Wat kan je allemaal doen in Red Dead Online

Wat kan je allemaal doen in Red Dead Online? 2018-11-27T15:35:31
Als je de Ultimate Edition van Red Dead Redemption 2 hebt liggen kan je vanaf vandaag eindelijk aan de slag in Red Dead Online! Het multiplayer-segment van Rockstars western-titel barst van de content en dataminers hebben die lekker blootgelegd, wat Wimpie vervolgens weer in dit bomvolle artikel heeft gestopt!

Meerdere spelmodi van Red Dead Online zijn door dataminers blootgelegd, waaruit blijkt dat er genoeg valt te doen in het virtuele Wilde Westen van Rockstar, waaronder een Battle Royale-modus! Wij zetten alle vermeende spelmodi even voor je op een rijtje.

De eerste en meest in het oog springende modus is Make it Count, de Battle Royale-mode van Red Dead Online. Alle bekende ingrediënten van dit winner takes all-speltype zijn aanwezig: een groot aantal spelers, een krimpende cirkel op een grote map en een beperkt aantal wapens. Uit de gelekte data blijkt dat werpmessen en pijl en boog tot de selectie wapens behoren. Maps die bij Make it Count genoemd worden zijn Strawberry, Stillwater Creek en Tall Trees.

Most Wanted en Team Shootout zijn respectievelijk de Deathmatch- en Team Deathmatch-modi van Red Dead Online. Een leuke toevoeging aan Most Wanted is echter dat hoe hoger een speler op de ranglijst staat, hoe hoger de premie wordt die op z’n kop staat. Maps voor deze modus zijn Saint Denis, Tall Trees, Thieves Landing, Tumble Weed en Valentine.

De modus Name Your Weapon draait om punten verdienen door kills te maken met een specifiek wapen.Zo leveren kills met vet sterke wapens je minder punten op. Op locaties als Lanik Electrical, Tall Trees, Heartland Oil Field, Fort Mercer en Annesburg barst de strijd los. We zien Wouter al rondrennen met niets meer dan zijn gebalde vuisten om andere spelers in elkaar te meppen…

Red Dead Online is uiteraard niets zonder paardenraces! Deze zijn in verschillende opzetjes te spelen: klassiek racen met een aantal rondes, van het ene punt naar de ander rijden of een snelheidsstrijd met checkpoints die in een random volgorde kunnen worden behaald.
        

Tijd voor een verhaaltje

Als je GTA Online een beetje kent weet je waarschijnlijk dat Rockstar zijn online wereld ook voorziet van de nodige verhaalmissies. Dit onderdeel van Red Dead Online is eveneens door de dataminers ontdekt, wat zij tot nu toe hebben gevonden over de campagin van Red Dead Online lees je hieronder.

De verhaalmissies in Red Dead Online lijken in verband te staan met een man genaamd Horley. Hij stuurt je steeds naar bepaalde personen in de wereld die missies voor je hebben. Tijdens veel missies zal je voor morele dilemma’s komt te staan die het lot van NPC’s zal bepalen. Deze dilemma’s staan, net als in het verhaal van Arthur, in verband met een Honor-level.

De missie Highly Illegal and Highly Immoral draait om de jacht op Alfredo Montez. Wie deze gast is weten we nu nog niet, maar Marshall Davies heeft nog een appeltje met hem te schillen, dus hij zal waarschijnlijk flink stout geweest zijn. Honor Among Horse Thieves draait om -what’s in the name- het stelen en verhandelen van knollen. Malafide paardenhandelaar Clay Davies staat centraal in deze missie en hij zal je waarschijnlijk vaardig maken in dit lucratieve handeltje.

If the Hat Fits… draait om het opsporen van een outlaw op verzoek van de politiechef in Blackwater. ‘Whether or not  justice will be done depends on your Honor’, wordt als beschrijving gegeven. Vermoedelijk gaat het hier om een ander soort Honor-level dan in de singleplayer-campaign, dit is echter nog niet bevestigd. In Kerosine, Tar and Greed stuurt Horley je naar ene Samson Finch in Dewberry Creek toe. Deze man heeft een rekening te vereffenen met iemand en jij bent dé persoon om de klus te klaren.

Kill Them, Each and Every One is een wraakmissie die je ten zuiden van Armadillo uitvoert voor een weduwe wiens man is vermoord. De moordenaar houdt zich mogelijk schuil in de omgeving. De laatste missie die vermeld wordt is Love and Honor. De sheriff van Tumbleweed heeft je hulp nodig bij het redden van een jonge vrouw die ontvoert is door outlaws. Haar man is ten einde raad. Een morele afweging is wederom noodzaak in deze missie.

Wil je alle data nog eens rustig bekijken, de dataminers van IllogicalMods hebben ze uiteraard op social media gedeeld. De lijst geeft je een indicatie van wat je kan verwachten in Red Dead Online, maar net als in GTA Online zal de Red Dead-variant veel meer content krijgen over de komende periode. Waar wacht je nog op? Stel je posse samen en maak het Wilde Westen van Rockstar helemaal onveilig in Red Dead Online!

Check voor veel meer Red Dead Online-feitjes Wat weten we over Red Dead Online en check hier de lekkerste hitjes die Red Dead Redemption 2 je te bieden heeft!

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord