Wat je niet opviel in Rayman Legends - Oog voor Detail classic 

Wat je niet opviel in Rayman Legends - Oog voor Detail classic 2018-12-28T12:12:27
In deze serial enkel aandacht voor het allerkleinste! Van die dingen die tijdens het spelen niet altijd opvallen, maar waarvan je ontzettend blij wordt zodra je ze ontdekt. Kan Rayman zijn tekort aan ledematen misschien compenseren met een overschot aan detail? We gaan het zien!

Hé hallo, wat fijn dat je kijkt naar weer een nieuw deel van Oog voor Detail! Na Half-Life 2, The Last of Us en Burnout Paradise gaan we verder met nog zo’n klassieker: Rayman Legends! Zelden een platformer gespeeld met zo’n lekkere flow als deze. Maar komen er ook interessante details tevoorschijn als je even stopt met rennen (springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan)?

Zoals je ziet neem ik in deze serial bewust uiteenlopende genres op de proef en ik heb eigenlijk geen idee of een 2D sidescroller als deze zich er wel voor leent. Iedere speler ziet hier in grote lijnen dezelfde frames, dus misschien moet je vooral dit keer ‘Wat je niet opviel in…’ niet al te letterlijk nemen (het klinkt vooral gewoon lekker als titel, oké?). Wat ik wel weet is dat Rayman Legends heerlijk schilderachtig oogt, dus alle details die ik hier eer zien er fantastisch uit. Let’s go!
  

Deze uil

Zoals je inmiddels misschien weet ben ik dol op kleine beestjes in games. Daar hoefde ik in Rayman gelukkig niet ver voor te zoeken, want al in een van de eerste levels vind je deze uil met iets te veel koffie op. De boom waar hij in zit is trouwens ook goed gemaakt. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je ziet!

Visjes!

Nog meer beestjes! Ik weet niet precies meer hoe ik onder deze glijbaan terecht ben gekomen waar je eigenlijk hoort te zijn, maar gelukkig maar, want anders had ik deze vrolijk springende vissen misschien wel nooit gezien.

  
Dit tafelkleed

Gezien je de enorme luchador die je probeert plat te stampen heb je niet echt veel tijd om er naar te kijken, laat staan om er aan te eten, maar het tafellaken waar we op lopen is toch wel heel awesome. Ik zoek er nog een en ik wil deze. Ik ga vragen aan Leen Bakker of ze deze niet gewoon in hun collectie willen opnemen.

   

El Mariachi!

Soms vraag je je wel eens af waar die muziek in een game nou eigenlijk vandaan komt. Zitten er ergens speakers verborgen? Komt het door de wind? Of zit het soms in het hoofd van je personage, als soort diepere expressie van zijn psyche?! In dit specifieke level van Rayman Legends krijg je het antwoord gelukkig heel snel, want als je goed kijkt zie je op de achtergrond gewoon een swingende mariachiband staan! Helaas niet bepaald synchroon met de daadwerkelijke muziek, maar ach, zoals je moeder altijd zegt: ‘t gaat om het idee. Waarom Rayman hier een eend is? No clue.

  
Kaboom!

Deze actiefoto tijdens het eerste muzieklevel van de game is een behoorlijke lucky shot, maar wel een waardoor je mooi even die vliegende orcs van dichtbij kunt bekijken. Of wat zijn het eigenlijk voor beesten? Goblins? Is er een Rayman-expert in de zaal? Hoe dan ook, check die geaderde spieren, of die blik van blinde paniek bij die andere knakker! Mooie dingen.

  

Voeten in de aarde

Cipressen hebben doorgaans een rustgevende uitstraling, maar dat geldt niet voor enkele bomen in dit mediterraans getinte landschap. Het wortelschieten is bij deze duidelijk niet helemaal gelukt. Het zijn haast Lord of the Rings-achtige taferelen, of hebben we hier te maken met een of andere Griekse mythe die ik nog niet ken?  
Pin-up frog

Echte zeelui hebben in hun slaapzaal natuurlijk wat posters van chickies hangen. Of van sexy padden, in dit geval. Ik weet niet wat een kikker precies aan een bikini heeft, maar hé, wie zijn wij om te oordelen? Ieder zijn ding.


I’ll be back

Een van de tofste filmverwijzingen in game heeft iets te maken met lasers en ga ik hier niet spoilen. Onderstaande knipoog daarentegen kun je haast niet gemist hebben, tenzij je het level Lucha Libre Get Away niet uitgespeeld hebt, of zo’n cultuurbarbaar bent die Terminator 2 nooit gezien heeft. Toch wilde ik deze veel te dikke inkopper van een verwijzing niet achterwege laten, want het is een heerlijk einde van een adrenalinepompende achtervolging.

 
Dit is tevens een uitstekende afsluiter van dit deel van Oog voor Detail! Tot volgende maand, wanneer we iets gaan doen met apen en piraten. Ciao!
  

De Oog voor Detail serial:
 

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord