Borderlands origineel maakt kans op remaster 

Borderlands origineel maakt kans op remaster 2015-01-26T00:11:19
Borderlands loopt lekker. Gamers vermaken zich en Gearbox haalt centen binnen, reken dus maar op meer Borderlands. Het zou in dat opzicht zomaar kunnen dat het origineel opnieuw verschijnt op de huidige generatie. Verder deze Wacht: indies, helden, gouden controllers en horror.

Hoeveel Borderlands krijgen we?

Borderlands is een vette serie die het goed doet. Gearbox heeft in ieder geval de smaak te pakken. Zo werd er gisteren al een beetje geplaagd richting een mogelijke Borderlands 3 en is Borderlands: The Handsome Collection natuurlijk onderweg. Deze collectie bevat Borderlands 2, The Pre-Sequel en een zooi verschenen extra content, allemaal mooi opgepoetst voor de huidige generatie.

Art

Mocht de Handsome Collection erg goed lopen dan is de kans aanwezig dat we het originele Borderlands ook opnieuw zullen zien. Het is langzaam een beetje een vies woord aan het worden, maar een 'Remaster' van het origineel wordt op z'n minst overwogen door Gearbox. Dit is wat Randy Pitchford er over te zeggen heeft: “...t'd be awesome to get that on next-gen sometime. If the Handsome Collection is wildly successful, that increases the chances that that investment can be made."

Op zich wel goed toch dat Gearbox druk bezig is ons zo breed mogelijk Borderlands aan te bieden, toch? De serie is tenslotte met gemak het tofste wat ze tot dusver hebben gemaakt.

 

De ene Power-up is de andere niet

Dus als je ze dan door elkaar gaat lopen gooien...

 

Sfeervolle hack 'n' slash RPG

Children of Morta is een sfeervolle hack 'n' slash RPG. Er is een Kickstarter opgezet om de game af te krijgen. De game ziet er zeker goed uit: het uiterlijk wordt vertoont via pixelgraphics die toch vol detail zitten, de design van characters en vijanden is sterk en de animaties maken indruk. Check de trailer hieronder om te kijken of je het daar mee eens bent.

In Children of Morta speel je met leden  van de Bergsons familie. Aan hun de taak om de demonische ellende die hun thuisland is binnengedrongen, in de pan te hakken. Samen beheersen ze de welbekende classes en aanvalstechnieken zoals gebruikelijk in fantasy games. Er kan gehakt worden met het zwaard, geschoten worden met pijl en boog of magie gebruikt worden. De familieleden die thuis achter blijven, houden zich bezich met het maken items, relics en drankjes.

Children of Morta komt sowieso naar de PC, en als de titel succesvol genoeg is, mogen we ook een PS4, Xbox One en Wii U versie verwachten. Zou best gaaf zijn.

 

Vette art!

Zomaar gratis en voor niks op de trein gespoten. Dat de graffiti artiest zelf een hardcore gamer is, is ietwat onwaarschijnlijk, waarom lijkt de Wacht duidelijk.

Trein art

 

Hoe Nintendo Smash levels kiest

Slechte Super Smash Bros. titels bestaan er niet. Zo schopt de laatste Wii U versie ook weer ernstig kont. De game is groots en bevat fiks veel content. Neem de levels, sommige komen uit Brawl, andere uit Melee of zelfs het origineel. Hoe men tot de uiteindelijke keuze van levels is gekomen, daar wil director Masahiro Sakurai best het een en ander over kwijt. Ga er in ieder geval maar vanuit dat er aardig wat hersens hebben lopen kraken voordat de uiteindelijke keuze is gemaakt. Sakurai:

There’s the two versions of the game and each one offers different stages; it’d be impossible to create completely original world settings for each one. So one or the other might be a stage ported from the previous game, and the choices are made based on a variety of balance decisions – the popularity of the stage, whether or not it’s a match for the 3DS screen, and whether or not two stages from the same setting are getting ported (for example, if two different Mario-themed stages are ports on both the 3DS and Wii U version). 

Bam

 

Goud

Zie hieronder het perfecte object om je geld aan te verneuken. Een gouden PS4 of Xbox One controller. 24 karaat en 300 dollar. Wees gerust, beide controllers zijn al uitverkocht. Er waren er dan ook maar 25 per model gemaakt. Nu worden ze straks tenminste voor nog meer verhandelt op het internet. 

Goud

Echt mooi vindt de Wacht het ook al niet, jullie wel? Wel geinig verder dat het bestaat, een of andere rapper zal hier wel heel blij van worden.

 

Batman versus Superman

Soms is het goed als spellen niet uitkomen. Nog voor Injustice: Gods Among Us stond er een andere fighter gepland met grotendeels dezelfde helden. Deze had gelinkt moeten worden aan de film Justice League, een film die uiteindelijk ook nooit is gerealiseerd. Het is maar goed dat de film en de gelijknamige game niet zijn doorgegaan. Sowieso zijn groepen als X-Men en The Avengers dertig, nee drieduizend keer stoerder. Daarnaast maakt de footage die van de game is opgedoken ernstig weinig indruk. Zelfs met de kennis dat dit een product is wat niet af is, ziet het er vrij triest uit. Beter dat nooit iemand dit op een Xbox 360 of PS3 heeft hoeven spelen.

Uiteindelijk is alles gelukkig goedgekomen. Netherrealm Studios heeft bewezen dat je zelfs met een zooi halfnatte helden een prima game kan maken. Injustice is tenslotte echt een zeer vermakelijke game vol afwisselende vechters geworden. De ontwikkelaar die ooit Justice League zou maken, Double Helix, heeft vervolgens ook haar leven gebeterd. Zoals we weten, heeft de ontwikkelaar ondertussen zowel Killer Instinct als Strider nieuw leven ingeblazen. Killer Instinct krijgt nog steeds updates en is op elk denkbaar gebied indrukwekkender dan die ene Justice League fighter ooit had kunnen zijn.

 

Enge afsluiter

Begin van het jaar had de Wacht door dat er een horrorwerk in de maak is genaamd NightCry. Het feit dat de maker van Clock Tower en regisseur Takashi Shimizu er samen aan werken, wekt interesse. Het spel zal uitkomen op de Vita, iOS en Android. Wanneer is nog niet helemaal duidelijk. Voor nu hebben we in ieder geval een korte film die de sfeer alvast lekker neerzet. Uiteraard is dit stukje geregisseerd door Shimizu. Let ook vooral op de vele verwijzingen in het begin van het filmpje naar onder andere Clock Tower 2 en Shimizu's eerdere horrorwerk. 

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord