De SOPA-soap gaat door 

De SOPA-soap gaat door 2012-09-17T12:59:48
Nintendo, Sony en Electronic Arts willen misschien niks met het SOPA-wetsvoorstel in Amerika te maken hebben, de rest van de entertainmentindustrie lijkt er anders over te denken! Maar er is ook goed nieuws in de Nachtwacht te vinden: Mass Effect 3 pre-order items tonen zich, Soul Calibur V is gold gegaan en de Wii U wordt… een, uh, e-reader?!

ESA blijft SOPA steunen
Wat eerder al gevreesd werd is nu werkelijkheid geworden: de Entertainment Software Association heeft openlijk zijn steun voor de SOPA-bill in Amerika gegeven. De Stop Online Piracy Act geeft copyrighthouders aanzienlijk meer macht om met name torrentsites op zwart te zetten. Het wetsvoorstel kent echter meer vijanden dan bondgenoten, want de regels zijn veel te vaag. Alleen al een lichte verdenking zou voldoende kunnen zijn om websites – van The Pirate Bay tot de eerste de beste gamesite – flink tegen te werken.

In eerdere berichtgeving kon je al lezen dat Nintendo, Sony en EA hun steun voor het wetsvoorstel introkken. Zij zijn echter nog steeds lid van de ESA, die nu in een brief nogmaals bevestigen de bill te steunen.

"As an industry of innovators and creators, we understand the importance of both technological innovation and content protection, and do not believe the two are mutually exclusive. Rogue websites—those singularly devoted to profiting from their blatant illegal piracy-–restrict demand for legitimate video game products and services, thereby costing jobs. Our industry needs effective remedies to address this specific problem, and we support the House and Senate proposals to achieve this objective."

Natuurlijk is de Wacht tegen het illegaal kopiëren van games, muziek en films. In deze spulletjes stoppen duizenden mensen hun ziel en zaligheid en daar mag best een (niet té hoog) geldbedrag tegenover staan. Tegelijkertijd is de Wacht een nog grotere tegenstander van internetcensuur, want ja, rondstruinen op de duistere plekjes van het web is zijn werk! ESA lijkt zich bewust te zijn van de kritiek, beweren ze in hun statement.

"We are mindful of concerns raised about a negative impact on innovation. We look forward to working with the House and Senate, and all interested parties, to find the right balance and define useful remedies to combat willful wrongdoers that do not impede lawful product and business model innovation."

Cool, maar kan dat niet zónder de wet eerst aan te nemen? ESA moet nog maar eens met zijn leden om de tafel zitten om de kleine lettertjes wat aan te scherpen. Waarom deze organisatie zo belangrijk is trouwens? Nou, ze organiseren jaarlijks een klein evenementje genaamd de E3…

Wii U wordt e-reader?
In Nintendo’s trailers zagen we al dat de Wii U met zijn tabletcontroller games en films kan afspelen, dat je er bordspellen op kan spelen, hem kan gebruiken als tekenblok, als bierblad… maar als e-reader? Je weet wel, lezen. Maar dan niet de N8W8 of een Power-Up maar een heel boek!

Op het blog van gamejourno Mike Gwilliam staat een gesprek dat hij had met een vriend die werkt voor een softwarebedrijf in Los Angeles. Dit bedrijf is benaderd door Nintendo om software te ontwikkelen waarmee de Wii U-controller tijdschriften kan streamen. Het betreft software dat ook op iOS beschikbaar is, maar verder wil Gwilliam niet in details treden ter beveiliging van zijn bron.

Gelukkig vallen daar Nintendo’s plannen met de software niet onder:

“Nintendo is planning to launch a digital e-reader type service where you can download books, magazines, newspapers, comics, and other publications to your Wii U console. These publications would stream to your Wii U controller’s touchscreen, and you could go lay in your bed or couch and read them. The touch screen would be used to flip through pages of an e-book or magazine, and there would even be a searchable index.”

Klinkt al als aardige concurrentie voor Apple’s iBooks. De software moet ook beschikbaar worden voor de Nintendo 3DS. De Mario-fabriek wil sowieso handleidingen in de toekomst beschikbaar stellen voor oude games. Denk dan aan Virtual Console-titels waarvoor The Big N moeilijk een handleiding op de post kan doen. Ook strategy guides behoren tot de mogelijkheden, zeker als je je bedenkt dat Nintendo de laatste jaren al extra speelhulp in zijn grote titels stopte.

Natuurlijk blijft dit alles bij een gerucht, dat net zo goed kan zijn bedacht door Gwilliams om meer bezoekers naar zijn blog te trekken. Aan de andere kant, Nintendo ziet Apple al een tijdje als hun grootste tegenstander, en lezen op een tablet is baas! Hoe denk je dat de Wacht iedere nacht zijn  nieuws zoekt?

Geen sequels voor Skyward Sword
Wie is er gecharmeerd van de impressionistische schilderstijl van The Legend of Zelda: Skyward Sword? Nou pech gehad! Zelda-producer Eiji Aonuma ziet weinig in een officiële sequel voor Skyward Sword. Een beetje zoals Phantom Hourglass en Spirit Tracks dat waren voor The Wind Waker. Zijn citaat uit een interview met Game Informer (via Nintendo Everything).

“With Wind Waker, the graphics were suited to handheld gaming. Also the game ended with Link embarking on a journey, so it left open the possibility of what comes after the game. With Skyward Sword, positioning it as the first Zelda game means everything else connects to it and comes after it. It becomes a little bit difficult to do something else within that world and certainly much more difficult to do something that comes before it.”

Mooi antwoord; duidelijk en to the point. De toekomstige keuze heeft natuurlijk ook helemaal niets te maken met het feit dat de Wii U straks bloedgeile HD graphics produceert en Nintendo een lekker gedetailleerde stijl kan ontwikkelen. Maar misschien is het wel beter zo. De Zelda-games zijn altijd erg formulair en een nieuwe animatiestijl houdt het zaakje fris, of niet dan?  

Mass Effect pre-order bonussen in beeld
Wie wil er graag de Mass Effect 3 pre-order equipment in beweging zien? Ho! Wacht! Niet iedereen tegelijk klikken!

 

Het gaat om de N7 Defender Armor, de N7 Valkyrie, de M55 Argus Assault rifle en de AT12 Raider Shotgun. Nette wapens en een ruimtepak waarin Shepard er nog vetter bij loopt, letterlijk! Serieus, is dat Defender Armor gemaakt van tankbepantsering of zo? Mass Effect 3 komt 9 maart uit in Nederland!

Zuid-Korea doet moeilijk over Diablo III-release
Als je nu nog niet weet wanneer Diablo III uitkomt voor PC… dan weet je net zo veel als de Wacht. Blizzard heeft echter een wereldwijde release in de planning staan ergens in 2012, maar Zuid-Korea lijkt roet in het eten te gooien. Je weet wel, Zuid-Korea, het land dat Blizzard op handen draagt en zowel StarCraft II als het aankomende Diablo III als godenzonen behandelt.

Volgens de Korea Times is de gamerating board van het land namelijk in tweestrijd. Aan de ene kant zijn ze dol op Diablo III maar aan de andere kant haten ze gokken in games om echt geld. Dit komt door een enorm gokschandaal in 2010 in de pro-gaming sector, waar diverse spelers en managers hun vingers in roerden. Natuurlijk hoeven jullie niet meer uitgelegd te worden hoe groot professional gaming in dat land is en dat er miljoenen zijn verduisterd. Sindsdien is gokken in games flink aan banden gelegd.

Om de rating board gehoor te geven, heeft Blizz daarom de ‘cash-out’ optie uit Diablo III z’n auction house verwijderd voor de Zuid-Koreaanse release. Daarmee kunnen we straks allemaal ons fictieve geld in echt geld omzetten en vice versa. De rating board blijft ondertussen angstvallig stil. Hopelijk loopt de game niet nog meer vertraging op want dat kan Ward niet meer aan!

Soul Calibur V is af!
Namco’s vijfde deel in de Soul Calibur-reeks moet 3 februari uitkomen. Niet gek dus dat de game vannacht gold is gegaan en nu naar de doosjesfabriek kan worden gestuurd. Hoe blij de uitgever met dit nieuws is? Ze hebben met het nieuws drie nieuwe gameplayvideo’s vrijgegeven! Enjoy!

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord