Battlefield 3 meets GTA V 

Battlefield 3 meets GTA V 2012-10-07T16:17:13
Battlefield 3 en GTA V smelten samen in deze N8W8, en dat allemaal dankzij verveling! Ook te vinden deze Wacht: advies over wat je niet moet vergeten tijdens een vierdaagse gamemarathon, BioShock roddels, de meeste schattige trailer sinds tijden, nog wat Just Cause en een mooie samensmelting van game en filmcultuur.

BioShock Multiplayer modes de nek omgedraaid
Even roddelen over BioShock Infinite. De game zou twee multiplayer modes in ontwikkeling hebben gehad. Eentje zou een soort tower defense type multiplayer zijn geweest waarbij speler hordes speelgoedachtige vijanden zou moeten stoppen. De andere was een Spec-Ops mode waarbij twee spelers in aangepaste levels baddies te lijf zouden kunnen gaan.

Ik zeg; zal me aan m'n reet roesten. BioShock Infinite moet gewoon een gruwelijke singleplayer bieden, en daarmee basta. Creative director Ken Levine wil niks bevestigen maar geeft toch bevredigend commentaar: “As I’ve always said we are experimenting with things, and only if they are good enough will we put them in the game.”

En zo is het maar net. Minder prettig lijkt het eerdere nieuws waaruit bleek dat Tim Gerritsen, hoofd productontwikkeling, samen met art director Nate Wells zijn vertrokken. Toch weet Ken Levine ons ook hier gerust te stellen. Met name omtrent het vertrek van Nate. Zijn afscheid heeft niks te maken met de ontwikkeling van BioShock. Volgens Ken heeft Nate 13 jaar bij Irrational Games gewerkt en nu is het simpelweg tijd voor de beste man om zijn eigen weg te gaan. Iets waar Ken zijn gewaardeerde ex-collega niet bij in de weg wil zetten. Daarnaast heeft hij zijn werk gedaan voor Infinite. Prima!

BioShock Infinite komt februari 2013 naar de Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en PC.

Xbox Live behoudt Microsoft points
Als je iets online wil kopen dan zie je meestal gewoon wat het kost, uitgedrukt in een geldprijs. Dit is het geval bij Sony en haar PSN en ook Nintendo is van punten naar daadwerkelijke euro's gegaan. Microsoft houdt het daarentegen lekker bij Microsoft Points. Alles wat je kan kopen op Xbox Live wordt aangegeven met Microsoft Points. Een op internet rondzwervend rapport leek er even op te wijzen dat ook Microsoft zijn omgaan naar daadwerkelijk geldprijzen. Maar, het was een foutje, er verandert dus niks.

Mij maakt het geen drol uit eigenlijk. Als je MS Points koopt, is het duidelijk wat je uitgeeft. En de MS Points die op Live naast de te kopen producten staan, heb je zo omgerekend. Iemand die stiekem wel teleurgesteld is?

Wees één van de 600
Weet je nog, gamen met 600 man? Daarin kon je lezen dat er een mod in de maak is voor de game Just Cause 2. Deze mod zorgt ervoor dat de gigantische wereld van JC2 te betreden valt met maar liefst 600 mensen. Dat moet haast wel een hoop vertier opleveren. Test het anders zelf effe, dit weekend heeft deze Just Cause 2 multiplayer een open beta!

The Matrix maar dan anders
Games en films, ze beïnvloeden elkaar nogal. Soms op een slechte manier, maar soms ook niet. Getuige onderstaande korte filmprent.

 

Met dank aan Skippy en Oscar.

Toki Tori 2 ook naar Wii U
Weet je nog afgelopen E3? Deze stond nogal in het teken van shooters en geweld. Splinter Cell, Hitman, God of War, Zombi U, er wordt behoorlijk wat afgeslacht. Als Mario niet zou bestaan, zou je bijna vergeten wat een kleurrijke platformer is. Maar ze zijn er gelukkig wek, ook buiten Mario. Check Toki Tori 2 maar eens effe.

 

Dit spel oogt vrolijk, kleurrijk, schattig en chill. Het roept gedachtes op waarvan ik überhaupt vergeten was dat ik deze kon hebben. Gebruikelijke gedachtes als 'brute kills man!' en 'BOOM, BENG, BAM! wat een actie!' die normaal opduiken bij een dikke trailer werden nu opeens vervangen door 'aaaawwww, dat is schattig' en 'verdomd, wat een prettig kleurrijke bedoeling!'. Niet slecht voor de afwisseling, hoera voor Toki Tori 2. Trouwens, dit spelleke is gemaakt door Nederlanderse ontwikkelaar Two Tribes. Jawel, Hollands glorie! Toki Tori 2 komt binnenkort naar Mac en PC, en later dus ook naar de Wii U. Met dank aan PeterKoelewijn voor de heads up.

Foto's maken in Fallout 3
Waarom nog de deur uit gaan met een fototoestel om kekke kiekjes te schieten als je ook gewoon ingame kunt rondbanjeren? Het is serieus een trend, foto's maken in ingame werelden. videogame fotograaf Anthemios bewijst dat dit best indrukwekkende resultaten kan opleveren. Simpel is echter anders, Anthemios heeft flink lopen modden om zijn 'foto's' te bewerken. Zie hieronder een paar van zijn persoonlijke favorieten, gescoord in Fallout 3.

Battlefield 3 meets GTA V
Doordat gamewerelden steeds grootser en gedetailleerder worden, groeien logischerwijs ook de mogelijkheden om filmpjes (en dus foto's) te maken van ingame beeldmateriaal. Hiero nog een voorbeeld daarvan. Nieuwe opties en meer manieren om tijd te doden voor wie geen fuck te doen heeft. Zo kan je het ook zien aangezien ene youtuber genaamd ketegano15 zich heeft uitgesloofd de GTA V trailer na te maken, inderdaad, in Battlefield 3. Loos zeker, desalniettemin stiekem wel een geinige afsluiter.

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord