Call of Duty: Black Ops III krijgt 19 augustus multiplayer bèta op PS4 

Call of Duty: Black Ops III krijgt 19 augustus multiplayer bèta op PS4 2015-07-09T11:41:02
Heb je een pre-order voor de PS4-versie van Call of Duty: Black Ops III staan? Dan ben je verzekerd van toegang tot de bèta! Andere zaken die zeker zijn in het leven: Lara haar haar zal dansen in Rise of the Tomb Raider en is er een lid van de Lizard Squad berecht!

Cats <3

   

Call of Duty: Black Ops III krijgt 19 augustus multiplayer bèta op PS4

Pak je PU-agenda erbij en noteer dat je 19 augustus vrij moet houden… Ten minste als je een PS4 hebt en graag deelneemt aan de Call of Duty: Black Ops III multiplayer bèta! Of mensen met een Xbox One en/of PC (op een later moment) ook gezellig mee mogen doen, wordt niet duidelijk uit de Tweet waarin ontwikkelaar Treyarch Studios dit heugelijke nieuws naar buiten brengt… Gelukkig belooft men in diezelfde Tweet meer nieuws in de nabije toekomst. Een zeer nabije toekomst zelfs, aangezien men hoogstwaarschijnlijk hint naar het panel morgen tijdens de San Diego Comic Con, waar bijvoorbeeld een trailer en de onthulling van de sterrencast verwacht worden.

Wat de Wachtster jullie echter al wel met zekerheid kan zeggen, is dat mensen met een Xbox 360 of PS3 sowieso niet mee mogen doen. O, en dat je een plekje in de bèta kunt garanderen door een pre-order te plaatsen voor Call of Duty: Black Ops III.

Call of Duty: Black Ops III

Het blijft toch een beetje raar: een platform van Sony waarop je als eerste aan de slag mag met Call of Duty-content… De Wachtster maakte tijdens het tikken van dit berichtje minstens 3x een slordige fout. Maar goed, daar zullen we met die nieuwe overeenkomst tussen Activision en Sony toch aan moeten wennen! Zeker aangezien alle Call of Duty Black Ops III DLC ook als eerste zal launchen op de PlayStations.

Call of Duty: Black Ops III is vanaf 6 november te checken op PC, PS4, Xbox One, PS3 en Xbox 360.

   

ZombiU port voor PS4 en Xbox One gespot in Taiwan

In november 2012 werd de Wachtster trotse bezitter van een Wii U. Ze kocht dit mooie apparaat tezamen met ZombiU. Een wonderschone combinatie… Waar helaas/gelukkig hoogstwaarschijnlijk straks ook PS4- en Xbox One-bezitters van mogen genieten.

Zo lijkt in ieder geval te blijken uit berichten over de leeftijdsclassificatie van de game. Na eerdere berichten vanuit Australië schijnt de game nu ook bekeken te zijn door de autoriteiten in Taiwan. Deze versie van de game voor PS4 en Xbox One gaat door het leven als Zombi. Ubisoft heeft nog niet gereageerd op deze berichten, ook is de game nog niet officieel aangekondigd.

ZombiU / Zombi PS4 en Xbox One port artwork

Hoge pief Yves Guillemot heeft in het verleden laten weten dat ondanks zeer positieve kritieken men geen winst heeft gemaakt met ZombiU. Wellicht gaat dat wel lukken met deze ports. Alhoewel de Wachster in dit geval zeer zeker overtuigd is van de meerwaarde van de Wii U GamePad!

  

No Man’s Sky: details over de economie en trading

Dankzij onze Bas konden jullie al 18 minuten lang genieten van bewegende beelden van No Man’s Sky. De Wachtster wil dit graag nog eens dunnetjes overdoen door wat informatie te delen over de manier waarop je kunt traden en craften, en hoe je objecten en materialen kunt (ver)kopen in de game.

In een interview liet managing director van ontwikkelaar Hello Games, Sean Murray, weten dat je als speler zelf kunt kiezen hoe je interacteert met de economie. Zo kun je bijvoorbeeld materialen verzamelen op planeten, deze craften tot objecten die je vervolgens weer kunt verkopen op spaceports. Om te craften, moet je verschillende elementen ontdekken op de planeten, deze verzamelen en erachter komen hoe deze te combineren. Je krijgt hierbij geen hulp van recipes, je moet de functionele combinaties zelf ontdekken.

No Man's Sky

Maar ook als je echter geen enkele planeet zou willen bezoeken, kun je alsnog geld verzamelen. No Man’s Sky krijgt namelijk een vrije markt, zodat de prijzen voor objecten per space port kunnen verschillen. Oftewel: wanneer je een object ergens goedkoop inkoopt, kun je het op een andere spaceport met hogere prijzen met winst verkopen.

De economie in de game functioneert overigens ook zonder bemoeienis van de spelers, aangezien computergestuurde personages ook tussen planeten en spaceports heen en weer reizen, waarbij ze materialen mee terug nemen om te verkopen en ruilen. Murray geeft aan dat dit een van zijn favoriete bezigheden is: simpelweg toekijken hoe de economie zich vormt.

Hopelijk zijn jullie nu weer een stukje wijzer over No Man’s Sky, dat later dit jaar te checken zal zijn op PC en PS4.

   

Trailer overvloed

Zoals jullie ondertussen gewend zijn, heeft de Wachtster ook vannacht weer drie trailers verzameld. Ditmaal mogen jullie genieten van de Gauntlet: Slayer Edition die 11 augustus te downloaden is op je PS4, de open bèta van SMITE op je Xbox One en een The Bard’s Tale IV infomercial.

   

Lara, je haar danst!

Om maar eens te bewijzen dat je bij het maken van een game op elk detail moet letten, heeft de Wachtster vannacht nieuws over het haar van Lara Croft. En dat is belangrijker dan dat het klinkt, want hoe zeer ze bijvoorbeeld ook geniet van BioWare-avonturen, ze ergert zich toch stiekem best wel een beetje aan de kapsels die rechtstreeks gekopieerd lijken te zijn van LEGO-figuurtjes…

Crystal Dynamics laat via de officiële Tomb Raider Tumblr onder andere weten welke verbeteringen men in petto heeft voor het haar van Lara in haar nieuwste avontuur: Rise of the Tomb Raider. Zo zullen haar lokken bijvoorbeeld sneeuw verzamelen en als het ware zweven onder water, terwijl het zwaar en donkerder oogt als ze vervolgens uit het water klimt. Game director Brian Horton zegt er het volgende over:

"And we have been developing techniques to allow us to have more hair but less physics. The hair is now in clusters, so the way hair naturally falls is that hair wants to be next to adjacent hairs that create shapes. Now, the hair splines can follow these guide hairs and these formerly physics-grown hairs, so it feels a little bit more natural when it moves.”

De PC-versie van Tomb Raider (2013) paste TressFX-techniek toe op het haar van Lara, zodat duizenden plukjes realitisch zouden reageren in de wind en regen. Deze technologie werd nog verder verbeterd voor de Definitive Edition van de game die verscheen op PS4 en Xbox One.

Lara Croft - Rise of the Tomb Raider

Op 10 november mogen we (als eerste) checken hoe Lara haar haar danst in Rise of the Tomb Raider op Xbox One en Xbox 360.

   

Lid Lizard Squad veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijk

Een Finse tiener, die verantwoordelijkheid opeiste voor de DDoS-aanval die PSN en Xbox Live vorig jaar platlegde, heeft zijn straf te pakken. Volgens de Finse media heeft hij twee jaar voorwaardelijk gekregen en moet hij zich publiekelijk uitspreken tegen cybercrime.

Julius Kivimaki, 17 jaar oud, en online beter bekend als ‘zeekill’ was onderdeel van de zogenaamde Lizard Squad, waar de Wachtster eind vorig jaar Nachtwacht op Nachtwacht mee wist te vullen. De bekendste DDoS-aanval van de Lizard Squad vond plaats rond de Kerstdagen. Niet alleen legde de tieners destijds PSN en Xbox Live plat, tevens waren ze verantwoordelijk voor een bommelding, waardoor het vliegtuig van de CEO of Daybreak, voorheen Sony Online Entertainment, John Smedley niet kon vertrekken.

Vlak na dit incident volgden er arrestaties in Engeland en Finland, waarna al snel naar buiten kwam dat Kivimaki mogelijk 4 maanden tot 4 jaar cel boven het hoofd hing. Uiteindelijk heeft het OM in Finland dus besloten tot 2 jaar voorwaardelijk. Iets dat Smedley lang niet ver genoeg gaat… In een serie Tweets laat hij Kivimaki onder andere het volgende weten:

Kivimaki moet nog berecht worden voor een flink aantal andere aanklachten, waaronder de bewuste DDoS-aanval tijdens de Kerst. Wellicht hangt hem, naar groot genoegen van Smedley dus, uiteindelijk toch nog een hogere straf boven het hoofd.

De Wachtster is benieuwd: wat vinden jullie van Kivimaki zijn straf?

   

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen de winnaar van de GTA V muziekvideowedstrijd, en in het kader van ‘better let as net’ een gezellige E3 terugblik met Zero Punctuation. <3

Lekker koesen!

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord