Al het nieuws van de PlayStation State of Play 

Al het nieuws van de PlayStation State of Play 2021-02-26T05:17:44
Goedemorgen, welkom bij de Nachtwacht van vrijdag 26 februari! State of Play gemist? Geen zorgen, de Wacht heeft alles voor je op een rij gezet. Verder in het nieuws: Bungie stelt Destiny uitbreiding uit naar volgend jaar en de Outriders demo is nu uit. Let’s go!

Vrijdag!!!!

  

Final Fantasy VII Remake Intergrade onthuld voor PlayStation 5

Voor velen waarschijnlijk het grootste nieuws van de avond kwam helemaal aan het einde van de show, in de vorm van deze aankondiging uit huize Square Enix. Intergrade is eigenlijk de PS5-versie van het vorig jaar verschenen eerste deel van de Final Fantasy VII remake. Deze versie bevat natuurlijk de nodige upgrades, zoals scherpere textures, ray-tracing en minimale laadtijden. Naast deze next-gen toeters en bellen brengt Integrade echter ook een stukkie extra verhaal, in de vorm van een nieuwe episode rond personge Yuffie.

Final Fantasy VII Remake Intergrade verschijnt op 10 juni. De upgrade is gratis voor wie de PS4-versie al heeft en ook je eventuele saves kun je gewoon meenemen. De nieuwe episode met Yuffie zul je dan wel nog apart moeten aanschaffen. Hoeveel dat dan kost, is nog onbekend. Wat we ondertussen helaas ook nog niet weten, is wanneer het echte vervolg op de Final Fantasy VII Remake komt. 

 

PS5 features Crash Bandicoot 4 getoond

De State of Play begon met een nieuwe trailer van Crash Bandicoot 4, die helemaal draaide om wat je kunt verwachten van de PS5-versie van de game. Deze verschijnt op 12 maart, wanneer Crash Bandicoot: It’s About Time ook op Xbox Series X/S lanceert.

 

Returnal gameplay uitgelegd

Sony laat steeds meer zien van de veelbelovende third-persion roguelike Housemarque en een van de eerste items van deze State of Play draade dan ook om Returnal. Echt goede gameplay heeft natuurlijk eigenlijk geen uitleg nodig, maar in deze extra lange trailer doen ze dat voor de zekerheid toch maar even. Ook krijgen we een klein beetje meer te weten over het verhaal rond Selene. 

Returnal verschijnt op 30 april, alleen voor PlayStation 5.
  

Knockout city krijgt cross-play beta

In de laatste Nintendo Direct aangekondigd voor de Switch, maar inmiddels weten we dat de gekke trefbal-game Knockout City ook naar alle andere platforms komt. En dus pakt Sony ‘m ook even mee, met deze nieuwe nieuwe gameplay trailer. Er is bovendien nog wat nieuws: in het weekend van 2 - 4 april houdt EA een speciale cross-platform beta, waarvoor je je hier nu kunt aanmelden. Yep, Knockout City wordt volledig cross-play, wanneer de game uiteindelijk verschijnt op 21 mei, voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, XboX Series X/S, Nintendo Switch en PC. 

   

Sloclap onthult Sifu

Gelukkig werd er ook nog een nieuwe game aangekondigd deze State of Play en dat is Sifu, van Absolver-ontwikkelaar Sloclap. Sifu draait helemaal om Kung-Fu en de Wacht heeft zelden zulke vette melee-combat in een game gezien. Sifu moet ergens dit jaar verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5 en de Epic Games Store.

 

Nieuwe beelden Solar Ash 

De makers van Hyper Light Drifter zijn al even bezig met Solar Ash en vandaag nemen ze ons mee in de gameplay van hun nieuwe game. Deze sprankelende 3D-platformer speelt zich af in een zwart gat genaamd de Ultravoid en staat gepland voor ergens later dit jaar, voor PlayStation 4, PlayStation 5 en de Epic Games Store.

  

Five Nights at Freddy’s: Security Breach gameplay

Gestoorde beer Freddy was ook weer van de partij, met een gameplay trailer van Five Nights at Freddy’s Security Breach. Dit nieuwe deel in de fast-food horror serie verschijnt ergens dit jaar voor PlayStation 5, PlayStation 4 en PC. Andere platforms volgen later.

   

Oddworld: Soulstorm verschijnt 6 april, op PS5 gratis met PS Plus

Iets gezelliger (maar niet veel) is het bij Abe en zijn Mudokon-vriendjes in de aankomende  nieuwe Oddworld game. In deze nieuwe trailer wordt ruim drie minuten ingegaan op wat we kunnen verwachten van de gameplay. Op het eerste gezicht lijkt Soulstorm veel op zijn voorgangers in deze puzzle-platform reeks, maar toch wordt de gameplay vele malen dieper. Geinige feature op de PlayStation 5: om het extra spannend te maken is Abe’s hartslag te voelen in de haptic feedback van de DualSense controller.

Tussen neus en lippen door wordt ook nog even de releasedatum onthuld: op 6 april verschijnt Oddworld: Soulstorm voor PlayStation 4, PlayStation 5 en PC. Mooie bonus voor wie een PS5 heeft met PlayStation Plus: de game is voor jullie in april gratis te downloaden. Maar ja, wie heeft er nou een PS5...

  

Kena: Bridge of Spirits verschijnt op 24 augustus

Sony mag voortaan wel in elke show een trailer van Kena: Bridge of Spirits gooien, zelfs wanneer de game straks allang uit is. Zo vrolijk maakt het je! Bovendien is daar tot aan de release nog genoeg kans voor, want vanavond is ook bekendgemaakt dat de lancering is verschoven naar 24 augustus. Kena had eigenlijk al afgelopen najaar moeten verschijnen, maar werd uitgesteld naar maart. Dat lijkt nu ook bij lange na niet haalbaar en dus moeten we nog iets langer geduld hebben voor we met deze intens schattige action adventure aan de slag kunnen

Kena: Bridge of Spirits is in ontwikkeling voor PlayStation 4, PlayStation 5 en PC.

  

Deathloop Gameplay 

De persoonlijke favoriet van de Wacht van vanavond is toch wel Arkane’s nieuwe actiegame, waarin we hetzelfde dodelijke stukje tijd telkens opnieuw gaan beleven: Deathloop! Al sinds de aankondiging in 2019 druipen de 60’s James Bond vibes er vanaf en daar doet deze extra sappige trailer nog een schepje bovenop. Want geheel naar voorbeeld van 007 (en natuurlijk ook Naked Snake), hebben Deathloop en hoofdpersonage Colt nu hun eigen titelsong. “What to do when the bullet is the same, but the kill is always new?”

Deathloop knalt op 21 mei je PlayStation 5 of PC binnen.

Tot zo ver de State of Play!
   

Voor als je controller niet hard genoeg trilt

Want haptic feedback is voor mietjes.

  

Bungie stelt Destiny 2: The Witch Queen uit naar begin 2022

De pandemie eist zijn tol in game development en dat geldt natuurlijk ook voor het maken van uitbreidingen. Zeker als die zo enorm zijn als Bungie ze maakt voor Destiny 2! Afgelopen november verscheen Beyond Light en dit jaar stond het vervolg The Witch Queen gepland, maar Bungie heeft besloten deze uit te stellen naar begin volgend jaar. Zo meldt game director Joe Blackburn in een enorm nieuwsbericht op bungie.net.

In deze post wordt de hele roadmap voor de aankomende uitbreidingen haarfijn uitgelegd. Er is meer tijd nodig om het verhaal van The Witch Queen kloppend te krijgen en om de gameplay mechanics verfrissend en up to date te houden. De belangrijkste motivatie voor het uitstel is echter het kunnen blijven verzekeren van de gezondheid van de ontwikkelaars. Goede zaak dus.

Maar er is meer nieuws: na de geplande drie uitbreidingen (Beyond Light, The Witch Queen en Lightfall is Bungie nog niet klaar met Destiny 2! Er komt een vierde, nog onaangekondigd hoofdstuk, om het geheel fatsoenlijk af te kunnen ronden.
  

Outriders demo nu uit

Mocht je nog een nieuwe game willen proberen dit weekend, dan is co-op shooter Outriders misschien een leuke optie! De demo van die game is net uit op consoles en PC en is alleen al aan onderstaande trailer te zien zeker even het checken waard. Een week geleden werd al bekend wat we allemaal in deze demo kunnen verwachten. Outriders verschijnt op 1 april voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC en Stadia.

  

Is dit hoe Pacman sterft?

Wakawakawakawaka...


Was ‘m weer voor vandaag. De Wacht wenst je een bijzonder fijne vrijdag en alvast een goed weekend!REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord