Death Stranding loopt achter op schema 

Death Stranding loopt achter op schema 2019-03-07T01:17:44
In deze Nachtwacht doet Hideo Kojima weer lekker vaag over Death Stranding en laat weten dat de game een beetje achter loopt op schema! Daarnaast een bug door een patch in Battlefield V, Switch verjaardagsfeestje, Mario 64 zonder joystick, Trials Rising onder de Digital Foundry loep en Mortal Kombat 11 verwarring.

Battlefield V touchpad bug

Ha lekker, daar is ie weer hoor, een Nachtwacht in de morgen is een dag zonder zorgen! Om de dag te beginnen heeft de Wacht een typisch ‘foutje bedankt’ nieuwtje gevonden over Battlefield V. Gisteren kwam er een nieuwe patch uit voor de game, maar die heeft op de PS4 voor een probleem gezorgd, met het touchpad op de DualShock controller!

BFV

Sinds de nieuwe patch detecteert de game niet meer of je bewegingen maakt op het touchpad, alleen het touchpad indrukken werkt nog. Ook bij de custom controller settings wordt het touchpad niet meer herkent als programmeerbare knop.

Niet alleen gebruiken gamers het touchpad in de multiplayer via button mapping, maar in de singleplayer mode heb je het touchpad zelfs een aantal keer verplicht nodig. Het is nu dus niet mogelijk om de singleplayer uit te spelen. Oeps! DICE heeft nog niet gereageerd, maar hopelijk kan dit snel weer gefixt worden.


Switch viert verjaardag

Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday dear Switch, happy birthday to you! Jjjeeeejjj, zet je feestmuts op, want de Nintendo Switch is 2 jaar oud geworden. Om dat te vieren heeft VGChartz wat verkoopcijfers bekend gemaakt van de Switch en de top 10 best verkochte Switch games tot nu toe en nee, die vallen absoluut niet tegen!

Nintendo doet goede zaken met de Switch, want 2 jaar na release staat het aantal verkochte exemplaren op 31.15 miljoen wereldwijd. Wat regio’s betreft heeft de Switch het best verkocht in de USA met 10.92 miljoen. Europa staat op de 2de plaats met 8.28 miljoen en net daaronder staat Japan met 7.39 miljoen.

Switch

De top 10 best verkochte Switch games wereldwijd zijn:

  1. Mario Kart 8 Deluxe - 15.02 miljoen
  2. Super Mario Odyssey - 13.76 miljoen
  3. Super Smash Bros. Ultimate - 12.08 miljoen
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 11.68 miljoen
  5. Pokémon: Let's Go, Pikachu! And Eevee! - 10.00 miljoen
  6. Splatoon 2 - 8.27 miljoen
  7. Super Mario Party - 5.30 miljoen
  8. 1-2-Switch 2.83 miljoen
  9. Mario Tennis Aces - 2.53 miljoen
  10. Kirby Star Allies - 2.42 miljoen

Van harte gefeliciteerd Switch, de Wacht hoopt dat er nog vele mooie jaren mogen komen!


DF checkt Trials Rising

Trials Rising al gespeeld? Zo ja, lekker bezig. Zo nee, wat is er mis met je? Ook Digital Foundry is flink bezig geweest met de game en legt je haarfijn uit welke versie je moet hebben. Hint, het is niet de Switch versie!


Super Mario 64 zonder joystick

De Wacht heeft de afgelopen jaren een shitload aan Super Mario 64 filmpjes gezien, waarin spelers de game op een bijzondere manier proberen uit te spelen. Denk bijvoorbeeld aan speedruns in allerlei vormen, of het gebruiken van glitches en bugs in de game. Het onderstaande filmpje heeft de Wacht echter compleet weggeblazen.

Mario 64

Net nu de Wacht dacht alles wel gezien te hebben, is het een gamer gelukt om het Bowser in the Dark World level door te komen, zonder ook maar 1 keer zijn joystick te gebruiken. Alsof dat nog niet gek genoeg is, wordt ook Bowser verslagen, zonder het gebruik van de joystick. In-freaking-sane dit!


Death Stranding loopt achter op schema

We hebben al een tijdje geen vage verhalen over Death Stranding gehoord! Gelukkig had Hideo Kojima onlangs tijd voor een interview met de Japanse website J-wave, waarin hij heerlijk vaag doet over de release date van de game. Het is nog steeds de vraag of Death Stranding dit jaar uitkomt en daar krijgen we nog steeds geen antwoord op in het interview. Wel geeft hij aan dat Death Stranding een beetje achterloopt op schema!

In het interview zegt Kojima-san dat het verhaal en design helemaal klaar zijn, maar dat hij en zijn team nog aan het sleutelen zijn aan de gameplay. Daarnaast zei hij:

“Currently I'm doing a ‘doing this this way’, and ‘I will change the directing here’ while holding the controller everyday.”

Kojima

Eeuh, okay en hoe zit het dan met die release date? Wanneer komt Death Stranding uit?

"Many studios lag behind the planned release date. Death Stranding has been slightly out of the initial plan, but not much delayed.”

Thanks Kojima, zo is het wel weer genoeg met die gigantische hoeveelheid nuttige informatie van je! Tot slot is er nog nieuws over 2 patenten die Kojima Productions heeft aangevraagd in Japan. Er is niets over bekend, behalve dat het patenten zijn in de videogame categorie en ze ‘Strand Game’ en ‘Social Strand System’ als naam hebben gekregen. To be continued maar weer.


Mortal Kombat 11 verwarring en story trailer

Het nieuwe avontuur van Sub-Zero en z’n vriendjes komt eind april uit en we zijn de afgelopen weken doodgegooid (snap je hem?) met info en footage. Er is echter wat verwarring ontstaan over welke engine Mortal Kombat 11 gebruikt. Er werd door fans gedacht dat het om Unreal Engine 4 gaat, maar ontwikkelaar NetherRealm heeft laten weten dat het toch echt een aangepaste versie is van Unreal Engine 3.

Volgens Jon Greenberg, programming lead bij NetherRealm, is de verwarring ontstaan, omdat de mobile versie wel Unreal Engine 4 gebruikt. Hij legt uit:

"To whoever keeps changing the Mortal Kombat 11 Wikipedia page to claim the game uses UE4... while I appreciate the intention and while we take this as a compliment, MK11 is built on NetherRealm’s custom UE3 version. And yes, our version of UE3 is radically different from Epic's at this point. Mobile is using UE4."

MK11

De reden dat Mortal Kombat 11 niet op Unreal Engine 4 draait is omdat er op die manier meteen gewerkt kon worden aan de game, op de dag dat Injustice 2 klaar was.

“Evolving our engine let us start working on the game the day Injustice 2 was completed rather than making the team wait while we rebuilt everything (years and years worth of stuff, much of which we would need) in UE4.”

Genoeg technisch gelul nu en tijd voor wat snoeiharde actie om de boel mee af te sluiten. NetherRealm heeft een nieuwe story trailer van Mortal Kombat 11 online gezet, met de bevestiging van een aantal nieuwe characters. Enjoy!

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord