Zo gooi je Blathers' museum vol in Animal Crossing: New Horizons 

Zo gooi je Blathers museum vol in Animal Crossing: New Horizons 2020-05-22T11:54:53
Waar het gros van de cultuursnuivers een comic pakt of een blockbuster kijkt, gaat de echte kunst- en cultuursnob naar het filmhuis, het theater of… het museum! Maar dan moet er natuurlijk wel een interessante tentoonstelling zijn. In Animal Crossing: New Horizons moet je die tentoonstelling helemaal zelf verzorgen dat is nogal wat werk! Wimpie waant zich een echte cultuurelite en legt je uit hoe je in no time je museum vult met dieren, fossielen en kunst.

Alle informatie in deze feature, met uitzondering van de nieuwe kunstwerkencontent, vind je in de Animal Crossing: New Horizons Official Companion Guide.

Wat is ie toch een luie curator, die Blathers. Hij runt een museum met vissen, insecten, oeroude fossielen en beeldende kunst, maar doet zelf bar weinig om zijn etablissement te vullen. Dat mag ik als vertegenwoordiger van mijn eilandje natuurlijk doen. Blathers staat klaar om mijn gulle donaties in ontvangst te nemen en fossielen te beoordelen.

Zodoende ben ik al bijna drie maanden aan het rondrennen met een hengel, een schepje, een netje en een zéér kritisch oog voor kunst, zodat ik en m’n eilandbewoners kunnen genieten van al het moois dat Blathers’ museum te bieden heeft. In deze feature leg ik je uit hoe je jouw museum zo snel mogelijk vult met allerlei mooie dieren en kunstobjecten.

Gooien met die vislijn!

Om maar met de deur in huis te vallen: je museum vol krijgen doe je niet in een dag. Het ecosysteem op je eiland verandert continu, dus tenzij je van tijdreizen houdt, zul je gedurende het hele jaar vissen moeten vangen voor je museum. Maandelijks arriveert nieuw waterleven op je eiland en vertrekt er ook weer het een en ander. Concreet zijn er vijf factoren die meespelen bij de spawn ratio van een vis op jouw eiland: het halfrond, het tijdstip, het soort water, het weer en hoeveel vissen je in totaal al gevangen hebt. Hieronder zie je een voorbeeld:

Je zal de vislijn dus gedurende de hele dag moeten uitgooien om alles te vangen. Zo kan je de catfish, die sinds deze maand rondzwemt op het noordelijk halfrond, pas na 16:00 vangen in vijvers. De superzeldzame Coelcanth zwemt het hele jaar door op elk tijdstip van de dag in de zee, maar alleen als het regent. De soorten water op je eiland lopen nogal uiteen: in totaal heb je zes verschillende soorten water waar bepaalde vissen graag in zwemmen. Check de afbeeldingen hieronder om te zien hoe alle schaduwen eruitzien en alle wateren die je allemaal hebt op je eiland:

Afhankelijk van het halfrond waarop jouw eiland ligt, verschillen de periodes waarin bepaalde vissen rondzwemmen. Omdat de kans heel groot is dat je net zoals ik op het noordelijk halfrond gesitueerd bent, vind je hieronder een handig schema voor deze maand:

 


     

Gooi dat netje maar uit!

Voor insecten geldt deels hetzelfde als voor vissen: maandelijks arriveren en vertrekken bepaalde insecten, sommige soorten laten zich pas zien als je een bepaald aantal insecten hebt gevangen, op bepaalde momenten van de dag zul je specifieke insecten vinden en je hebt allerlei plekken waar de beestjes zich graag nestelen. Zo vind je veel vlinders op bloemen en gaan bepaalde kevers graag op afgehakte boomstammen zitten. Hieronder zie je een voorbeeld:

Je ziet dus veel overeenkomsten met vissen, maar de geleedpotige diertjes steken iets simpeler in elkaar dan vissen. Zo heb je bijvoorbeeld niet te maken met schaduwen. Het grootste verschil komt tot uiting in de soorten bomen en bloemen op je eiland. Sommige insecten kruipen alleen rond op bepaalde bomen, boomstammen en bloemen. In enkele gevallen zal je bloemen zelfs moeten kruisen om een bepaald insect aan te trekken. Daarnaast verschijnen andere kleine diertjes op rottende turnips en rondslingerend afval. Een specifiek ander insect, de vlo, kruipt zelfs rond in de nekjes van je eilandgenoten. Ook zijn er insectjes die zich in het water bevinden, zoals de pondskater en verschillende water beetles. Om je deze maand op weg te helpen zie je hieronder welke insecten je in mei kan vangen:


     

Graven, graven en nog eens graven!

Naast de lokale fauna op het eiland, vind je in het museum ook alle fossielen die je op het eiland kan opgraven. Deze variëren van kleine individuele fossielen, tot complete skeletten van eeuwenoude aardbewoners. Dagelijks om 05:00 uur verschijnen tussen de twee en zes fossielen op je eiland en als je de Mystery Tour doet met Dodo Airlines, heb je ook de kans dat je ze op een mystery island kan opgraven. De meest efficiënte manier om je museum vol te gooien is dus elke dag alle fossielen op je eiland opgraven en veel op Mystery Tour te gaan.

Naarmate het steeds taaier en grindy wordt om de laatste fossielen te verzamelen, kan je er ook voor kiezen om contact te zoeken met andere spelers en fossielen te ruilen. Zo maak je de meeste kans om skeletten af te maken of de laatste losse fossielen te vinden. Uiteraard moet je fossielen steeds laten beoordelen door Blathers, die je daarna kort vertelt wat je precies gevonden hebt.

    

To fake, or not to fake…

Dus we hebben vissen, insecten en fossielen in het museum, maar recentelijk werd er nog een nieuwe expositie geopend: beeldende kunst. Op deze vleugel vind je klassieke schilderijen en beeldhouwwerken, die je kan kopen bij een nieuwe eilandbezoeker. De oude bekende vos Redd keert terug en als je vorige AC-games gespeeld hebt, weet je al wat hij komt doen: hij biedt je allerlei kunst aan, waarvan een merendeel vals is.

Op zijn schimmige bootje vind je de meest iconische schilderijen, van Da Vinci’s Mona Lisa tot Power Unlimite.. Ehm, Rembrandts Nachtwacht. Ook vind je bij Redd allerlei kenmerkende standbeelden als Rodins De Denker en Michelangelo’s David. De valse exemplaren wijken heel subtiel af van hun echte evenbeelden, dus je zal altijd een closer look moeten nemen en het echte kunstwerk moeten opzoeken om de afwijkingen te zien.


      

Nóg meer museum-content op komst?

Op het moment van schrijven is alles wat je hierboven gelezen hebt van toepassing op het vullen van je museum, maar vorige AC-games wijzen uit dat er nog meer museumupgrades aankomen! Zo missen we nog het museumwinkeltje uit New Leaf en het Roost Café, dat in New Leaf ook gevestigd was in het museum. Dataminers hebben al informatie gevonden over het winkeltje en het café in de code van New Horizons, dus waarschijnlijk kunnen we de museumupgrades op later moment verwachten. Lees hier wat er verder nog uit de data getrokken is.

Dat waren de belangrijkste tips om je museum zo snel mogelijk te vullen. Check hieronder alle informatie die je nodig hebt om alle vissen en insecten op het noordelijk halfrond te vangen. Succes!

      

Vissen

Insecten

Je ziet dus veel overeenkomsten met vissen, maar de geleedpotige diertjes steken iets simpeler in elkaar dan vissen. Zo heb je bijvoorbeeld niet te maken met schaduwen. Het grootste verschil komt tot uiting in de soorten bomen en bloemen op je eiland. Sommige insecten kruipen alleen rond op bepaalde bomen, boomstammen en bloemen. In enkele gevallen zal je bloemen zelfs moeten kruisen om een bepaald insect aan te trekken. Daarnaast verschijnen andere kleine diertjes op rottende turnips en rondslingerend afval. Een specifiek ander insect, de vlo, kruipt zelfs rond in de nekjes van je eilandgenoten. Ook zijn er insectjes die zich in het water bevinden, zoals de pondskater en verschillende water beetles. Om je deze maand op weg te helpen zie je hieronder welke insecten je in mei kan vangen:

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord