter Parke- uhh, Patterson. De context is een radioprogramma genaamd Just the Facts (met je favoriete besnorde redactiechef), en Peter belt om toevallig even over enkele aspecten van New York en Spider-Man te praten waar we in de game mee te maken krijgen. Bereid je voor op het rood-blauwe gevaar! De Wacht z’n Spidey-sense kan in ieder geval niet ophouden met tingelen tot 7 september, wanneer Marvel’s Spider-Man uitkomt op PlayStation 4.

Bonus: Spidey-hypetrein in New York..

Spideytrein
                       

‘Diablo 3 einde van dit jaar naar de Nintendo Switch met exclusieve content’

Hoewel het nog niet officieel is aangekondigd door Blizzard, weten we via een waarschijnlijke Forbes-fuckup dat Diablo III dit jaar nog op Nintendo Switch te spelen is. Het embargo voor deze onthulling stond voor morgen gepland, maar het artikel van Forbes ging vannacht al online, en inmiddels melden ook sites als Kotaku het nieuws als een feit. De naam van de Switch-versie wordt Eternal Collection, wat wil zeggen dat de uitbreiding Reaper of Souls en Rise of the Necromancer er bij zitten inbegrepen. Voor de zestig euro die je er hoogstwaarschijnlijk voor neer moet leggen krijg je ook wat “exclusieve content”: een Legend of Ganondorf cosmetische armor set, Tri-Force portrait frame, Chicken pet (uhh, huisdier dus) en ‘Echoes of the Mask’, cosmetische wings. De Wacht is in ieder geval blij dat je in ieder geval als Ganondorf kunt rondlopen:

Diablo 3 Switch Ganondorf cosmetic

Tja, geen Diablo 4-aankondiging helaas. De Wacht moet ook toegeven dat dit een van de Switch-ports is waar hij niet op zit te wachten; Diablo 3 is immers al zes jaar uit voor PC (en sinds 2014 ook voor PS4 en Xbox One). Wel moet gezegd worden dat de multiplayer-functionaliteiten van het apparaat goed met de game samengaan. Spelen kan zonder Wifi tot en met vier verschillende Switches, en evenveel spelers kunnen hack & slashen op één Switch, met gebruik van controllers. Daarbij kun je een team vormen met andere lui van over de hele wereld via de online service van de Switch (die live gaat in september). Een puik pakket voor iedereen die de game nog niet gespeeld heeft of onderweg z’n agressie weg wil hakken, en dat voor de eerste Blizzard-game op een Nintendo-console in 15 jaar tijd.  
                        

“De voorverkoop van Battlefield 5 verloopt zwakjes”

In nieuws dat we allemaal wel een beetje zagen aankomen maar daardoor niet minder leuk is om te lezen; volgens marktanalisten gaat het niet bijzonder goed met de pre-orders van Battlefield 5. Analistenbedrijf Cowen meldde begin deze maand dat de pre-order verkopen van Battlefield V “weak” waren, terwijl het met concurrenten als Call of Duty en Red Dead Redemption 2 beter blijkt te gaan. Of deze voorspellingen het uiteindelijke succes van deze games voorspelt moet natuurlijk nog blijken, maar het is best aannemelijk dat het doorgaans succesvolle pre-order-verloop van Battlfield-games gehinderd wordt door ‘nieuwe’ rivaal Red Dead Redemption 2 – en uhh, natuurlijk al het gedoe rondom EA de afgelopen maanden. Ach, uiteindelijk draait het ons om de kwaliteit van de games, die in deze volgorde uitkomen: Call of Duty Black Ops 4 (12 oktober), Battlefield 5 (19 oktober), Red Dead Redemption 2 (26 oktober).

BF5

Het nieuws komt trouwens via een tweet van Sarah Needleman, schrijfster voor Wall Street Journal, waaruit ook blijkt dat een hoge baas de EA-deuren voorlopig achter zich sluit. Maar dat kon je al lezen in de Nachtwacht van Laura.
                       

Battlefield 5’s Gamescom-trailer staat in het teken van de vernietiging van Rotterdam

De Wacht is echt niet alleen maar negatief over Battlefield 5 (kan ook niet anders nadat hij Battlefield 4 een gold award gaf), en om dat te laten zien vind je hieronder een teaser van een trailer (zucht). Niets om je hartslag te doen stijgen, maar we weten daardoor wel even mooi dat de Gamescom-tralier van Battlefield 5 een Nederlands tintje heeft. In de Tweet hieronder is namelijk te zien dat de titel (of in ieder geval inhoud) van de volledige trailer als volgt luidt: ‘Devastation of Rotterdam.’

                    

We hebben een nieuwe Spock: Ethan Peck

Voor wie net als de Wacht uitkijkt naar het tweede seizoen van Star Trek Discovery, en voor iedereen die wil zeiken dat vroeger alles beter was, is er opvallend nieuws. Er is namelijk een nieuwe Spock gecast; de gigantische voetsporen van Leonard Nimoy (en later Zachary Quinto) worden opgevuld door Ethan Peck, die je waarschijnlijk niet kent van films als The Sorcerer’s Apprentice en In Time. Een Spock-koppie heeft ‘ie wel. De komst van Spock werd eerder al aangekondigd op SDCC 2018, door showrunner Alex Kurtzman. Dit is wat hij nu over Ethan Peck te zeggen heeft:

Through 52 years of television and film, a parallel universe and a mirror universe, Mr. Spock remains the only member of the original bridge crew to span every era of Star Trek. The great Leonard Nimoy, then the brilliant Zachary Quinto, brought incomparable humanity to a character forever torn between logic and emotion.

We searched for months for an actor who would, like them, bring his own interpretation to the role. An actor who would, like them, effortlessly embody Spock’s greatest qualities, beyond obvious logic: empathy, intuition, compassion, confusion, and yearning.

Ethan Peck walked into the room inhabiting all of these qualities, aware of his daunting responsibility to Leonard, Zack, and the fans, and ready to confront the challenge in the service of protecting and expanding on Spock’s legacy. In that spirit, we’re thrilled to welcome him to the family.

Ethan Peck: de nieuwe Spock

Foto: Ethan Peck (midden) met leden van de Nemoy- en Star Trek-families (via Pecks Instagram).
                            

De data van de volgende drie Pokémon Go Community Days zijn bekend

De Wacht hoopt dat je net als hem genoeg geluk hebt gehad met het vangen van shiny Eevee’s tijdens de Community Days van afgelopen weekend (waarover je natuurlijk alles kunt lezen in de Zak Vol Monsters-serial). Mocht dat niet het geval zijn, dan heb je altijd nog de volgende Community Days, die doorgaans toch vooral in het teken staan van zoveel mogelijk shiny pokémon verzamelen. Je kunt de data voor de komende drie Community Days in ieder geval al in je agenda zetten, Niantic heeft bevestigd dat ze plaatsvinden op zaterdag 22 september, zondag 21 oktober en zaterdag 10 november. Daarbij weten we nu welke pokémon centraal staat tijdens de Community Day van 22 september:

 Chikorita

Chikorita, dus, en dat wil zeggen dat de licht gebruinde shiny variant van deze Gen II-starter gedurende een tijdspan van drie uur te vangen is. Bovenop deze Johto-pokémon, waarvan de komst mogelijk gepaard gaat met het eerste herfstweer van het jaar (denk aan de AR-fotomogelijkheden!), krijgen spelers in die drie uur 3x XP voor het vangen van zakmonsters. Welke pokémon Chikorita zullen opvolgen is nog onbekend; mogelijk gaat Niantic verder met een andere starter, Cyndaquil of Totodile, maar het kan ook zijn dat er een speciale Community Day komt met een Halloween-thema (en mogelijk een shiny Ghost-pokémon o.i.d.).
                  

Een playthrough van de Hurricos-realm uit de Spyro Reignited Trilogy

Toen de Wacht hoorde dat er een Spyro-remake aankwam werd hij dolenthousiast, maar toen Skylanders-ontwikkelaar Toys For Bob eraan bleek verbonden begon de angst toe te nemen. Gelukkig geeft elke gameplay-trailer en playthrough van de verschillende realms meer een meer zekerheid dat de ontwikkelaar tot in de details heeft nagedacht over dit iconische PlayStation-personage, en lijkt het inmiddels helemaal goed te komen met de Spyro Reignited Trilogy. Vannacht staat een playthrough van de realm Hurricos voor ons klaar uit de game Spyro 2: Ripto’s Rage, waarbij een van Activisions producers het een en ander over de gameplay te lullen heeft:


                   

Layers of Fear-ontwikkelaar teaset horrorgame Project Mèliés

Wéér een first-person horror game die probeert in te haken op het succes van games als Layers of Fear? Ja, maar wat nou als de Wacht erbij vermeld dat Project Mèliés afkomstig is van dezelfde maker (Bloober Team)? Precies, dan ben je terecht geïnteresseerd, al weten we nog niet bepaald veel over de game. De nieuwste teaser helpt ook niet, al vangen we wel een glimp op van wat een mogelijke tegenstander of horrorfiguur wordt. De trailer is opgenomen in de stijl van oude films van rond 1900, inclusief tussenschermen met tekst erop geplakt en een akelige muziekkwaliteit. De hele game zal wel niet in deze stijl zijn gemaakt, maar misschien zou het geen gek idee zijn; het is in ieder geval iets waar je na acht tot tien uur wel gek van wordt.


                             

Fortnite-update voegt heavy sniper toe en de terugkeer van Sniper Shootout

Voor wie vannacht of gisteren nog geen Fortnite heeft opgestart staat er een nieuwe, en vooral flinke sniper rifle te wachten, klaar om hoofden mee van lichamen te verwijderen en – misschien nog wel beter – flink op gebouwen in te schieten. Het wapen doet zo’n 150 tot 157 damage tegen spelers, maar als het op gebouwen aankomt 1100 (waar natuurlijk een iets langzamere reload-tijd tegenover staat) In de Patch Notes van versie 5.21 beschrijft Epic daarnaast de komst van een nieuw personage in de Save the World-modus, Thora, en de gelimiteerde Time Modes ‘Soaring 50’s’ en ‘Sniper Shootout’. Eerstgenoemde is 50 v 50 zoals je het kent, maar dan met een enorme nadruk op mobiliteit. Sniper Shootout is een favoriet onder Fortnite-fans, en waarschijnlijk de enige gamemodus die de Wacht de game ooit nog eens kan laten opstarten.

Fortnite Sniper                      

Ook de Switch krijgt een vishengel-aanhangsel

Voor iedereen die nog een stoffige, tweemaal gebruikte Wii-vishengel ergens in een kast heeft liggen, is er heugelijk visnieuws: de Switch krijgt een Joy-Con-vishengel. Hoe snel de technologie ook blijft ontwikkelen, hoe waanzinnig game-graphics ooit ook mogen worden; vishengels zijn tijdloos, en een must voor elk Nintendo-apparaat blijkbaar. Het grappige hieraan is dat de vishengel gepaard gaat met een oorspronkelijke Wii-game, genaamd Bass Pro Shops: The Strike - Championship Edition. De doos werd door Nintendo Life gevonden op het Duitse Amazon

Nintendo Switch Basssssss
                    

Gone Home op 23 augustus te spelen op Nintendo Switch

Over Switch-ports gesproken, volgende week kun je al in het verhaal van Gone Home duiken op de console-handheld-hybride. Vijf jaar sinds het release van deze indie-titel, die het hart van vele spelers heeft veroverd (en regelmatig bejubeld wordt als ‘gamekunst’), wordt het dus weer tijd om huiswaarts te keren. Wie dat nog nooit heeft gedaan en wel eventjes weg wil dromen in een erg rustige game met een langzaam ontrafelend plot, doet er goed aan Gone Home toch eens een kans te geven. 


                        

Monster Hunter Generations Ultimate krijgt vandaag een Switch-demo

Capcom onthult via Twitter dat er vanaf vandaag (16 augustus) een heuse demo te downloaden is van Monster Hunter Generations Ultimate. De demo is vanzelfsprekend verkrijgbaar via de Nintendo eShop, en het is onbekend wat er precies speelbaar is. Hoewel Ultimate een port is van een 3DS-game, wil dat niet zeggen dat de Switch-versie een kwestie van simpelweg overzetten was. Zo is het gehele aantal grote monsters van een kleine 20 (in de DS-game) opgekrikt tot 93 in Ultimate, met enkele bekenden uit de franchise (Diablos, Barioth, etc.) en ook nieuw ontworpen monsters. Ook krijgt Ultimate de zogenaamde G-Rank, met een hele rits aan nieuwe en vooral moeilijkere quests, en allerlei nieuwe armor. Daarbovenop bestaan er twee nieuwe Hunting Styles (Brave & Alchemy) en nieuwe Hunter Arts, maar daar zal je morgen meer over kunnen zien in de demo. 

                   

Combat-video Fist of the North Star: Lost Paradise, pre-order content bekend

SEGA laat in een nieuwe video de combat van Fist of the North Star: Lost Paradise zien, en kondigt daarbij aan wat we kunnen verwachten van de pre-order bonussen die aan de fighter zijn verbonden. In de trailer wordt ouderwets hard geknokt, vliegen de hoofden in de rondte en worden ze op verrassend leuke wijze tegen elkaar aan geklapt. Over de top actie, daar houdt de Wacht wel van. Dat is immers waardoor hij de franchise kent; de gelijknamige (slecht goede) actiefilm uit 1995. Maare, de Japanse RPG wordt toch wel echt andere koek dan die Amerikaanse film; daar kwam de game al op 8 maart uit, dus check vooral even wat andere gameplayvideo’s als het je iets lijkt. 

Fist of the North Star: Paradise Lost verschijnt op 2 oktober. De pre-order bonussen luiden als volgt:

  • Destiny Talisman Pack: A set of six Destiny Talismans featuring the Five Chariot Guardians of Nanto: Juza, Fudo, Shuren, Huey, and Rihaku, as well as Raoh’s loyal horse, Kokuoh. When equipped, each of these talismans hold various useful abilities that will aid Kenshiro’s dangerous journey.
  • Theme + Avatar Set: Show your love for the series with this stylish Fist of the North Star: Lost Paradise theme and character avatars.

Fist of the Wut
                              

Een pluizige Kickstarter-/onthullingstrailer voor Hamsterdam

Een harige hamster in een stad genaamd Hamsterdam, die je moet laten knokken tegen ene Marlo the Chinchilla – what’s not to love? Het bizarre project komt van de makers van Guns of Icarus, Muse Games, en zoals je in onderstaande trailer kunt zien krijgt die ook een mobiele release. De swipe-besturing die spelers veel lijken te moeten gebruiken lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor de Switch, waar de game ook op zal verschijnen, evenals de PS Vita en (iets minder goed maar nog altijd relevant) op PC. Muse Games zette het project op Kickstarter, waar in totaal slechts 8000 dollar verdiend moet worden. Dat geld zal volgens de ontwikkelaar gaan naar extra muziek en game-art, bovenop het oppoetsen van het geheel en het perfectioneren van de verschillende console-versies. Er is geen releasedatum bekend; Hamsterdam staat eerst in ieder geval nog 45 dagen op Kickstarter.


                               

Dat was hem weer, fijne donderdag verder! Lateeeeeeehr

Gif of the North Star

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord