De grote E3-nieuws-opruim-Nachtwacht 

De grote E3-nieuws-opruim-Nachtwacht 2019-06-14T00:01:12
We rapen het laatste E3-nieuws bij elkaar. Cyberpunk 2077, Project Scarlett, Zelda: Breath of the Wild 2, No More Heroes 3, Dying Light 2, eFootball PES 2020, Final Fantasy 7 Remake en nog veel meer in deze Nachtwacht!

Wanneer je dit leest, is E3 afgelopen. Het zit er weer op! In deze Nachtwacht zet de Wacht zijn speurpet op en verzamelt hij al het resterende E3-nieuws voor je. Mocht iets toevallig al eerder geplaatst zijn op de website, biedt de Wacht zijn nederige excuses aan - er is ook zoveel nieuws! Alright, let's go!

Phil Spencer: 'Project Scarlett wordt niet onze laatste console'

Een dingetje om elk jaar naar uit te kijken, is het jaarlijkse uitgebreide interview van Giant Bomb's Jeff Gerstmann met Xbox-hoofd Phil Spencer. Hij had dit jaar weer genoeg interessante dingen te melden, bijvoorbeeld dat de aankomende console van Microsoft, die eind 2020 uit moet komen, niet de laatste console van het bedrijf wordt.

'We zijn niet van plan om Scarlett onze laatste console te maken', meldt Spencer. Volgens hem moet de console ná Scarlett wel met iets komen dat het de moeite waard maakt om te upgraden. 'Wat is er na Scarlett belangrijk om de de ervaring te verbeteren? We dachten dat 4K betekenisvol zou zijn. En vind je dat niet, dan koop je een S of PlayStation. Maar als je 4K en zes teraflops en alle dingen die we hebben genoemd belangrijk vind, wilden we er voor zorgen dat je het geheugen en de GPU hebt om in 4K te kunnen spelen. We moeten daarna iets hebben wat nog belangrijker is. Zover ik weet draaien we daar om. Ik weet niet dat wat is. We zijn in ieder geval niet van plan om na Scarlett nooit meer een nieuwe console uit te brengen.'

Spencer liet ook weten het jammer te vinden dat Sony niet op deze E3 aanwezig was. "Ik zou willen dat Sony hier was. E3 is niet zo goed als wanneer ze hier zijn.' Bekijk het hele interview hieronder - zeker de moeite waard!


Zelda: Breath of the Wild-vervolg bezoekt Hyrule uit origineel opnieuw

Wat een verrassing, de aankondiging van een (nog naamloos) vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild! Aan het einde van de trailer zien we iets bekend: Hyrule Field uit de eerste game, al stijgt Hyrule Castle nu op. Volgens producent Eiji Aonuma bezoeken we datzelfde Hyrule dan ook opnieuw in het vervolg.

'Een van de redenen waarom we wilden voortbouwen (op Breath of the Wild), is omdat ik hetzelfde Hyrule weer wilde bezoeken en die wereld weer wil gebruiken, terwijl ik nieuwe gameplay en een nieuw verhaal toevoeg.'

Let wel op: deze quote is oorspronkelijk in het Japans uitgesproken en vertaald, dus mogelijk zijn er wat nuances verloren gegaan, wat wel eens vaker gebeurd wanneer Japanse ontwikkelaars geïnterviewd worden. Het is dus niet duidelijk wat Aonuma precies bedoelt. Wellicht bezoeken we zo af en toe de spelwereld van de oude game, maar speelt een groot gedeelte zich in de lucht of onder de grond af. Of misschien wordt de spelwereld wel enorm aangepast. Tot Nintendo zelf meer details geeft, blijft het nog gissen.

Oh, en vraag je je samen met miljoenen andere fans ook af of Zelda in deze game speelbaar wordt? In een interview met Kotaku geeft Aonuma aan daar nog niets over te willen vertellen. Spannend!


Uitgebreide gameplay van Dying Light 2

Leuk en aardig die vele E3-trailers, maar gameplay is altijd fijner om een beter beeld te krijgen van een game. Onze collega's bij IGN hebben een flink gameplaysegment van Dying Light 2 opgenomen waarin we de game in actie zien, terwijl Techland's Adrian Ciszewski en Chris Avellone meer vertellen. Bekijk de video hieronder. Dying Light 2 verschijnt in de lente van 2020 voor Xbox One, PS4 en PC.


Konami werkt aan PC Engine CoreGrafx Mini

Ook Konami doet mee aan de miniconsolehype: het bedrijf brengt op een nog onbekende datum de PC Engine CoreGrafx Mini uit. Er zijn drie versies (in Japan heet hij de PC Engine Mini en in de VS heet hij de TurboGrafx-16 Mini), en in Europa staan in ieder geval de games R-Type, Ninja Spirit, New Adventure Island, Dungeon Explorer, Alien Crush en Ys Book 1 en 2 er op, al zullen er vast wel meer games aangekondigd worden. Hieronder zie je een eerste trailer en een foto van de Europese versie. 

Konami


Bekijk een volle voetbalwedstrijd uit eFootball PES 2020

Ja, het blijft even wennen, die nieuwe naam voor PES, maar qua gameplay ziet het spel er verrukkelijk uit. Maar neem het niet van de Wacht aan, bekijk hieronder een wedstrijd die op E3 gespeeld werd. 

eFootball PES 2020 voert weer diverse verbeteringen voor, waaronder betere mogelijkheden om te dribbelen via beide analoge sticks. Ook de physics van de bal zijn er op vooruit gegaan, en de AI van de tegenstander en je eigen team is ook verbeterd. Verder komen er nieuwe modi, zoals Master League, waarin jij de manager van een team bent en je omhoog werkt.

PES... sorry, eFootball PES 2020 komt op 10 september naar PC, Xbox One en PlayStation 4.


Final Fantasy 7 Remake moet op beide generaties speelbaar zijn

Zin in Final Fantasy 7 Remake! Het enige nadeel is dat het spel in verschillende delen uitkomt, en de Wacht krijgt er een raar gevoel bij dat het eerste deel dus op de PlayStation 4 verschijnt, en het tweede deel op de volgende PlayStation-console. Nu moet die console wel backwards compatibility bieden, maar toch. Wat betekent dat voor progressie die je in de ene game boekt en mee wil nemen naar het volgende deel?

In een interview met Game Informer geeft Square Enix-CEO Yosuke Matsuda aan dat hij ook nadenkt over dit 'probleem'. 'Het is het gesprek van de dag op dit moment. Ik geloof dat onze teams het spel zo ontwikkelen dat beide generaties ondersteund worden. De delen moeten speelbaar zijn op beide console, dus ik maak me er niet druk over en ik geloof dat fans op beide platforms er van kunnen genieten, inclusief de volgende generatie.'

Final Fantasy 7 Remake


Een nieuwe trailer van Journey to the Savage Planet

De game raakte een beetje ondergesneeuwd in al dat E3-geweld, maar bij deze alsnog de trailer van Journey to the Savage Planet. De game werd vorig jaar op The Game Awards onthuld en wordt ontwikkeld door Alex Hutchinson en zijn team. Hutchinson heeft onder andere aan Assassin's Creed 3 en Far Cry 4 gewerkt.

In de game ben je in dienst van een ruimtebedrijf die er achter moet komen of de planeet AR-Y 26 leefbaar is voor de mensheid. Je gaat dus op ontdekkingstocht en komt onderweg een hoop bizarre wezens en situaties tegen. De game verschijnt begin volgend jaar op PS4, Xbox One en de Epic Games Store.


Uitgebreide gameplaydemo Cyberpunk 2077 is eind augustus te zien

Op E3 wordt een halfuur aan Cyberpunk 2077-gameplay getoond aan de aanwezige pers. Maar wanneer krijgen gamers deze sessie te zien op internet? Nou, dat is nu duidelijk. Martin Momot, de global community lead van CD Projekt Red, laat weten dat we deze gameplaydemo gedurende PAX West kunnen verwachten. PAX West wordt gehouden 30 augustus tot 3 september, dus we hebben hier nog even geduld voor nodig.

Het is niet voor het eerst dat CD Projekt Red het zo aanpakt. Sterker nog, vorig jaar deed de ontwikkelaar precies hetzelfde: op E3 en Gamescom toonde het een (indrukwekkende demo), en eind augustus plaatste het bedrijf de complete video op YouTube. We weten nu in ieder geval dat we de game kunnen spelen op 16 april 2020!


Een uitgebreidere trailer en meer info over No More Heroes 3

Ook al zo'n leuke verrassing, de aankondiging van No More Heroes 3 voor de Switch in de Nintendo Direct afgelopen dinsdag. Suda51 heeft een uitgebreidere versie van de Direct-trailer uitgebracht, genaamd de 'F*ckhead Version', die je hieronder kunt bekijken.

Verder geeft Suda in een interview met GameXplain wat meer info over de game. Zo is de ontwikkeling van No More Heroes 3 grofweg begonnen toen Travis Strikes Again uitkwam, dus ongeveer een halfjaar geleden. De game speelt zich zo'n twee jaar na Travis Strikes Again af, en de gameplay moet vergelijkbaar worden met de eerste twee delen. Dat betekent ook dat spelers de open wereld van Santa Destroy weer kunnen verkennen. Oh, en Suda zou nog altijd graag Travis in Smash Bros. Ultimate zien.

Check de langere trailer én het interview hieronder.


Nieuwe game van makers Life is Strange uitgesteld naar volgend jaar

Life is Strange-ontwikkelaar Dontnod kondigde eerst al hun nieuwe game Twin Mirror aan. De psychologische thriller had eerst dit jaar uit moeten komen, maar is nu uitgesteld naar 2020 - een specifieke datum is er nog niet. En dat is nog niet alles: Dontnod heeft een deal met Epic gesloten, wat betekent dat de PC-versie een jaar exclusief op de Epic Games Store komt te staan. Het spel komt echter ook naar PS4 en Xbox One.

Twin Mirror vertelt het verhaal van detective Sam Hayes die terug naar zijn thuisstad keert nadat een vriend is gestorven.


Patrick Munnik, lead producer bij Guerrilla Games, gestorven op 44-jarige leeftijd

Helaas is er tijdens deze overvolle E3-Nachtwacht ook slecht nieuws te melden. Patrick Munnik, een lead producer bij Horizon: Zero Dawn-ontwikkelaar Guerrilla Games, is gestorven op 44-jarige leeftijd. Hij stierf op 10 juni en laat een vrouw en kinderen achter. De doodsoorzaak is voor zover bekend niet publiekelijk gemaakt.

Munnik begon op 1 januari 2011 bij Guerrilla Games en was een senior producer bij zowel Killzone: Shadow Fall en Horizon: Zero Dawn. Power Unlimited wenst de nabestaanden en collega's sterkte.


De Goombas in de Zelda: Link's Awakening-remake glimlachen weer

In werkelijk gi-gan-tisch belangrijk nieuws: de Goombas in de Link's Awakening-remake glimlachen weer. Daar zijn ResetEra-leden achtergekomen. Toen de game werd onthuld, was te zien dat de Goombas hun gebruikelijke chagrijnige gezichtsuitdrukking hadden. Alleen, dat was volgens fans fout: in de originele Link's Awakening glimlachen ze namelijk.

Blijkbaar zag Nintendo ook deze verschrikkelijke fout in, want ze hebben het in de E3-demo veranderd. Nu glimlachen ze weer! Gelukkig maar. Als je je overigens afvraagt wat Goombas in een Zelda-spel doen: dat hoort zo, n00b. Was in het origineel ook. Speel het spel uit en dat verklaart een hoop.

De originele game:


De oude versie van de remake:

Zelda: Link's Awakening


De nieuwe versie van de remake:

Zelda: Link's Awakening


Een hele hoop gameplayvideo's van Switch-games

Drie dagen Nintendo Treehouse heeft heel wat mooie gameplayvideo's van aankomende Switch-games opgeleverd. We hebben van de eerste dag al een aantal geplaatst op PU, maar hieronder zie je er nog veel meer, waaronder een paar toffe aankomende indiegames! Denk aan spellen als Super Mario Maker 2, Luigi's Mansion 3, de nieuwe uitbreiding van Hollow Knight, Dragon Quest 11, Fire Emblem: Three Houses, Astral Chain, de nieuwe Yooka-Laylee en meer.


Persona 5's Joker komt naar Catherine: Full Body

Die Joker komt ook overal! Hij is niet alleen een vechtersbaas in Super Smash Bros. Ultimate tegenwoordig, hij wordt ook een speelbaar personage in de Babel- en Coliseum-modi van Catherine: Full Body. Ook komt de Persona 5-soundtrack naar de game wanneer je met hem speelt.

Het personage zit in de Catherine: Full Body Digital Deluxe Edition die op 3 september uitkomt. Koop je die versie niet, dan kun je het personage ook los kopen. Hieronder zie je Joker in actie.


De Digital Foundry-analyse van The Witcher 3: Wild Hunt op Switch

Digital Foundry analyseert games helemaal kapot als het gaat om technische prestaties. De website heeft dit nu gedaan voor de trailer van de Switch-versie van The Witcher 3: Wild Hunt. Niet de game zelf dus - die is nog niet speelbaar op E3. Het spel wordt in onderstaande video vergeleken met de PS4-versie. En wat blijkt? Digital Foundry is best onder de indruk:

'Given the complexity of the game and Switch's mobile-orientated hardware, first impressions still suggest an impressive technical feat. The only snag is that anti-aliasing quality is evidently low, which can make the stair-stepping stick out. Playing handheld may well be a better way to evaluate the Switch version's strengths - despite the resolution drop, the smaller screen usually works well in mitigating reductions in fidelity.'

Lees het volledige bijbehorende artikel hier, en bekijk hieronder de video. In de video kijkt Digital Foundry als kers op de taart ook naar de trailer van de Panzer Dragoon-remake. The Witcher 3 komt ergens dit jaar naar Switch.


De eerste trailer van The Shining-vervolg Doctor Sleep

Hey, een wilde filmtrailer tussen al dat E3-nieuws! Moet kunnen, toch? In 2013 gaf Stephen King namelijk een vervolg uit op zijn legendarische boek The Shining (De Gloed), genaamd Doctor Sleep. The Shining is natuurlijk al eens door Stanley Kubrick verfilmd (klassiekertje!), al is de miniserie ook prima te pruimen - vooral omdat die het boek nauwlettender volgt.

Het vervolg wordt dus ook verfilmd door Warner Bros., en hieronder is de eerste trailer te zien. Het kind uit de eerste film, Danny Torrance, is inmiddels volwassen, en lijkt een beetje op zijn vader dankzij woedeaanvallen en een drankprobleem. Niemand minder dan Ewan McGregor kruipt in de huid van de volwassen Danny. De film komt op 7 november uit.


E3 2020 wordt gehouden van 9 tot en met 11 juni

Awwww, E3 is voorbij! Maar geen zorgen: volgend jaar keert het weer terug. Het is traditie dat de organisatie achter de beurs de data van de volgende editie op de laatste E3-dag aankondigt, en die hebben we nu: E3 2020 wordt op 9, 10 en 11 juni gehouden. De dagen ervoor kun je natuurlijk weer persconferenties verwachten. De Wacht denkt dat volgende E3 ouderwets spectaculair gaat worden, want Sony en Microsoft gaan waarschijnlijk met hun nieuwe consoles knallen en andere uitgevers zullen ook maar wat graag hun eerste next-gen games tonen. Zin in! Jullie ook?

E3


En daarmee sluit de Wacht deze best wel volle Nachtwacht af. Fijne vrijdag en alvast fijn weekend, beste PU-bezoekers!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord