Cyberpunk 2077 heeft zijn ontwikkelingskosten nu al terugverdiend 

Cyberpunk 2077 heeft zijn ontwikkelingskosten nu al terugverdiend 2020-12-12T00:09:07
CD Projekt Red heeft de volledige kosten om Cyberpunk 2077 te maken en te promoten in één dag goed gemaakt! Ander nieuws deze N8W8: dwangsom voor PS5-oplichter, stream over Sephiroth in Super Smash Bros. Ultimate, Switch nog altijd best verkochte console en Star Wars: Squadrons voegt nieuwe schepen toe.

Cats <3
      

Cyberpunk 2077 heeft zijn ontwikkelingskosten nu al terugverdiend

Na acht laaaaaaaaaange ontwikkelingsjaren mochten we twee dagen geleden ein-de-lijk aan de slag met Cyberpunk 2077! Zelfs voor huidige games is acht jaar ontwikkeling best lang… Het is dus aannemelijk dat de nieuwste van CD Projekt Red niet bepaald goedkoop was om te maken. Medelijden is echter niet nodig! De ontwikkelaar heeft namelijk laten weten de ontwikkelings- en promotiekosten nú al terugverdiend te hebben!

CD Projekt Red vertelt op hun website dat Cyberpunk 2077 nu al meer opgebracht heeft dan de game in zijn totaliteit gekost heeft. In die kosten zijn zowel de kosten van de ontwikkeling als de marketing- en promotiekosten meegenomen!

Het is niet helemaal duidelijk waarom deze informatie ergens diep weggemoffeld staat op de website van de ontwikkelaar. In het bericht staat iets over “de potentiële impact op investeringen-gerelateerde beslissingen". Maar dat blijft natuurlijk een beetje vaag… Game Informer meent dat het te maken heeft met de technische kwesties die Cyberpunk 2077 nog steeds plagen. Mogelijk wil men daardoor niet te veel showboaten met deze prestatie...

Cyberpunk 2077 Keanu Reeves

Hoe het ook zij: het is natuurlijk enorm bizar dat de game nu al meer dan quitte heeft gespeeld! De volledige kosten om de game te maken en te promoten zijn in één dag goed gemaakt. En dat zou van Cyberpunk 2077 vrijwel zeker een van de financieel meest succesvolle lanceringen ooit moeten maken!
         

Dwangsom voor oplichter die influencers inzette om PS5 te verkopen

Op NU.nl is te lezen hoe die oplichter die influencers inzette om PS5-kopers geld afhandig te maken veroordeeld is tot het betalen van een dwangsom van maximaal 10.000 euro.

Kunnen jullie je nog herinneren hoe een webshop in mei al PlayStation 5-consoles aanbood? Klanten konden de PS5 bij de webshop bestellen, met de belofte dat ze ‘m bij de release thuisgestuurd zouden krijgen… Aangezien de console zelfs nu nog amper te krijgen is, was dat uiteraard een valse belofte! De webshop bood daarnaast ook nog eens diverse PS5-games aan die (nog) helemaal niet officieel bestonden, zoals GTA VI...

Saillant detail: de webwinkel werd gepromoot door Milan Knol en Koen Weijland, die hun kijkers opriepen de shop te bezoeken en een PS5 te bestellen. Zie ook die spraakmakende aflevering van BOOS van Tim Hofman hieronder!

Maar goed, Sony vond het uiteraard niet oké dat de webshop zomaar de PS5 in de verkoop had gezet. Zodoende spande de consoleboer een kort geding aan, waarbij inmiddels is geoordeeld dat de oplichter de consoles niet langer mag aanbieden. Wanneer hij die uitspraak schendt, moet hij een dwangsom betalen, oplopend tot 10.000 euro. Daarnaast zijn ook de proceskosten voor zijn rekening.

De oplichter stelt in de rechtszaak dat de winkel sinds mei offline is, nadat hij te maken kreeg met DDoS-aanvallen.
       

Meer informatie over Sephiroth in Smash Ultimate op 17 december 

Hebben jullie The Game Awards ook een beetje kunnen volgen? De Wachtster vond de reveal van Sephiroth voor Super Smash Bros. Ultimate helemaal geweldig! Jammer genoeg ontbraken er echter nog allerlei cruciale details, zoals de releasedatum… Maar gelukkig laat Masahiro Sakurai ons niet al te lang in spanning!

Op 17 december vertelt Masahiro Sakurai ons meer over de toevoeging van Sephiroth aan zijn Super Smash Bros. Ultimate. Hij organiseert dan weer een van zijn kenmerkende streams! Je mag je onder meer verheugen op informatie over de aanvallen van Sephiroth én de releasedatum van de nieuwe fighter.

                  

De verwachting is dat de releasedatum vrij kort gepland staat na de stream.

      

Comic-momentje

Comic-momentje
       

Nintendo Switch is de best verkochte console van november

Bijzonder nieuws uit Amerika! Ondanks dat in november zowel de Xbox Series X|S als de PS5 uitkwamen, was de Nintendo Switch toch gewoon de best verkochte console van de maand!

Met de release van de nieuwste Xbox- en PlayStation-consoles was het natuurlijk enorm interessant om te kijken of Nintendo zijn toppositie kon vasthouden. En jawel, de Switch weet nog steeds als een malle te verkopen! Volgens de NPD Group (via Business Wire) zijn er in Amerika in november 1,3 miljoen Switch-systemen verkocht. Dat betekent dat de console al 24 maanden op rij het best verkopende systeem van het land is. Er zijn in de afgelopen 11 maanden bijna 7 miljoen Switch-systemen verkocht in Amerika. Dat zijn 426.000 consoles meer dan in heel 2019.

Mario

Uiteraard heeft het schrijnende gebrek aan de Xbox Series X|S en de PS5 bovenstaande cijfers wat vertekend. Het is niet te zeggen hoeveel next-gen-consoles er verkocht hadden kunnen worden als de voorraad toereikend was. Toch doet dat natuurlijk niets af aan de geweldige prestatie van de Switch!
        

Star Wars: Squadrons voegt TIE Defenders en B-Wings toe

De mensen bij Motive Studios zijn nog steeds druk bezig met het fiksen van nieuwe content voor Star Wars: Squadrons. De nieuwste contentdrop voegt twee klassieke starfighters toe aan de game spel: één voor de Rebel Alliance en één voor de Empire.

Starten jullie Star Wars: Squadrons nog wel eens op? In dat geval is het goed om te weten dat er weer twee versche schepen aan de game toegevoegd zijn – uiteraard geheel gratis! Het gaat ditmaal om de B-Wing, die te zien was in Return of the Jedi, en de TIE Defender, een Imperial-schip dat werd geïntroduceerd in de originele TIE Fighter-game. Je checkt de nieuwe starfighters in de trailer hieronder:

De nieuwe schepen vormen weliswaar het hoogtepunt van de update, maar de patch zit ook vol met allerlei tweaks. De volledige release notes lees je hier.

De update voor Star Wars: Squadrons is nu beschikbaar op alle platformen, oftewel: PC, PS4 en Xbox One. Daarnaast kun je de game inmiddels (via backwards compatibility) ook spelen op de next-gen-consoles.
       

Koop Alba: A Wildlife Adventure en de dev plant een boom

Ten slotte nog even een kort feelgood-nieuwtje!

Alba: A Wildlife Adventure is de nieuwe game van de ontwikkelaar van Monument Valley. Deze Ustwo heeft (via Eurogamer) laten weten dat ze voor elke game die ze verkopen ze een boom zullen planten. In ieder geval oplopend tot 1 miljoen bomen in totaal!

Alba: A Wildlife Adventure

Alba is een open world-game, die zich afspeelt op een zonovergoten (maar bedreigd!) eiland. Aan jou de taak om de lokale fauna op de foto te zetten.

De game is te spelen op PC en Apple Arcade.
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de meest spectaculaire summons ooit, partyfeitjes over de techdemo’s van Nintendo en een aantal griezelige easter eggs in World of Warcraft onder de loep genomen.


        

Lekker koesen!       

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord